Reklama

Reklama

Clona

(seriál)
  • Velká Británie The Lens
Trailer
Česko, 2014, 6 h 8 min (Minutáž: 52–53 min)

Scénář:

Marek Epstein

Kamera:

Jan Cabalka

Hrají:

Kryštof Hádek, Vica Kerekes, Viktor Preiss, David Novotný, Rostislav Novák ml., Taťjana Medvecká, Jan Hartl, Simona Prasková, Jordan Haj, Jenovéfa Boková (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Clona je příběhem, v jehož středu stojí postava mladého policejního kameramana Romana (Kryštof Hádek). Ten svou práci, kterou mu dohodil jeho otec (Jan Hartl), vnímá jako jednoroční výplň, kterou je nucen absolvovat po neúspěšných přijímacích zkouškách na vysokou školu. Při jedné z prvních akcí se však situace fatálně zvrtne a banálně vyhlížející výjezd se změní v tragédii, při níž pod koly ujíždějícího automobilu umírá Romanův otec. Touha vyřešit otcovu vraždu, napínavá policejní vyšetřování a Romanův vztah k Lence (Vica Kerekes) i vlastní matce (Taťána Medvecká) jsou leitmotivy celého seriálu. (Česká televize)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (165)

sud 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo nadějně, ovšem vyloupl se z toho nevýrazný a zcela průměrný krimi seriál. I když na druhou stranu budiž tvůrcům připsáno ke cti, že zůstali u sedmi epizod a scénáristickou fantazii udrželi v jakž takž reálné rovině. Z herců vyčnívá snad jen Viktor Preiss, jenž svému náčelníkovi propůjčil svůj charakteristický šarm a charisma. 50%. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem 4. díl tohoto seriálu. Velmi se mi nelíbila zejména kamera. Hromada tmavých záběrů! Bylo téměř pravidlem, že se kamera dívala na místo děje tak, že část obrazovky byla něčím zastíněná. Že by to mělo v divákovi vyvolat dojem skryté kamery? Velmi negativně hodnotím i zvukový doprovod. Nemohu napsat hudební, protože se nejednalo o hudbu, ale jen jakési děsivé nijak neopodstatněné hučení a dunění. ()

Reklama

Ergon 

všechny recenze uživatele

Oproti jiným českým kriminálkám se Clona vyznačuje akcí, kdy se vyšetřovatelé pouštějí bezhlavě do nebezpečí, což místy působí dost amatérsky až komicky. Hlavní postava Romana (Kryštof Hádek) mi tu úplně nesedí - ten jeho mladistvý vzhled není vhodný pro roli policajta. Naopak slovenka Vica Kerekes je k nakousnutí. Skvělá práce kamery - radost pohledět na některé, hlavně akční, scény. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tento krimiseriál jsem při premiéře neviděla a tak jsem byla zvědavá. Většina detektivních seriálů se soustředí na tým vyšetřovatelů. Tento je originální tím, že je zaměřen pouze na osobu policejního fotografa. Škoda, že Jan Hartl jako otec si příliš nezahrál. Mé sympatie má Táňa Medvecká, která stejně jako já nemá ráda šmuky a nesnáší cestování. Hádek - Fellini si mne zase získal už v prvním díle při kondičním cvičení vtipným výrokem ...ještě jsem neviděl policajta běžet. Já totiž taky ne. Případy působí dost věrohodně a herecky to taky není nejhorší. Je fajn, že bylo natočeno pouze sedm dílů, alespoň se divák nestačí nudit. Jen zvukaři by měli být lepší, protože místy není dialogům rozumět. Možná je to úmysl. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Zatím je to na pomezí 2-3 hvězd. Velkým plusem je režie a kamera, protože je vidět, že je to točený moderně, zajímavě, u nás celkem nezvykle. Najde se tam hodně pěkných záběrů, obrazově tomu v podstatě není co vytknout. Problémem je scénář, kterej je táááák utahanej, že to chvílema působilo jako celá věčnost. Na to, že to byl pilotní díl, kterej by měl nalákat diváky, to bylo takový řekněme vlažný. Osobně doufám, že se to zlepší, protože mám pocit, že by si to tahle kriminálka zasloužila, ale na to si musíme ještě počkat. EDIT 9.6.2014 - OK, seriál skončil (nebo aspoň 1. série) a ty 3* si to fakt zaslouží. Je to moderní, je to zase něco jinýho, někdy sice přitažený za vlasy, ale u nás to každopádně patří k tomu lepšímu. ()

Galerie (251)

Zajímavosti (9)

  • „Clona je moderní detektivka, kde akce a profesionální týmová spolupráce převažují nad deduktivním způsobem pátrání, přičemž hlavní důraz je kladen na osobní vývoj ústřední figury a její vztahy s ostatními členy týmu,“ řekl k seriálu Jan Lekeš. (SONY_)
  • Vica Kerekes s souvislosti se seriálem uvedla: "Miluji akční věci a práci v terénu a taky že jsem byla jedinou ženou ve vyšetřovacím týmu, to mně okamžitě přesvědčilo. Která herečka by takovou práci nepřijala? S Tomášem se mi pracovalo skvěle. Stačilo, když něco naznačil, a já to hned pochopila a udělala, byli jsme napojení. Umí taky herce motivovat a pochválit. A mám ráda tu jeho dětinskost."  (nicolcat)
  • Jeden z mála českých televizních seriálů, jehož licenci se podařilo prodat do zahraničí. (raininface)

Reklama

Reklama