Reklama

Reklama

Jedna noc

(seriál)
  • USA The Night Of (více)
Trailer 2
USA, 2016, 8 h 48 min (Minutáž: 57–96 min)

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Riz Ahmed, John Turturro, Bill Camp, Michael Kenneth Williams, Jeannie Berlin, Payman Maadi, Amara Karan, Poorna Jagannathan, Paul Sparks, Afton Williamson (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Osmidílná minisérie Jedna noc od tvůrců Stevena Zailliana a Richarda Price podrobně zkoumá složité okolnosti fiktivního případu jedné newyorské vraždy. Příběh sleduje studenta Naze Khana, roztomilého podivína, který dostane od basketbalového hráče, jemuž pomáhá s učením, pozvánku na večírek v newyorském Lower East Side. Když jeho odvoz na poslední chvíli krachne, Naz si bez dovolení vezme otcův taxík a vyrazí ze svého domova v queenském Jackson Heights na Manhattan. Když cestou do taxíku nastoupí nádherná mladá žena a požádá ho o svezení, Nazovy plány rázem vezmou za své a rozjíždí se osudová noc. Naz je později obviněn ze zločinu, který podle svých slov nespáchal, a na vlastní kůži zakouší dezorganizaci a manipulaci v právním systému. Tíživá situace, do které se dostal, je ještě umocněná jeho vzhledem a statusem potomka pákistánských přistěhovalců. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (289)

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Tuto minisérii budu doporučovat při mnoha filmových debatách u piva a to zejména pro její autenticitu. Strašně mi bavilo prožívat celý příběh z pohledu hlavního hrdiny do takových detailů jako je převoz do věznice, příjem, konflikty z vězni a to celé na pozadí skvěle vypointované kriminální zápletky. Důvod proč nedávám plné hodnocení je vleklost některých dílů z první poloviny a naopak kompletní rozuzlení v díle posledním. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna noc, ktorá zmení život viacerým osobám, ale najmä jednému mladému človeku. Ten mal toľko smoly, až to pôsobilo tragikomicky, vrátane toho, že bol moslim a po 11/9 obyvateľstvo USA bolo "nacionálne" naladené, ako podotkla jedna z postáv, aby mala ako ospravedlniť bitky, ktorým bol Naz vystavený. Súdny systém príliš nezaujíma pravda, ale to, aby sa predišlo zdĺhavým procesom, ušetrili prachy a každý bol aspoň čiastočne spokojný. To sme vedeli už predtým, ale pozrieť sa na to cez osem prešpekulovaných dielov prípadu jedného "takmer" justičného omylu je slušná jazda. Herci sú obsadení dokonale, Turturro, Riz "MC" a Bill Camp tomu všetkému nasadzujú korunu, ani si ju Naz nemusel nechávať tetovať na krk. Pokiaľ ste seriál pozerali pozorne, už by ste sa nikdy nemali pozerať na človeka na základe jeho vzhľadu, "ako keby mal lepru" a okrem toho naplno prežijete vývojový oblúk jednej vynikajúco vymyslenej seriálovej postavy. 90% ()

