Reklama

Reklama

Policajt

(seriál)
Trailer 1
USA, (2012–2013), 16 h 6 min (Minutáž: 42 min)

Tvůrci:

Tom Fontana

Hudba:

Brian Keane

Hrají:

Kevin Ryan, Tom Weston-Jones, Franka Potente, Kiara Glasco, Donal Logue, Anastasia Griffith, Kyle Schmid, Tessa Thompson, Tanya Fischer, Aaron Poole (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

V roce 1864 se Kevin Corcoran vrací z občanské války. V New Yorku, městě plném korupce, třídních konfliktů, rasového napětí a násilí je jmenován policejním detektivem. Corcoran se nezastaví před ničím, aby pohnal zločince před soud. Poutavý kriminální seriál, odehrávající se v New Yorku šedesátých let 19. století. Kevin Corcoran (Tom Weston-Jones), Američan irského původu a bývalý boxer, se vrací z občanské války. Jeho žena se pohřešuje a dcera je mrtvá. Kevin nastupuje jako policista a hlídkuje v ulicích nechvalně známé newyorské čtvrti Five Points a zároveň se usilovně snaží zjistit pravdu o tom, co se stalo jeho rodině. Pomáhají mu v tom kamarádi z války: vzdorovitý syn bohatého průmyslníka a nadaný afroamerický lékař. Tito tři muži sdílejí tajemství z války, jež spojuje jejich životy navždy. (HBO Europe)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (24)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Námět sliboval víc, než realizace dokázala naplnit- nepříliš zajímavý scénář, matné postavy (minimálně 2-3 epizody mi trvalo, než jsem dokázal rozlišit Maguira od Corcorana), nic moc výprava. 1.sérii jsem dosledoval se sebezapřením, další už beze mě. Jediné, co mě opravdu zajímá, kolik dětských psychologů se asi muselo motat na place kvůli představitelce dívenky Annie. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

"Copper" je typickým vedlejším produktem éry quality TV a concept seriálů, tedy béčkový titul, který se snaží publikum opít rohlíkem. Z hlediska konceptu tu máme až předpisově odškrtaný seznam, jak se tvářit jako rádoby HBO produkt: herecký ansámbl složený ze známých tváří, etablovaný filmař coby výkonný producent a příslib epické podívané. Jenže to není HBO, takže produkce se chlubí jménem Barryho Levinsona (jenž už se asi živí jen tím, že propůjčuje své jméno do titulků televizních produkcí), nejznámější hvězdou je tu Franka Potente a onen velký koncept má do svého evidentního inspiračního vzoru "Gangů New Yorku" proklatě daleko. "Copper" zaujme (a v zásadě i pobaví) především tím, jak okatě a prvoplánově se snaží zapůsobit na diváky. Již prvních deset minut prvního dílu svou koncentrací klišé a schémat opravdu nehodlá nic ponechat náhodě: začneme záběry špíny a chudoby, aby diváci viděli, že jako nic nepřikrášlujeme, pak dáme nějakou tu moderně nasnímanou akci s krvavými cákanci a pak to zaplácneme nějakými postelovými scénami a holými zadky, aby bylo jasné, jak je tenhle seriál dospělý. Vše je samozřejmě ztvárněno v blockbusterovém hyperrealistickém stylu (takže špína i odvážnost jsou opravdu jen jako) a všechny exteriéry jsou snímané v polocelcích či přes nějak zatarasený výhled, aby se ušetřilo za výpravu. Na druhou stranu nutno uznat, že takovéto seriály vlastně představují ideální vatu do hlavy pro tuctové televizní diváky. Díky své nabubřelé, ale v základu zcela prázdné zádumčivosti a ponurosti nabízejí podobné atrakce jako o řadu tříd lepší konkurence, ale nezatěžují diváky opravdovou komplexností. Přitom díky své opulentnosti dávají publiku dojem, že sleduje něco mimořádného. ()

Reklama

H3LLraiser 

všechny recenze uživatele

V krátké době dva seriály co mě opravdu zaujaly. Banshee a právě Policajt (1. série). Detektiv Corcoran výborně zahraný Weston-Jonesem, bordelmamá Eva v podání bezchybné Franky Potente. Děj z dob občanské války, z prostředí irské (nejen) policejní komunity New Yorku. Přímost tvrdého hlavní hrdiny z chudinské čtvrti i hry a lsti boháčů, do toho problémy s rasismem, občanskou válkou. Mě to prostě bavilo NO A CO. Edit. 2. Série už o něco horší tzn zlatý střed mezi 1 za 5 hvězd a 2. Za tři ()

flu 

všechny recenze uživatele

Five Points, Tammany Hall, občanská válka, politika, násilí, sex, imigranti... kdyby měl "Copper" slušného scénáristu, mohl z toho být kult (něco jako "The Wire parního věku"?). Leč nestalo se. Zatímco v první sézoně si tvůrci evidentně nevěděli rady s tím, jestli chtěji točit seriozní drama, historickou kriminálku či jakýsi komediální exploatation, v druhé to celé dějově kleslo až někam na úroveň plačtivých telenovel. Symbolickou korunu tomu všemu nasadil patetický závěrečný díl z virginských plantáží, u kterého jsem měl opravdu problém dokoukat i tu necelou třičtvrtěhodinku. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

I. séria: New York, 1864. Občianska vojna ešte neskončila. Mestu vládne organizovaný zločin. Obyvateľstvo je v napätí z rasových nepokojov. Prehrešky boháčov sú na dennom poriadku. Každý, kto má pud sebazáchovy, si to nevšíma. Polícia nie je schopná udržať poriadok bez toho, aby sama neporušila zákon. Detektív Corky ešte nezabudol, čo je to vykonávať svoju prácu poriadne. Robí, čo môže všetkými prostriedkami, aby kriminalitu vymietol z mesta. Vzťahy medzi postavami sú viazané dávnymi dohodami, ktoré ak porušia, stratia svoju česť. Hlavní hrdinovia preto postupujú a vyvíjajú sa pomaly. Keď ich niekto príliš negatívne ovplyvňuje, jednoducho ho zabijú. Všetky postavy sa chcú mať lepšie a väčšina sa pre svoj cieľ neštíti spáchať akýkoľvek zločin. Každý jeden diel pohltí jeden prípad, nadväzovaniu na predchádzajúce diely sa venuje menej času. 80%. Update po vyše 4 rokoch od napísania komentára: Pozrel som sa na to po čase a našiel som nezaujímavé postavy a málo charakterných hercov, z ktorých vyčnieva možno tak Franka Potente. Za New York 19. storočia a občasnú akciu ponechávam 40%. ()

Galerie (165)

Reklama

Reklama