Reklama

Reklama

Scream Queens

(seriál)
Trailer 1
Komedie / Horor / Mysteriózní
USA, (2015–2016), 16 h 38 min (Minutáž: 41–46 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Emma Roberts, Jamie Lee Curtis, Keke Palmer, Skyler Samuels, Abigail Breslin, Billie Lourd, Diego Boneta, Lea Michele, Glen Powell, John Stamos (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Seriál se zaměřuje na sesterství Kappa na Wallacské univerzitě, které vede Chanel Oberin (Emma Roberts). Sesterství však ohrožuje děkanka Cathy Munsch (Jamie Lee Curtis), která jej chce zrušit. Nastávající události zavedou postavy o 20 let zpět k tajemné vraždě na univerzitě a spolu s odhalením tajemství o vraždě se vrací i Červený ďábel. (hansel97)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (93)

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Ehm... wha... wha... WHAAAAT? Ryanu Murphymu už dočista hráblo? Foxu hráblo? To jim stačilo zamávat castingovkou se jmény jako Ariana Grande a Nick Jonas, aby tomu dali zelenou? Předně chci říct, aby nedošlo k omylu - já jsem spokojen. Jen mi naprosto nejde do hlavy, jak tohle protlačili do vysílání. Šílený mix Heathers (zjevně největší inspirace) a Vřískotu nasazený v roce 2015 do televize, která má pověst jednoho z největších katů? Včetně parádního retro soundtracku a tuny záměrných nelogičností a otravných stereotypů? Fakt čumím s otevřenou hubou, ale stále se sám sebe ptám - kdo je proboha cílovka?! Já a...? EDIT: Po strhujícím finále přidávám bez obav plný počet! Krom asi dvou dílů, které byly "jen" nadprůměrné, jsem se neskutečně bavil celou sezónu. Vše, co bylo zmíněno výše, platí v plném rozsahu. Díky, Ryane Murphy! ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U Murphyho sa ešte naplno neprejavovala liberálna ideológia a tak sú Scream Queens celkom vydarenou satirou na klasické slashery s pomerne vydareným príbehom. 2 série úplne stačili, tlačiť v tomto smere na pílu bybolo zbytočné, Murphyho možno aj druhá séria v nemocničnom prostredí inšpirovala k úspešnej Ratched, aj keď jej kvalita je znížená už spomínanou liberálnou ideol´giou, ktorá ho pohltila naplno. ()

Reklama

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Obsahuje náznaky spoileru Už od dob Nip/Tucku jsem fandou Ryana Murphyho, logicky pro mě proto už nějakou chvíli byly Scream Queens nejočekávanějším seriálem poslední doby. První (a možná poslední) série je za námi, a tak se nabízí otázka, jestli očekávání splnily, a odpověď na ní není úplně snadná. Příběhově se nejedná o žádnou revoluci (záměrně), před dvaceti lety se v domě vysokoškolského sesterstva KKT (laciným vtípkům se vyhnu) odehrála tragédie, a teď se schyluje k další. Dle všeljakých popisů jsem očekával avizovaný Vřískot říznutý Heathers (nejstrašnější český překlad filmového názvu ever Smrdící atrakce (tak jsem se těm laciným vtípkům přece jenom nevyhnul) budu radši ignorovat), Squeemky ovšem mají blíž spíš ke Scary Movies. Jestli se kdy Murphy snažil svou tradičně vymazlenou formu podporovat stejně propracovaným obsahem, ve Scream Queens na to očividně kašle. Se svou osvědčenou partou scénáristů a hromadou obřích hereckých hvězd beze studu servíruje neuvěřitelně stylovou podívanou která je k prasknutí narvaná bizarními situacemi a absurdním chováním postav (jestli některý divák pochybuje o tvůrčím záměru už po úvodní scéně, ve které studentky sesterstva nechají vykrvácet kamarádku, protože si musejí jít zatrsat na Waterfalls od TLC, je celkem jasně na úplně špatné adrese), přetékající hláškami a sarkasmem, záměrným afektem i trapností, stihne složit poctu asi tak milionu všeljakých kulťáků (Heathers, Jaws, Scream, Jawbreaker, Sorority Row...) a k tomu má nesčetné easter eggy (Chanel No. 3 nosí klapky na uších jako pomrknutí její matce Carrie Fisher) a meta joky pro zasvěcené Murphyho fandy. I když Squeemky přinesly něco docela jiného, než jsem očekával, týden co týden jsem se bavil výsostně. O jejich budoucnost se ale obávám, nedokážu si totiž představit, že si takhle specifická záležitost najde dostatek diváků. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je v popisku napsáno komedie/horor, je to horor. Ty komediální prvky vznikají díky tomu, jak skvělé postavy s kamennou tváří říkají jednu absurdnost či hloupost za druhou ("Nikdo přece neumře z toho, když mu strčíš obličej do fritovacího oleje!") a odhalují tak slabiny amerického vzdělávacího systému. Celé je to příjemně originální a ztřeštěné, svěží vítr mezi ultravážným a ultradrsným pojetím seriálu, které v poslední době dominuje obrazovkám. Nejlepší je rozhodně prvotřídní bitch Chanel v podání Emmy Roberts a všichni Dickie Dollar Scholars, kteří staví na hlavu všechny stereotypy o univerzitních bratrstvech. Bere se to míň vážně než Scream z dílny MTV, ale jde v podstatě o podobný styl - slasherový seriál, který si utahuje z hororových klišé. Dost mě to chytlo, těším se na další díly, trochu mě mrzí vlažné přijetí, protože tyhle groteskní absurdnosti já prostě můžu ("Jmenuje se to Pravda, nebo úkol! Ne Pravda, úkol nebo lež! Nemůžeš lhát!"). ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Scream Queens Vás dostane už při prvním díle! Nebo alespon mě jo. Příjemná hororová komedie s hromadou černého humoru a vtipnýma hláškama. Jamie Lee Curtis se tentokrát nevrátila s Michaelem Myersem. Postačí nám Rudý ďábel, který se mstí slavnému univerzitnímu sesterství Kappa... Odhalí zvráceným hůmorem vraha dřív než všechny zabije? 90% ()

Galerie (625)

Zajímavosti (22)

  • Do role Chada byl původně obsazen Julian Morris, ten ale od projektu odešel a roli tedy dostal Glen Powell. Bella Thorne odmítla roli v tomto seriálu kvůli roli ve dvou epizodách seriálu Scream (od r. 2015). Roli původně dostala i Lindsay Lohan, ale byla nucena odmítnout kvůli překrývání se s jiným natáčením. Postavu Wese Gardnera původně dostal Joe Manganiello, ale musel od seriálu upustit kvůli jiným povinnostem a roli nakonec dostal Oliver Hudson. (hansel97)
  • V 1. epizodě 1. série "Pilot" bylo pět hereček pohřbeno po krk v zemi. V reálu všechny stály ve skleněných válcích vytvořených na míru a hlínu měly pouze kolem hlavy. (hansel97)
  • Jamie Lee Curtis je několikrát zmíněná ve filmu Vřískot (1996) jako „Scream Queen“. Po přijetí role přiznala, že právě tohle byl i jeden z důvodů, proč se rozhodla přijmout roli Dean Cathy Munsch. (newpage)

Související novinky

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

15.04.2018

Premiéra šestého Terminátora, jímž Tim Miller (Deadpool) naváže přímo na Terminátora 2, se nedávno odsunula z července 2019 na listopad 2019. Film tak uhnul spin-offu Rychle a zběsile s Rockem a… (více)

Reklama

Reklama