Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Největší korejská kriminální organizace 'Goldmoon' získává na moci. Velitel policejního oddělení Kang (Min-sik Choi) nařídí policistovi v utajení Ja-Seoungovi (Lee Jeong-jae), aby se zapojil do operace 'New World' a pomohl zničit 'Goldmoon'. Během plnění úkolu Ja-Seoung stojí před rozhodnutím, jestli se řídit rozkazy jako policista, nebo přeběhnout a zůstat loajální Jeong Cheongovi (Jeong-min Hwang), šefovi 'Goldmoonu'. (Redi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Jak už zde bylo v několika komentářích řečeno New World je korejskou verzí mixu Infernal Affairs a Godfathera. A to verzí velmi povedenou. Dokonalé kvality Infernal Affairs sice New World nedosahuje ale skvělé charaktery, napínavý příběh a povedená filmařina (myšleno tuna vymazlených a velmi koukatelných záběrů) přesto bohatě stačí na to, aby si New World zajistil pzici jedoho z nejlepších asijských filmů posledních pár let. Co mi udělalo největší radost je, že film prakticky vůbec neobsahuje milostnou podzápletku, kterou autoři krimi/thrillerů mají tendenci vždy násilně do svých scénářů za každou cenu šroubovat. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zafungovalo to na mne hned od začátku, zajímavě napsané rozporuplné postavy i hutná atmosféra lží, prostě řečeno měla jsem naladěno.. Mýma očima jedna z nejlepších kriminálek, co jsem kdy viděla a ten naprosto nepředvídatelný vývoj mě moc bavil, filmová překvapení mám ráda a já neměla vůbec tucha, jak to celé dopadne.. Herecký ansámbl výborný, všichni ve svých rolí uvěřitelní, natočené je to skvostně, příběh strhující a finále bere dech.. Král je mrtev, ať žije král! ()

Reklama

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]     "What a twist."     Ukážkový príklad akčného krimi thrilleru, pri ktorom treba úplne vypnúť mozog, aby si ho divák dokázal aspoň trochu užiť. Nad nejakou logikou sa tu proste netreba príliš zamýšľať, pretože to, čo sa tu deje, veľký zmysel nedáva (skupinka gangstrov iba čumí, keď sa na nich rúti auto, viaceré postavy akoby ani nemali záujem sa zachrániť, keď im ide o život (agentka, detektív), nezmyselný útok v garáži bez strelných zbraní, nesmrteľný Číňan a mnohé ďalšie). Keď si ale človek odmyslí všetku tú kórejskú šialenosť, film je občas aj celkom pôsobivý. A hra na efekt je zrejme asi to jediné, na čo tvorcovia vsádzajú. Hrdinovia z kriminálneho prostredia sa snažia pôsobiť strašne husto, ale sú totálne prázdni, nevyvolávajú prakticky žiadne emócie. Na efekt sa snaží hrať i scenár, a to až tak okato, že je neskutočne prekombinovaný, s množstvom akože prekvapivých zvratov, ktoré väčšinou vyznievajú dosť prihlúplo. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nie som a ani nikdy nebudem fanúšikom gangsterských snímkov, no vzhľadom nato že ide o thriller z Kóre-e, pričom som tušil, že pôjde o úplne iný druh spracovania filmu, na aký je bežný divák zvyknutý, rozhodol som sa spraviť výnimku. "New World" disponuje veľmi solídnym príbehom, pričom jedným z mnoha plusov sú okrem samotného záveru, ktorý ponúka zaujímavý zvrat, pomerne rôznorodé povahové črty hlavných postáv. Na jednej strane vzbudzujú rešpekt, no na druhej dokážu v divákovi vyvolať pocity, kedy nadobúda dojem, že i v tak silných kriminálnych inštitúciách ako sú Gangy, môže vládnuť pomerne pohodová atmosféra. Musím uznať že sa tomu verí naozaj ťažko, no tento krimi thriller si aj vďaka tejto myšlienke nadpriemerné hodnotenie určite zaslúži. Na záver už len dodám, napriek tomu, že sa v závere objavia pasáže kedy dostávajú priestor mačety, či baseballové pálky, divák očakávajúci akčné orgie, môže úplne zabudnúť. V tomto príbehu ide skôr o vyobrazenie boja formou intríg než samopalmi. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Korejci nechtěli být až druzí, a proto se vytasili s filmem podobně laděným jako čínská Volavka. Jasně, najde se zde hodně odlišností, ale základní premisa infiltrace policisty mezi jádro té nejvetší korejské mafie s přídomkem Goldmoon tu divák najde. Sinsegye po stránce kastingu patří mezi strop, větší hvězdy by člověk v Koreji nepohledal. Možná někoho může odradit pomalejší tempo, což se místy zejména v první polovině projevuje, nedá se to řadit mezi jejich klasické adrenalinem našlapané rubačky, kde se krví nešetří. Ale jednou za čas je za mě fajn si pustit film, kde se důraz klade hlavně na dialogy. V druhé půlce dojde i na pár akčnějších scén (scéna ve výtahu TOP) a závěr se vytasí s nečekaným rozuzlením, kde jsem jen nevěřícně kroutil hlavou. Jo, Korejci se v krimi vodách plaví jako nebojácní predátoři, to se musí nechat. Za mě dávám 7,5/10 P.S. Jeong-min Hwang mě coby záporák svým jedinečným vystupováním dost bavil :D ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama