Reklama

Reklama

Ulice Cloverfield 10

  • USA 10 Cloverfield Lane (více)
Trailer 1

Jednu chvíli jedete v autě, pak to do vás z boku napálí nějaký idiot a vy se probudíte pomlácení, ale živí v podzemní kobce, kde vám neznámý podivín řekne, že jste právě vyhráli hlavní cenu v životní loterii. Onen neznámý podivín (John Goodman) se jmenuje Howard a je to zkušený „Prepper". To jsou lidé, kteří tuší, že jednoho nepříliš krásného dne přestane fungovat svět, a tak se na to připravují. Například Howard si postavil a komfortně vybavil podzemní bunkr. Výhra Michelle (Mary Elizabeth Winstead) spočívá v tom, že ji našel ve vraku havarovaného auta a přesunul do svého krytu krátce předtím, než na Zemi plnou silou udeřila gigantická katastrofa, která zničila veškerý pozemský život. Emmett, jeho kámoš, který mu se stavbou pomáhal (John Gallagher), a Michelle jsou podle všeho široko daleko jediní přeživší. Škoda, že je venku kontaminovaný vzduch a nejde to proto ověřit. Michelle ale téhle teorii příliš nevěří. Howarda považuje za magora, který ji unesl a pod za vlasy přitaženou záminkou ji chce udržet ve sklepě. Jenže důkazů, že má tenhle apokalyptický vizionář pravdu, se postupně objevuje víc a víc. Stejně jako dokladů toho, že Howard je fakt pořádný magor... (CinemArt)

(více)

Recenze (888)

TheDon 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, mám pocit, že kdyby ten Dobrejmuž Jenda nebyl tak dobrej a ten modrej barel vytáhl už po dvaceti minutách, možná by to byla trošku odvážnější podívaná. Ale koukat hodinu na kočku v akváriu a monopoly není úplně téma, který bych si představoval při slovech mysteriózní horor. Barel dřív, ven z bunkru daleko dřív a nemilosrdně to opětkuju. 55% P.s.: víc emzáků Traumtemberku !!! ()

applause odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím, co mám k tomuto snímku napsat. Snad jen, když už mě začal bavit, tak jsme byli zase u konce, který to celé pokazil. Nehorázná hovadina. Jestli budu v budoucnu dělat seznam mých nejhorších filmů, tak ho tam zařadím. Nedokážu uvěřit, že má tento film 70% ...ale asi tento "styl" filmů nechápu... ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* naštěstí nemusím být při psaní komentáře opatrný, abych něco neprozradil, protože tady se objevují spoilery v zařazení do žánru, v tagách, v komentářích ostatních i v samotném názvu. Já jsem se snažil k němu přistupovat jako psychologickému dramatu, čehož je tam tak nejvíc. Sám bych na místě hlavní hrdinky nevěděl co si počít a co si myslet, ale jestli bych se choval stejně ... to nevím. Svým hodnocením asi moc ostatní uživatele nenalákám, ale není moc k čemu, protože mám pocit, že jsem to všechno už někde viděl (třeba nedávno shlédnutý The Divide) a navíc v ději jsou skuliny, které mě nepřestali vrtat v hlavě ani po skončení - proto po zralé úvaze dávám tomuto zvláštnímu mixu jen lepší 2hvězdy. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1- /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jako úplně špatné to nebylo,nicméně posledních cca 20 minut (jakkoliv sem něco podobného čekal) ubralo 10 Cloverfield lane jednu hvězdu.Než se totiž na scéně objevili mimouši,byla to velmi slušná konverzačka v uzavřeném prostoru,kde celou dobu nebylo úplně jasné co se děje a hlavně komu se dá,nebo nedá věřit.Goodmanovi role viditelně sedla a celý film 100% táhne.Bohužel to "propojení" s původním Cloverfieldem je tady úplně mimo a film by fungoval mnohem lépe kdyby nebylo spojováno dohromady...70% ()

