Reklama

Reklama

Temný případ - Série 2

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2015, 8 h 23 min (Minutáž: 56–86 min)

Tvůrci:

Nic Pizzolatto

Kamera:

Nigel Bluck

Hrají:

Colin Farrell, Vince Vaughn, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly, Ritchie Coster, David Morse, Christopher James Baker, Ronnie Gene Blevins (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Temný případ se vrací na HBO s novým hereckým obsazením i novou kauzou, jež se odvíjí na pozadí vyprahlé kalifornské krajiny. Bizarní vražda svede dohromady tři policisty a zločince, kteří se ve snaze najít pravdu a vykoupení musí vymotat z pavučiny konspirace a zrady. Colin Farrell ztvárňuje postavu kompromitovaného detektiva Raye Velcora z fiktivního průmyslového městečka Vinci poblíž Los Angeles, který zároveň stojí na opačných stranách zákona. Vince Vaughn se představí v roli kariérního kriminálníka Franka Semyona, jemuž hrozí, že ztratí vybudované impérium, když nečekaná vražda obchodního partnera převrátí jeho plány na poctivé podnikání naruby. Pokud jde o korupční praktiky, nejbližším spojencem Franka je jeho morálně rozpolcená žena, bývalá herečka Jordan (Kelly Reillyová). Rachel McAdamsová hraje nekompromisní šerifku Ani Bezzeridesovou, jejíž rázná povaha a netradiční etika jí často staví proti systému. Ve hře je také válečný veterán a důstojník kalifornské dálniční hlídky s problematickou minulostí Paul Woodrugh v podání Taylora Kitsche. Ten objeví místo činu vraždy, což spustí vyšetřování zahrnující tři odlišné policejní týmy, několik kriminálních konspirací a miliardy dolarů. (HBO Europe)

(více)

Recenze (213)

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. Séria - 80%. Nic Pizzolatto si svoj drsný kriminálny scenáristický prístup preniesol aj do druhej série, čo je obrovské plus, no na druhú stranu už nevykúzlil tak zaujímavý príbeh ako sa mu to podarilo pred tým. Každopádne aj druhá séria ma čo ponúknuť a teraz nehovorím len o perfektnom castingu (Farrell, McAdams, Kitsh, Vaughn), ale aj o (opäť) vynikajúcej atmosfére a napätí, ktorá vrcholila niekoľko dielov a v samotnom závere doslova exploduje. Začiatok síce slabší, ale finále to dokonale vynahradilo. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrou správou je, že druhá séria je niečo úplne iné. Čo ja osobne oceňujem viac, než keby bola nenápaditou kópiou prvej. Ale zas na druhej strane aj chápem, že mnohí fanúšikovia prvej sezóny to neoceňujú a práveže chceli "niečo podobné, ak nie úplne rovnaké". Faktom je, že druhá séria je skutočne slabšia. Hlavný prípad, ktorí policajti riešia, nesiaha ani po pás tomu z prvej série. Ten bol obludný, desivý, miestami až mysteriózny a dokonca light hororový. Prípad z druhej série je "len" zaujímavý a nie úplne márny, ale oproti prvému proste kope za slabšiu ligu. Výraznými plusmi sú herecké výkony. Prvá spoločná scéna ústrednej neortodoxnej trojky je skvelá. Tešil som sa, aká super chémia im z toho vylezie. Bohužiaľ to nebol žiadny zázrak, pretože každý z ústrednej trojky (+ "dobrý" mafián Vince Vaughn) si kope sám za seba a o tímovú chémiu sa príliš nestará. Atmosféra rozhorúčeného veľkomesta je pôsobivá, ale ku koncu začnú všetky tie prelety nad štvrťami a diaľnicami nudiť; južanské prostredie z prvej série bolo určite pôsobivejšie a divácky vďačnejšie. Koniec je vyložený prúser, od trápnych náhod a nehôd až po... no skrátka je to zle, nebudem spoilerovať. Napriek tomu nás to s pani manželkou bavilo. Posledné sekundy dojemné. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výměna prostředí za betonové průmyslové město Vinci, Kalifornie, a kompletně nové postavy (tentokrát dokonce 4 hlavní), každá se svými vlastními démony a traumaty, razantně pootočily také vyznění temného případu vraždy podnikatele napojeného na špičky místní zkorumpované politiky a podsvětí. Přestože jsem se ve jménech ztrácel, přišel mi klasičtější, přímočařejší a (až na neuspokojivý fatalistický závěr) vtahujícnější i diváčtější. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem rád, že jsem se tentokrát dostal přes první tři epizody, protože pak to stálo za to - zprvu nesympatický postavy jsem si oblíbil, zorientoval se, dočkal se pár silných finále a užil lokace L.A., hříšné městské aglomerace. Takže ve výsledku žádný fail, překvapil mě Kitsch a skvělý zbytek hlavních herců. Dobrá řada, slabší rozjezd. 80% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série byla pro mě o malinko lepší a záživnější než ta první, ale hodnotím stejně. Když to srovnám mělo to své plusy a mínusy stejně jako ta první. Herecky je to opět dokonalé, téma jiné, co mě ale štve, že výsledek je opět stejný. Pozor přijde spoiler. Štve mě, že i u druhé série je do toho namočená policie, chápu, že tím chtějí tvůrci něco naznačit, ale opakovaný vtip není vtipem, a pro mě to platí i u příběhů se stejným rozzuzlením. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (13)

  • 2. série se natáčela v Kalifornii, v Los Angeles. (herr_carter)
  • V čase 44:24 sedí Ray Velcoro (Colin Farrell) a Ani Bezzerides (Rachel McAdams) na posteli a chytnou se za ruce. O záběr později se drží za ruce, ale prsty mají propletené, což neodpovídá detailu z předchozího záběru. (zalmalen)

Reklama

Reklama