Reklama

Reklama

Mr. Robot

(seriál)
  • USA Mr. Robot
Trailer 2
USA, (2015–2019), 36 h 52 min (Minutáž: 41–65 min)

Tvůrci:

Sam Esmail

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Rami Malek, Carly Chaikin, Christian Slater, Portia Doubleday, Martin Wallström, Michael Cristofer, Stephanie Corneliussen, Michel Gill, Grace Gummer (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Seriál Mr. Robot, ověnčený Zlatým glóbem za nejlepší televizní drama, sleduje mladého programátora Elliota (Rami Malek), který zdokonalil umění počítačového hackerství. Elliot trpí vysilující sociální fobií. Má pocit, že se s okolním světem může bavit pouze tak, že hackuje jejich přístroje. Když zrovna nepracuje jako inženýr kybernetické bezpečnosti, používá své hackerské dovednosti k ochraně těch, na kterých mu záleží. Svět Elliota, rozčarovaného z moderní společnosti, se náhle změní poté, co potká Mr. Robota (Christian Slater), záhadného vůdce tajné hackerské organizace, která chce s jeho pomocí zničit nadvládu jednoho procenta nejmocnějších lidí světa a zažehnout celosvětovou revoluci. (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (393)

Rogue 

všechny recenze uživatele

Slater a cela fscociety s zda byt prestrel, ale jinak bezva a Malek je bozi, neco takoveho tu uz dlouho chybelo. Edit: Nechybelo. Vytecne prvni dva dily, az do pateho ok, pak je touha sokovat bohuzel prilis velka. Kdyby hacker zustal hackerem spehujicim lidi kolem sebe, byla bych mnohem spokojenejsi. Jedine, co zustava dobre je vypiplany vizual (Campbell ma plus bod), hudba a uvodnich nekolik vterin, nez zmizi me oblibene logo z detstvi. 7/10 Edit: s02 ospravedlnuje druhou pulku prvni sezony a je naprosto super. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Mr. Robot je jedna z těch nejvychvalovanějších seriálových novinek letošního léta. Pokud vás baví IT svět, tak je Mr. Robot rozhodně něco pro vás. Všichni si chválí v podstatě dokonalé zpracování hackování a celé téhle problematiky. Já se v tom moc nevyznám, ale dám na odborníky a budu věřit tomu, že je to reálné zobrazení. Pilotní epizoda mě dokázala zaujmout a to natolik, že jsem seriál zařadil mezi pravidelně sledované. Postupně však můj zájem o seriál začal uvadat a k finále jsem se dokopal až více než týden po premiéře. Po pilotu se totiž začal seriál vykrystalizovávat v něco dost temného a depresivního, kde v hlavní roli exceluje feťák s nejdivočejšími myšlenkovými pochody na světě a stíhá plánovat světový převrat. K tomu pak v závěru přišlo ještě několik překvapivých zvratů a hlavně ten nejzásadnější (ala Fight Club) jsem měl problém strávit. Samotné finále mě pak docela zklamalo, protože nenabídlo dostatek odpovědí a tak si ještě rozmyslím, jestli se ke druhé sérii vrátím. Mr. Robot je rozhodně kvalitní podívaná, se skvělým hereckým koncertem Ramiho Maleka, ale zcela určitě svou temnou a depresivní náladou nepadne do oka každému. ()

Reklama

Khalesi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sundali Monsanto, Trumpa, peniaze a celkove celú civilizáciu veľmi pútavým a často do konca vtipným štýlom. Keby som mala písať o revolúcii a myslela si, že seriál k nej dokáže postrčiť, bol by to práve tento. Nemusím mať úplne jasno v tom, či to cez pc funguje až takto bravúrne, pretože viem, že hackeri dokážu všeličo, ale nie som zase až taká puntičkárska. Pokiaľ hodnotím pointu, akciu, logiku a taktiež, len tak na okraj príťažlivosť hlavného predstaviteľa- wow, neviem dať menej než plný počet! Geniálne, odvážne a inšpirujúce! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