peiton 

všechny recenze uživatele

SPOILER:Medzi toľkými psychicky narušenými jedincami tento hral úlohu navonok relatívne normalneho a navyše neškodného týpka.Eventuálne by sa zdalo,že hlavnej hrdinke tu nič nehrozí.Čaká ju len oáza pokoja,pohody,ničnerobenia...Omyl!Otázne je len či je to horšie vonku alebo tam v bunkri.Záver sklzol do čistej sci-fi roviny až by mohol ašpirovať na jeden z dielov Aktov X.Myšlienka by to nebola zlá,spracovanie o to horšie,avšak poznám aj hodnotnejšie snímky s podobnou tematikou. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Výtečná podívaná. Ze začátku jsem vůbec netušil, jak by to mohlo dopadnou, což se mi líbilo Potom film začal dávat nápovědy a vše bylo jasné. Konec mě lehce zklamal, ale celkov hodnotím vysoko. Navíc, skvělý výkon Johna Goodmana, věřil jsem mu každu grimasu, každý výraz v obličeji. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Ten název Cloverfield nejen že napověděl dost ale taky sliboval. První díl z roku 2008 byl neskutečně libovej. Opravdu z ulice, kde byl chaos, nikdo nevěděl, co se děje a mělo to šťávu. Tohle bylo hodně komorní v porovnání s jedničkou. Prostředí krytu bylo sice moderně zařízený, ale že by mě to až tak bralo. Nejpodstatnější tam byly ty myšlenkový pochody, jaký to nahoře opravdu je. Chvíli to vypadá, že lže, pak zase protidůkaz a takhle dokola. Do toho zmínka o Megan, rádoby "dceři", která se postrádala 2 roky. Tak k čemu vlastně ten kryt slouží? Tudíž nějakou atmosféru a tajemno to v sobě mělo. No nicméně ten sci-fi konec mohl bejt sakra lepší, když už si šetřili rozpočet v krytu a třema lidma. V porovnání s jedničkou v podstatě nesrovnatelný a ukázka toho, jak se dá těžit pouze z názvu. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Zajímavý kousek, který je prý velkým trhákem. Skvělý je Goodman, ale na závěr se film sklouzne zcela mimo původní směr a slibně se rozjíždějící snímek stylu Saw končí jako sci-fi s vetřelci. Jako by se na konci spojily dva scénáře. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Pro mě veliké a milé překvapení - slušná schizofrenie! Film, přestože se odehrává v podstatě jen ve dvou místnostech má spád, napětí, akci i mrazivé scény. Pointa mě maximálně potěšila a i když bych někdy aktérům poradil jiné chování, došla hlavní hrdinka k cíli celkem bez větších zaškobrtnutí. Potěšil mě také manžel Roseanne :-) ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

