Reklama

Reklama

Temný případ - Série 2

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2015, 8 h 23 min (Minutáž: 56–86 min)

Tvůrci:

Nic Pizzolatto

Kamera:

Nigel Bluck

Hrají:

Colin Farrell, Vince Vaughn, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly, Ritchie Coster, David Morse, Christopher James Baker, Ronnie Gene Blevins (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Temný případ se vrací na HBO s novým hereckým obsazením i novou kauzou, jež se odvíjí na pozadí vyprahlé kalifornské krajiny. Bizarní vražda svede dohromady tři policisty a zločince, kteří se ve snaze najít pravdu a vykoupení musí vymotat z pavučiny konspirace a zrady. Colin Farrell ztvárňuje postavu kompromitovaného detektiva Raye Velcora z fiktivního průmyslového městečka Vinci poblíž Los Angeles, který zároveň stojí na opačných stranách zákona. Vince Vaughn se představí v roli kariérního kriminálníka Franka Semyona, jemuž hrozí, že ztratí vybudované impérium, když nečekaná vražda obchodního partnera převrátí jeho plány na poctivé podnikání naruby. Pokud jde o korupční praktiky, nejbližším spojencem Franka je jeho morálně rozpolcená žena, bývalá herečka Jordan (Kelly Reillyová). Rachel McAdamsová hraje nekompromisní šerifku Ani Bezzeridesovou, jejíž rázná povaha a netradiční etika jí často staví proti systému. Ve hře je také válečný veterán a důstojník kalifornské dálniční hlídky s problematickou minulostí Paul Woodrugh v podání Taylora Kitsche. Ten objeví místo činu vraždy, což spustí vyšetřování zahrnující tři odlišné policejní týmy, několik kriminálních konspirací a miliardy dolarů. (HBO Europe)

(více)

Recenze (213)

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na příběh Martyho a Rusta začal padat prach, který pomohl ukázat, že se sice jednoznačně jednalo o atmosférickou podívanou, ale o přelomový okamžik seriálové historie určitě ne. Proto je dobře, že se začíná ve zcela odlišném prostředí urbanistického Vinci. Politici i policie tu rádi dostávají občasný dolar bokem, řetězec erotických služeb vesele bují a vůbec tu na každém kroku něco smrdí. Až smrt jednoho z místních hlavounů spustí řetězec událostí, na jehož konci zůstane pár mrtvých – a možná i něco navíc. A řetězec je to zajímavý, takže o to víc mrzí, že stejně jako minule nechybí hlubokomyslně cílené dialogy, které ale bez McConaugheyho specifického charakteru (a hlasového projevu) postrádají smysl a působí jako špatný vtip. Navíc akční scéna v závěru čtvrté epizody nutí přemýšlet, jestli je přítomna vážně jen kvůli tomu, aby překonala legendární přestřelku ze stejného dílu řady minulé. Co je ale naštěstí obráceně, to je gradace. První sezóna začala ve velkém stylu, aby ve finiši trochu vyšuměla. Kalifornská anabáze místo toho klame tělem, kdy se pět hodin zdánlivě nic neděje a pak, ve chvíli, kdy netrpělivější diváci celé snažení dávno vzdali, nasadí smrtící atmosféru tepajícího nepřátelského prostředí a skrz dokonale fungující finále ospravedlní i úvodní rozvláčnost. Poté, co každý ještě nedávno hrnul na McConaugheyho veškerá herecká ocenění, zaráží mě, že je ticho po pěšině po výkonech proti typu obsazené Rachel i bezchybného ztroskotance Farrella, který si s cigaretou a panákem během pár vět uzmul životní roli. Zkrátka a dobře je Detective příběhem i seriálem plným rozporů. Zatímco po osmi dílech to vypadalo, že je pro každého, po šestnácti už proti sobě štve několik táborů. Pro mě je ale zárukou (specifické, ale nezpochybnitelné) kvality. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebylo to špatné, ale taky nic závratného. Klasická kriminálka, která se od necelého dvouhodinového filmu liší jen rozdělením na několik čátí a přidáním postav, které by se do filmu jinak nedostaly (celá dějová linka s cajtem na motorce např.). Vince jako mafián se srdcem docela příjemně překvapil, seriál samotný ale ani nepřekvapil ani nenadchnul, prostě tak nějak jen byl a celé dto dění mi bylo poměrně značně šumák. Oproti první sérii s Woodym a ujetým Metthewem a atmosférou byla druhá série dost slabota, kterou podtrhl poslední díl, kdy si Colin s Rachel v posteli hráli na Matthewa a jeho mimoňské filozoficko-psychedelické hlody (dost slabě nutno podotknout). Hodnocení S02: slabé *** ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série znovu výborně míchá klišé & brak společně s precizní řemeslností (a taky má znovu postavu s úchylným knírem, nevěřím, že je to náhoda). Změna ve vyprávění a příklon k vyšším hrátkám korupce a politiky funguje, rozšíření hlavních postav na čtyři je dobré, protože jsou to právě postavy, které si nesou nejvíc klišé atributů a pokud by měl příběh stát jen na dvou postavách, nejspíš by děj neutáhli, dobrým hereckým výkonům navzdory. Fajn je i zapojení postavy "druhé strany zákona," které také docela osvěžuje. Závěr seriálu je silný, přestože se limitně blíží kriminální telenovele. ()

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2.Séria má výborných hercov ako je Farrell, McAdams, Vaughn, či dokonca Taylor Kitch čo to dá ale na druhú stranu zas príšerných priemerných režisérov na čele s Justinom Linom. Tam to teda trpí rapídne, detektívny príbeh prevažne vyznie tak polovičato, nežistne skoro až sucho, grády tomu dodá len spomínané herecké obsadenie. Nie-happyend záver to dáva až nečakane dosť dole, tam to dosť škodí. Sklamanie. /65%/  ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavních hrdinů je mnohem více a dalo se tušit, že vztahy mezi postavami budou více diváka vtahovat, než samotný příběh. Všichni předvádí špičkové herectví a klobouk dolů před Colinem Farrellem, který svojí roli zvládl prvotřídně jako McConaughey v první sérii a Vince Vaughnem v roli mafiána. Především Vince exceluje a vážnější role mu opravdu sedí, až je škoda ho vídat převážně v komediích. Samotná zápletka se tolik nevrývá pod kůži, neboť v některých momentech působí béčkově a je z jiného ranku, než by po první sérii kde kdo čekal. Od druhého dílů se rozbíhá především pestré drama, kdy každá postava řeší své problémy a celé to graduje do finále, které drtí uvnitř emoce každého diváka a rozhodně po této stránce předčí první sérii. Vizuálně odlišný koncept, technicky opět perfektní a akční scény působí až brutálně realisticky. Hutnou atmosféru, byť jinak se podařilo zachovat a i tato série se může řadit k vůbec nejlepším seriálům. Úvodní písnička je naprosto boží !!!.......90% ()

Galerie (77)

Zajímavosti (13)

  • 2. série se natáčela v Kalifornii, v Los Angeles. (herr_carter)

Reklama

Reklama