Reklama

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Nešťastné náhody přivedou původem pakistánského chlapce, který se narodil v New Yorku a odmalička tam s rodinou žil do soudní mašinérie. Vidíme zde od začátku, co se stalo a jak to bylo s vraždou mladé feťačky až na to že nevíme, kdo je vrah. Náš nezkušený mladík pakistánského původu, který se hlásí k Islámu se s naší krásnou mrtvolkou pomiluje a pak jí někdo párkrát probodne. No prostě to na místě činu vypadá jako na nějaký kečupový párty. Našeho Sandokana čapnou policajti a tím se rozjíždí policejní práce a všichni už mají jasno, hlavně soudní žalobce a všudepřítomné média, která veřejně nutí jejich spekulativními debilními názory lidem jejich nepodloženou pravdu a tím ovlivnují veřejné mínění. Mezitím se náš občan dostane do vazby, která mi spíš připomíná kriminál, jelikož nebyl ještě odsouzen, tak nevím ,co dělal v kriminále. Tady to scénáristi trochu nedomysleli. Ale překvapivě rychle se nám tam chlapec sžívá a občas i užívá v tomto vězeňském prostředí na to, že vypadal na začátku jak nevinnost sama a měl vyjukané oči jak koloušek Bambi, tak se tam celkem rychle zocelí jeho charakter. Do toho tam vidíme podpříběhy jeho rodiny a zejména podpříběh právníka, kterému všichni říkají smradlavá noha, jelikož mu hnijou nohy a furt si je drápe, fakt to je nechutný, ale celkem originální. Za dobře napsaný, místy emotivně natočený snímek o jedné vraždě a následovné práci všech příslušných orgánů u kterých vidíme postupnou práci, jak usvědčit údajného vraha, který si nepamatuje, co se dělo a následovný proces a dosažení spravedlnosti mi nezbývá než dát 90%. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Herecká hvězda Johna Turturra září naplno. Jeho problémy s ekzémem, návštěvy šarlatánů, nohy v igelitu a život s kočkou, opravdu těžko vyprávět. Dokáže ten kriminální případ opravdu pěkně okořenit jemným humorem, ačkoliv příběh sám zůstává pořád vážný. Pomalu vyprávěná rekonstrukce vyšetřování a soudního procesu s jedním pákistánským klukem, důkazy jsou jasné jak den, on najisto pachatel, a přesto je to všecko nějaké divné. Starým ostříleným praktikům z branže se to prostě celé nějak nezdá...85% ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Rozumím tomu, že někdo chválí herecké výkony a možná i pár dalších filmařských kvalit, ale to je tak všechna chvála, co dokážu pochopit. Hned ze začátku je mi záhadou, proč to proboha mělo 8 dílů? Dokážu si to představit v pohodě jako jeden celovečerní film, protože milión věcí mi tam přišlo navíc a absolutně mě nezajímaly. Proč se tam třeba tak dlouho řešil život ve vězení, nemoc právníka atd.? Kromě pilotního a finálového dílu jsem u toho pokaždé usnul, vážně mi to přišlo děsně nudné a pořád jsem se rozčiloval, ať už jdou konečně k věci. Člověk by si alespoň myslel, že ty vedlejší dějové linky budou mít nějaký význam v celkovém měřítku, ale vůbec. Ta zbytečná vata kolem, která nesouvisela s dějem, mě fakt doháněla k šílenství. Vždycky jsem si říkal, že by to mohlo začít třeba o půl hodiny déle a divák by v podstatě o nic nepřišel. No a pak přijde závěr, který mě teda zklamal na plné čáře. Pro tak neuspokojivé finále jsem se teda nemusel tolik hodin nudit. Sečteno podtrženo, tohle byl pro mě totálně zbytečný čas a absolutně nevýrazný počin, který mi za chvíli vyšumí z hlavy a za rok si nevzpomenu ani na jednu scénu. A přesně to je ten moment, kdy je mi filmařská kvalita v podstatě k ničemu, protože emočně to bylo jedno velké nic. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (5)

  • Když odváží Naziho (Riz Ahmed) na policejní stanici, je možné si všimnout, že tachometr policejního auta nefunguje. (Guilemot)

Související novinky

Zemřel herec Michael K. Williams

Zemřel herec Michael K. Williams

07.09.2021

Ve věku 54 let tragicky zemřel známý charakterový herec Michael Kenneth Williams. Jeho nejslavnější rolí se jednoznačně stala postava Omara z chváleného seriálu The Wire – Špína Baltimoru. Objevil se… (více)

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

16.08.2017

Cynismus Humphreyho Bogarta, šarm Roberta Mitchuma, křehkost Lizabeth Scott, rafinovanost Alfreda Hitchcocka, temné příběhy z Mexika, napínavé filmové jízdy noirovými vlaky a standard v podobě… (více)

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

29.09.2013

Perníkový táta nadobro končí a Vince Gilligan (foto), kterému svět vděčí za tento brilantní seriál, už pracuje na novém námětu. Lépe řečeno, na staronovém. Původně totiž napsal zápletku pro Battle… (více)

Reklama

Reklama