Reklama

Reklama

Clona

(seriál)
  • Velká Británie The Lens
Trailer
Česko, 2014, 6 h 8 min (Minutáž: 52–53 min)

Scénář:

Marek Epstein

Kamera:

Jan Cabalka

Hrají:

Kryštof Hádek, Vica Kerekes, Viktor Preiss, David Novotný, Rostislav Novák ml., Taťjana Medvecká, Jan Hartl, Simona Prasková, Jordan Haj, Jenovéfa Boková (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Clona je příběhem, v jehož středu stojí postava mladého policejního kameramana Romana (Kryštof Hádek). Ten svou práci, kterou mu dohodil jeho otec (Jan Hartl), vnímá jako jednoroční výplň, kterou je nucen absolvovat po neúspěšných přijímacích zkouškách na vysokou školu. Při jedné z prvních akcí se však situace fatálně zvrtne a banálně vyhlížející výjezd se změní v tragédii, při níž pod koly ujíždějícího automobilu umírá Romanův otec. Touha vyřešit otcovu vraždu, napínavá policejní vyšetřování a Romanův vztah k Lence (Vica Kerekes) i vlastní matce (Taťána Medvecká) jsou leitmotivy celého seriálu. (Česká televize)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (165)

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Zábavný, nicméně velmi naivní a nevěrohodný seriál, který bohužel v každém díle funguje podle stejného mustru. Špičkoví kriminalisté něco přehlídnou a totální zelenáč je díky tomu může tahat z průšvihu. Chápu, že je potřeba hlavního hrdinu nějak aktivně zapojit, ale to to fakt nešlo trochu víc uvěřitelnějším způsobem? Pak je taky velmi vtipný, jak šéf vydá nějaký rozkaz a celý oddíl ho v čele s hlavním uchem začne porušovat. Na konci epizody náčelník zdůrazní, že už se to nesmí opakovat a v dalším díle se to opakuje:) Ok, u Smrtonosný zbraně nebo Policajta z Beverly Hills se s tím počítá, ale tady??? Naštěstí je Clona zábavná a řemeslně i herecky solidní. Na jedno podívání OK, ale nic zásadního se od toho čekat nedá. ()

Ice.dog 

všechny recenze uživatele

Po případech 1. oddělení další pokus České televize o krimi seriál, tentokráte z jiného soudku nicméně oproti dříve jmenovanému počinu se Clona jeví jako hodně slabý odvar. Akce nicmoc, herci naopak dobře vybráni, nicméně samotný scénář jim nedává mnoho šancí na vyniknutí. Na české poměry koukatelný seriál nicméně hodně mu chybí a lecos přebývá od nelogického přechytračelého vyšetřovatele koumáka Hádka, který se svým všemohoucím fotoaparátem, ačkoliv všude překážel, vše nakonec rozkousl až po ne příliš využitý potenciál Viktora Preisse. 55% z toho 15% jenom za zrku alá Veni, Vidi, Vici nebo Vica)) ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JÁ BUDU HLAVNĚ TOČIT VIDEA...“ /// Příběhově se s tím moc neserou. Zobák nastupuje k mordpartě, kde všichni – tedy všichni tři – vostřílení pardálové (aspoň se tak tvářej) ani moc neřešej, že ten mladej, z nich má nejlepší nápady. Hold není každej polda Ajnštajn… Ze začátku by se mohli zdát všechny zápory spíš jako závan svěžího větříku. Nakonec jsou z toho spíš větry, co smrděj po průjmu. To, co zdálo se bejt pomalý zajímavě, je pomalý nudně, to intuitivní odhalování informací je přesně vo tom, že všeho moc škodí (jako kdyby jste se šli vychcat ve Štěchovicích a našli poklad. Hmm dobrý. Druhej den půjdete chcát… no a prostě zase. Hmm dobrý. Třetí den… Kladem nechť je, že všechno je podřízený plynulosti, tzn., že se zbytečně nevykecávaj. Charakterová nemohoucnost se projevuje už při úvodní rekapitulaci, která je snad vod 3.dílu furt stejná. To tady klidně může hrát Belmondo s Deloinem a točit to Fellini. (Podle scénáře Chucka Norrise.) Okatá snaha o Made in… (nevím co), kterou jsem na ČT nečekal. Vono je to totiž místy i pěkně debilní. To už jsem se mohl koukat rovnou na Anděla. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Ke štěstí mi stačí chodidla V.Kerekes. 2.) Vždycky jsem si přál honit sráče s kamerou (místo pistole) v ruce. (Furt lepší než s vocasem.) (V ruce.) /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Mám sto chutí do komentáře zkopírovat ten od Geminiho. Naprostý souhlas. Moho povyku pro nic. Příběh nula. Žádné napětí ani očekávání či další náznaky na případné zvraty v dějové lince. Postavy plochý. Namísto věnování prostoru příběhu a postavám, se setkáváme jen s kameramanskou onanií, která po pěti minutách ztrácí na zajímavosti. Atraktivitou se tento pilot snaží hýřit vskutku vrchovatě a kdyby vám to po prvních třech minutách, ve kterých se vystřídá asi 50 záběrů, nebylo jasný, brzy se na scéně objeví fun fatál Československé kinematografie číslo dva. Jediná postava, která mě zajímala v první půlce zahyne a nastupuje naprosto nepochopitelné dějové bláto.... u kterého jenom kroutím ovladačem. Řehořek stále nedozrál. Estein nejspíš trpí syndomem vyhoření. ()

type_B 

všechny recenze uživatele

[EDIT] díl 1: Zavání mi to průšvihem. Když auto srazí fotra, aby měl synáček motivaci zůstat u polišů a pustit se do vyšetřování na vlastní pěst, říkám si, jestli se scénárista nevrátil myšlenkově na začátek 90.let do hájemství béčkových krimi akčňáků. Btw. takové ty kamerové triky à la severské detektivky už mně začínají lízt krkem. Logické lapsy v ději nebo vyšetřování by mi tak úplně nevadily, kdyby jednání postav nebylo imbecilní. Palec nahoru za Hartla, je to frajer. Škoda že jeho postava v prvním dílu natáhne bačkory, no. Díl 4: Šmankote panno! Díl 5: Poor craftmanship. Díl poslední: *škoda slov ()

Galerie (251)

Zajímavosti (9)

  • Jeden z mála českých televizních seriálů, jehož licenci se podařilo prodat do zahraničí. (raininface)
  • „Nejedná se o profesní kriminálku, ale spíše o příběh mladého muže, který se řízením osudu ocitl v nesprávný čas na nesprávném místě,“ prozradil o seriálu Clona kreativní producent ČT Jan Lekeš. (SONY_)
  • Vica Kerekes s souvislosti se seriálem uvedla: "Miluji akční věci a práci v terénu a taky že jsem byla jedinou ženou ve vyšetřovacím týmu, to mně okamžitě přesvědčilo. Která herečka by takovou práci nepřijala? S Tomášem se mi pracovalo skvěle. Stačilo, když něco naznačil, a já to hned pochopila a udělala, byli jsme napojení. Umí taky herce motivovat a pochválit. A mám ráda tu jeho dětinskost."  (nicolcat)

Reklama

Reklama