Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká budúcnosť. Pri prenose zmrznutých ľadových objektov zo spustošenej Zeme sa z jedného z ľadovcov vynorí Jason Voorhees a posádka lode má po chlebe. Desiaty diel hororovej série Piatok trinásteho. (POMO)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (338)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se přeci jen dočkal (ale že to trvalo), při mém "Pátek třináctého maratónu", kdy jsem dal všech deset dílů za pět dní, jsem pořád čekal, kdy se tahle série zlomí do nekoukatelné kraviny, a je to právě poslední Jason, kterej už je tak dementní, až je... ne, pořád je dementní :-) On už sám námět, vyslat Vorheese do vesmíru, zní hodně přitaženě za vlasy, ale kdyby to zúčastnění aspoň chytli za jinej konec a snažili se o nějaký kyberpunkový, řádně špinavý film s pořádným gore a s vůbec drsnou atmosférou, tak by z toho mohl vyjít zajímavý žánrový snímek. Bohužel, tohle je tak ultimátní sračka, s efekty, kterým se může smát i klasik Uwe Boll a scénářem, na kterým muselo makat hejno cvičených opic. První polovina ještě jakž takž (snad proto se mi nechce Jason X hodit do odpadu), ale jak dostane Vorhees novej, robotí obleček a stane se z něj nepřekonatelnej cyborg, tak už jsem jen po očku sledoval posuvník, za jak dlouho tahle zhovadilost skončí. No už nebudu Jasonovi víc nakládat, po všech těch neúspěšných pokusech o jeho sprovození ze světa se nakonec tímto filmem zabil sám... A když to shrnu jako celek, tak tu máme pět výborných částí (1, 2, 3, 4, 7), dvě dobré (6, 9), dvě průměrné (5, 8) a jeden shit (10)- to není špatný výsledek, když se prakticky desetkrát díváte na to samé :-) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Již desátý pátek 13. se odehraje ve vesmíru, v roce 2245, kdy kryogeneticky upraveného Jasona (tentokrát se spíš podobá Hannibalu Lecterovi) a jeho poslední oběť vyzvedne kosmická loď ze nové Země. A nová, trikově vylepšená vyvražďovačka začíná. DVD: Bonusy mají titulky, ale jen maďarské! Komentář tvůrců, dokument Mnoho životů Jasona Voorheense (rozhovory s jeho představiteli), Making Of (rozhovory s tvůrci, ukázky storyboradů, ukázky natáčení animací) a trailer. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

LOKALITA: Crystal Lake. Výzkumné zařízení. OBJEKT: Jason Woorhees. STATUT: Odsouzen ke kryogennímu procesu........ Prvních deset minut to vypadalo na krvavé béčko, ale pak se to zvrtlo ve frašku. Pilot kosmického modulu vypadá jako Freddy Krueger. CITÁT - S námi jste v bezpečí......... Jason se na kosmické lodi zorientoval celkem rychle, není to žádný tupoun. Začal okamžitě dělat to, co má nejraději. Zabíjet. Asi nejlepší scéna je okolo 43 minuty. A to je tak vše. DIALOG: Už jsem našla Kondora........V jakém je stavu?........V provrtaném......... V záhlaví je napsáno Akční/Horor/Sci-fi/Thriller, ale nějak mi tam chybí Parodie/Komedie. Je tu také přebrána spousta situací a aspektů z různých filmů. Asi největší část si tvůrci vybrali ze série Vetřelec. A to se mu vůbec nelíbí. CITÁT - Lidi, je to v pořádku, chce jen zpět svou mačetu......... Hodnotit to jako komedii, dal bych za tři, ale je tu napsáno horor, horor, který za nic nestál. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Jason v budoucnosti na vesmírné lodi? Ale to snad už ne. Takto zprznit hororovou legendu, i když upřímně řečeno 'JASON GOES TO HELL' bylo ještě horší. Sérii Pátků Třináctého miluji a i proto jsem tímto dílem zklamán. Mnou milované pobíhání v lese je pryč. Je jasné, že Jason X nedosahuje takových kvalit, jako jeho předchůdci, ale pořád se na něj dalo dívat. Zejména vyzdvihuji scénu se spacákem, u které jsem se pořádně bavil, nebo také počítačová scéna, jak Jason vstoupil do virtuální reality. Takže aspoň za dvě hvězdy. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Jason X“ nefunguje jako horor, což si tvůrci uvědomili a vložili do toho humor, případně hodně cool scény, jako třeba Jasonova finální přeměna. Musím říct, že jsem mi to zamlouvalo, protož jsem měl pocit, že sleduji béčko, které si na nic nehraje a dělá přesně to, co podobné filmy dělat mají. Baví. Je to ujeté je to místy dost praštěné a nemá to smysl vztahovat k předchozím devíti dílům, ale stejně to prostě baví. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • První snímek hororové série, který používá ve scénách zabíjení digitální efekty pro gore záběry. (gogos)
  • Jason X byl prvním filmem série, jehož rozpočet přesáhl 10 milionů amerických dolarů. Současně však v USA vydělal z celé filmové série nejméně. (gogos)
  • Severoamerické tržby byly 13,1 milionu dolarů, celosvětové pak 17,1 mil. (NIRO)

Související novinky

Carpenter je Psychopath

Carpenter je Psychopath

18.05.2005

Legendárny John Carpenter (na obr.) sa po štvorročnej odmlke vracia na scénu. Jeho najnovším filmom bude thriller PSYCHOPATH o bývalom agentovi CIA, ktorý je povolaný späť do akcie, aby zastavil… (více)

Reklama

Reklama