Reklama

Reklama

DVTV

(pořad)
Publicistický / Talk-show
Česko, 2014, 215x10-30 min

Účinkují:

Daniela Drtinová (moderátor), Martin Veselovský (moderátor), Emma Smetana (moderátor), Filip Horký (moderátor), Daniela Písařovicová (moderátor) (více)

Obsahy(1)

Internetový publicistický pořad DVTV je video-projekt moderátorů Martina Veselovského a Daniely Drtinové. Každý den přináší nové rozhovory nebo komentáře na nejrůznější témata ať už z politického, kulturního či společenského dění. (xrubesd)

Recenze (126)

Extrakritik 

všechny recenze uživatele

Hrozně jednostranně zaměřené. Nedávno byl rozhovor s dívkou,co šla do americké armády. Hrozně ji pan Veselovský opěvoval. Když jsem naspal do komentářů, zda-li by s ní dělal rozhovor, a opěvoval jikdyby vstoupila do ruské armády, komentář mi byl smazán. Také si pamatuju,jak Veselovský vyčítal Hannigu,že poskytl rozhovor ruskému tisku. Nejradši by ho linčoval. Navíc je divné,že mi byl smazán ještě jeden komentář pod videem o Holokaustu,kde jsem přitom měl stovky kladných hodnocení.Divný ()

PaulCZE odpad!

všechny recenze uživatele

Lživé, zlé, jednostranné a manipulativní. Moderátoři se staví do role soudců i katů, kteří vedou svůj svatý boj. Většina rozhovorů má stejný scénář, "fakta" posbíraná na sociálních sítích, odvolávání se na určité "vyšší morální zásady" a následná konfrontace hosta. Snaha o jeho zesměšnění včetně různých urážlivých průpovídek a úšklebků, zcela mimo jakoukoliv profesionalitu. Případně naopak bezbřehá láska, medaile v řiťolezectví a nebo ponechání hosta v jeho vidině světa s růžovými brýlemi v případě, že se nalézá na té "hodné" straně. Celé to je pak zaštítěné propagandistickou masáží hlásající multikulturalismus a podobné demagogie. Některá témata a rozhovory zajímavé jsou, stejně jako Veselovský dokáže být sem tam racionální, ale proč když to celé v dalším rozhovoru pošle do háje? Drtinová je pak úplné dno a Sorosova agitka, Smetanová je hloupá zmatená husa, která nejspíše o životě neví vůbec nic. Emir Kusturica: "Ale nezdá se, že byste měla přátelský postoj k těm tématům. Je to, jako kdybych hovořil s někým z amerického ministerstva zahraničí, a ne s někým z České republiky." ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je rozdíl mezi kvalitou jako souborem norem vedoucích k odvedená vysokého standardu práce a kvalitou jako stylistickou volbou. DVTV je dokonalá ukázka druhého příkladu, kdy je pořad do "kvality" stylizován jen do té míry, do jaké neztrácí mainstreamový appeal a dokud představa kvality nevstupuje do cesty jako překážka, restrikce nebo stanovení laťky. DVTV je velmi chytře udělaný brand, který evokaci kvality využil tak chytře, že spousta lidí věří, že o kvalitní pořad skutečně jde... I když jde o midcultové klikbaity a rozhovory, do nichž bylo vloženo minimum rešerše. Není tomu tak vždy, ale dost často. Poslední kapkou pro mě bylo, když Drtinová vedla rozhovor o filmu, který byl už dávno přístupný, ale ukázalo se, že se na něj neuráčila podívat. Pořad dokonale zapadající do současnosti, kdy estetika přebírá roli esence. Některé rozhovory, předně ty nenáročně lifestylové, nebo naopak ty s politikem o konkrétní kauze, se dají, ale jakmile jde o závažné nebo komplexnější téma, neochota vybrousit hrany je patrná. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Veselovský je v ČR opravdová špička. Drtinová už není, co bývala, ale formát je to podařený. Publicistika je to kvalitní, divák si to musí najít.///Revize po roce: Nehezky se vybarvil M. Veselovský. Jeho neskrývané sympatie či naopak dehonestují jeho práci. Občas působí nepříjemně, neprofesionálně, protivně...66%. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Bravurní publicistický pořad, který v našich končinách nemá obdoby. Profesionální moderátoři, skvělé nestranné rozhovory a jako bonus rozhovory Emmy Smetany v cizím jazyce, čímž se DVTV na dobro odlišila od konkurence a zprostředkovala pro diváky jedinečné a jinde neviděné rozhovory se zajímavými mezinárodními osobnostmi. Ne vždy se rozhovory nebo duely vyvedou na jedničku, avšak většinově k nim nemám výhrad. 8.5/10 ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno