Reklama

Reklama

Policajt

(seriál)
Trailer 3
USA, (2012–2013), 16 h 6 min (Minutáž: 42 min)

Tvůrci:

Tom Fontana

Hudba:

Brian Keane

Hrají:

Kevin Ryan, Tom Weston-Jones, Franka Potente, Kiara Glasco, Donal Logue, Anastasia Griffith, Kyle Schmid, Tessa Thompson, Tanya Fischer, Aaron Poole (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

V roce 1864 se Kevin Corcoran vrací z občanské války. V New Yorku, městě plném korupce, třídních konfliktů, rasového napětí a násilí je jmenován policejním detektivem. Corcoran se nezastaví před ničím, aby pohnal zločince před soud. Poutavý kriminální seriál, odehrávající se v New Yorku šedesátých let 19. století. Kevin Corcoran (Tom Weston-Jones), Američan irského původu a bývalý boxer, se vrací z občanské války. Jeho žena se pohřešuje a dcera je mrtvá. Kevin nastupuje jako policista a hlídkuje v ulicích nechvalně známé newyorské čtvrti Five Points a zároveň se usilovně snaží zjistit pravdu o tom, co se stalo jeho rodině. Pomáhají mu v tom kamarádi z války: vzdorovitý syn bohatého průmyslníka a nadaný afroamerický lékař. Tito tři muži sdílejí tajemství z války, jež spojuje jejich životy navždy. (HBO Europe)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (24)

flu 

všechny recenze uživatele

Five Points, Tammany Hall, občanská válka, politika, násilí, sex, imigranti... kdyby měl "Copper" slušného scénáristu, mohl z toho být kult (něco jako "The Wire parního věku"?). Leč nestalo se. Zatímco v první sézoně si tvůrci evidentně nevěděli rady s tím, jestli chtěji točit seriozní drama, historickou kriminálku či jakýsi komediální exploatation, v druhé to celé dějově kleslo až někam na úroveň plačtivých telenovel. Symbolickou korunu tomu všemu nasadil patetický závěrečný díl z virginských plantáží, u kterého jsem měl opravdu problém dokoukat i tu necelou třičtvrtěhodinku. ()

H3LLraiser 

všechny recenze uživatele

V krátké době dva seriály co mě opravdu zaujaly. Banshee a právě Policajt (1. série). Detektiv Corcoran výborně zahraný Weston-Jonesem, bordelmamá Eva v podání bezchybné Franky Potente. Děj z dob občanské války, z prostředí irské (nejen) policejní komunity New Yorku. Přímost tvrdého hlavní hrdiny z chudinské čtvrti i hry a lsti boháčů, do toho problémy s rasismem, občanskou válkou. Mě to prostě bavilo NO A CO. Edit. 2. Série už o něco horší tzn zlatý střed mezi 1 za 5 hvězd a 2. Za tři ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

První seriál z produkce BBC America a rozhodně se nemají za co stydět. Skvělý atmosférický seriál, který pokračuje tam, kde Gangy New Yorku skončily. Každý díl má zatím své určité téma/případ, které jsou ale vždy úzce spjaty. Tom Weston-Jones je jako ochránce pořádku stíhaný svou pochmurnou minulostí výborný a jeho charisma dává jeho Corkymu pořádnou osobnost. Další pozitivum je, že hlavní postavy se rozhodně neštítí krve a nejedná se o žádné klišé hrdiny s neposkvrněným svědomím. První řada skvěle vygradovala a já se těším na to, až začne ta druhá. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Námět sliboval víc, než realizace dokázala naplnit- nepříliš zajímavý scénář, matné postavy (minimálně 2-3 epizody mi trvalo, než jsem dokázal rozlišit Maguira od Corcorana), nic moc výprava. 1.sérii jsem dosledoval se sebezapřením, další už beze mě. Jediné, co mě opravdu zajímá, kolik dětských psychologů se asi muselo motat na place kvůli představitelce dívenky Annie. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení je trochu nespravedlivé (viz. i IMBd). Trošku to připomíná Deadwood, který to sem tam malinko vykrádá (ale ne sprostě ani nesympaticky) - realistické, upocené, plné bláta, sexu, špíny a krve, jak asi New York v té době opravdu vypadal, ale udržuje si to nadhled a humor; těžko bych mohl říct, že se na to nedívá rádo, a že se netěším na další díl. ()

Galerie (165)

Reklama

Reklama