When you see a good move, look for a better one. O Mr. Robotovi by se nesporně dalo napsat mnohé. Například o vypiplané formální stránce, kterou jistě pěkná řádka článků zanalyzuje (ty úvodní titulky, to rámování postav do spodní třetiny/rohů obrazu apod.). Ať již co se týče nápadité práce s nespolehlivým vypravěčem, prolamováním čtvrté stěny, stejně tak jako se vyrojí rozbory do detailů promyšleného chladně vycizelovaného „fincherovsky-depalmovského“ (audio)vizuálu a jeho roli (speciálně pak od druhé řady, kdy Esmail režíruje již vše sám) či o tom, jak to vykradlo německý snímek Who Am I. O tom, jak je díky důmyslné struktuře jedno, jestli ony zvraty prokouknete v úvodních desítkách minut či až je tvůrci sami vyjeví, protože v obou případech to funguje, jelikož se s divákem hraje uvědomělá hra "vy si myslíte, že to víte a my moc dobře víme, že vy si myslíte, že to víte" po celou sezónu. Ovšem ono to na pointě stejně nikterak nestojí. Budou se pět ódy (nejen) na Malekův a Wallströmův výkon, stejně jako se vyrojí bezpočet článků o tom, jak je tu konečně dílo, které neprasí na Linux přísahající komunitu světa hackerů, blackhatů a jim podobných. Fóra budou přetékat diskuzemi řešícími význam každé věty, narážky a odkazu. Ovšem co zbývá „obyčejnému“ divákovi, kterému je v(ý)še uvedené jedno a chce prostě jen vidět dobrý seriál? Tak takový divák je na tom zdaleka nejlépe, jelikož jemu Mr. Robot v kostce nabízí „sakra zdařilý palahniukovsky anarchistický hackerský Fight Club říznutý v korporátní linii Underwoodovic nesmlouvavě nekompromisním pragmatismem“. Což už by i divákovi, který má o komunitě z odvrácené tváře moderních technologií obrázek jedině na základě románů s Lisbeth Salander, mohlo stačit k vyzkoušení pilotní epizody. Jestli mu sedne či ne je sice věc zcela jiná, ale Mr. Robot je i v dnešní vlně nebývale kvalitní televizní tvorby natolik unikátní a odvážný, že nabízí mnoho důvodů proč mu dát šanci i navzdory jeho občasným problémům s tempem vyprávění. A kdo ví, třeba si zrovna vás tvůrci hacknou a propadnete tomu. | S1: 5/5 | S2: 4/5 | S3: 5/5 | S4: 5/5 | ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto ožehavé téma mám rád a ze začátku mě to celkem bavilo sledovat a postupem času jsem se musel nutit, abych první řadu dokoukal. O závěrečné příběhové zvraty sice není nouze a ten největší na mě poměrně příjemně zapůsobil, ovšem tato látka je na mě zřejmě až příliš složitá abych jí chápal a orientoval se v tom, což potvrdila i nadále schizofrenní druhá série...50% ()

Galerie (663)

Zajímavosti (58)

  • Skupina fsociety je inspirována hackerskou skupinou Anonymous. (Axarus)
  • Mikina, kterou Rami Malek (Elliot Alderson) nosí, je z jeho vlastní šatny. (Axarus)

Související novinky

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

21.01.2023

Zatímco pokračuje v práci na sequelu k jeho komiksovému Batmanovi, rozhlíží se mezitím režisér Matt Reeves (Válka o planetu opic) i po dalších zajímavých projektech. A jeden takový mu nyní právě… (více)

Battlestar Galactica dostane pokračování

Battlestar Galactica dostane pokračování

18.09.2019

Kultovní sci-fi seriál Battlestar Galactica se dočká pokračování. Oznámili to zástupci stanice NBC, kteří zároveň veřejnosti odhalili svoji novou chystanou streamovací službu nazvanou Peacock. Jak… (více)

Freddie Mercury míří do kin

Freddie Mercury míří do kin

06.11.2016

Biografie největší hvězdy Queenů se chystá už řadu let. Freddieho Mercuryho si měl zahrát Sacha Baron Cohen (Borat, Diktátor), ten ale po neshodách se členy kapely z projektu odstoupil. Hudebníky… (více)

Po Hře o trůny přijdou Divoké karty

Po Hře o trůny přijdou Divoké karty

08.08.2016

George R. R. Martin momentálně píše Vichry zimy, šestý román z fantasy série Píseň ledu a ohně. Knižní předloha Hry o trůny je alfou i omegou jeho tvorby, to ale neznamená, že by zanedbával svá… (více)

Reklama

Reklama