...SPOILER... Někdo tady čestl knižku války světů a inspiroval se vyhlazovacím stylem marťanů. ...Jinak většinu filmu prožíváme v neznalosti situace s Michael, která má stále více a více indícií co se vlastně děje a za to si film zaslouží své vyšší hodnocení.. .... HODNOCENÍ: 75% (4*) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Sakra, kdyby neexistoval první díl, tak by to mohlo být tak strašně napínavý... Takhle, napínavé to je, ale tím, jak je už od začátku (právě kvůli existenci prvního dílu) jasné, jak to celé dopadne, to je takové rozmělněné. Atmosféra bunkru ale opravdu funguje, dokud nepřijde naprosto náhodný zvrat, který celý ten film posouvá někam úplně jinam, bohužel je to na škodu. V tu chvíli jsem měl dojem, že se dívám na úplně jiný film a navíc mi ten zvrat připadal, že tam prostě musel být, aby se tam něco dělo. On by fungoval, ale opět, nesměl by existovat první díl. Přitom by stačilo vymyslet něco ne tak klišovitého, já nevím, třeba že by se tam objevil někdo, kdo tam ani být neměl, nikdo o něm nic neví, ani neví, jak se dostal dovnitř. Nic lepšího mě teďka narychlo nenapadne, ale líbí se mi to teda víc, než to, že SPOILER Howard byl úchyl, unesl Michelle sestru a tu tam držel a teďka to vyplave na povrch. KONEC SPOILERU. Ono vlastně od té chvíle se odehraje dost WTF momentů a pak přijde očekávané finále s úplně směšnou poslední scénou. Ach jo, no první polovinu to funguje dobře, druhou moc ne. A zajímalo by mě, jestli pan režisér neviděl The Divide, jelikož tu je dost podobných scén, hlavně pak ke konci. Ale překvapilo mě to, hodně, jelikož je to mnohem, mnohem lepší, než ten příšerný první díl. 3* ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pozeram, ze to v kinach na seba slusne zarobilo, takze napokon zavladla spokojnost z mojej strany. Ako samostatny film, kde on zachrani ju, spolu travia cas dole v podzemnej kobke s tym, ze dotycny dvojka ani nevie co sa poriadne stalo. Tak ako samostatny film bych to bral, napalil bych aj plny pocet. len to idiotske finale a celkove napojenie v Fajny Cloverfield z 2008 na mna proste nefunguje. Mary Elizabeth Winstred je nadherna, John DobryMuz /Big Lebowski/ sa snazi, oslovilo ma aj to, ze tam vonku je kjontaminovany vzduch a hodne ludi umrelo. Ako pisem spackane finale filmu vycitam, dam ale nadpriemerne hodnotenie, zarobilo si to na seba fajne : 85 % ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Mistr John Goodman rozehrává svojí divokou psychologickou tajemnou šarádu, při které se divákovi mnohdy tají dech! Na malým kousku plácku vyrostl jeden velikej hlavolam, kterej se houpe ze stravy na stranu, ovšem postupně se střípky pravdy začínají skládat dohromady. Jenže pozor! Věci nemusí být vždycky, jaký se zdají být! Svět nahoře byl třešničkou na dortu! 80% ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Jsem z toho skoro nadšený. Až jsem mi slova "skoro" líto. Je to těsně pod genialitou a to nejenom kvůli twistům. To co předváděl Goodman bylo na úrovni Simmonse z Whiplashe, beze srandy. Kdo by to do toho sympatického hláškujícícho tlusťocha z druhořadého sitcomu řekl. Hrozně mne mrzí trochu delší a nudnější pasáž zhruba v polovině filmu, tam jsem opravdu koukal na hodinky. Jinak proč jsou skoro všichni skálopevně přesvědčeni, že to není ze stejného světa jako Cloverfield? Asi jsem minul přímo nějakou poznámku tvůrců. Čistě filmem a příběhem by to sedělo. [spoiler]Příšera z "jedničky" dokonalý předvoj nebo první vlna celkového útoku, chemický útok druhá vlná atd.[/spoiler] Hrozně mne bavila hra s divákovým dilematem, byť je to podle hrozně moc jednoduchoučké šablony. Hrozně boží byla srovnávačka jedno z prvních záběrů s posledním 9/10 Pokud bude existovat alespoň jeden takovýhle film ročně, ještě nezlomím nad originalitou a hravostí filmů hůl bez ohledu na cokoliv ostatní. A hrozně by mne zajímalo, co by na tenhle film řekl Hitchcock. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Něco mezi 3 a 4 hvězdama. Příběh je velice dobře vystaven, veškeré informace a detaily jsou pečlivě dávkovány, každá rekvizita zde má své místo a opodstatnění. Herecky však lze vystihnout pouze Goodmana a prostředek nedlouhého filmu je přeci jen bez tempa. Pilot k seriálu. Ale kvalitnímu. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho přehnaného "sci-fi" konce, tak bych neváhal za tohle "bunkrové" drama o třech lidech hodnotit daleko lepším číslem. 80% ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Film, který by fungoval stejně dobře i bez propojení na univerzum Cloverfieldu, který dle mého ne tak úplně sem zapadá. To nic nemění na tom, že 10 Cloverfield Lane je hereckým valčíkem Johna Goodmana, na kterého jsem se moc těšil a jenž mě (samozřejmě) nezklamal. Mary Elizabeth Winstead mi nepřišla otravnou ženskou, naopak s jejími motivy jsem se dokázal ztotožnit. Kritiku musím naopak směřovat na občasnou zdlouhavost díky níž motivace na opětovné zhlédnutí klesá. Uvidíme, kam celé univerzum se pokusí posunout dál. Za mě mírný palec nahoru. 75% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tak celkově zajímavej biják,jenom po tom konci se mi vkrádá do hlavy myšlenka,že to mohlo bejt v bunkru kratší,a venku delší.Jenže těmat na mimozemskou invazi už je tuna,a snímky z uzavřenejch prostor s minimem herců mě zase do extáze nedostanou.Slušně tajemný,ale toť vše.60%. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Dal jsem na radu většiny recenzentů, a tak jsem se vyhýbal všem možným spoilerům a potom už jen čekal na vhodnou příležitost. A asi to splnilo účel, protože od probuzení v bunkru jsem byl neustále napnutý a ostražitý jsem zůstal i při klidnějších pasážích, protože v sobě měly něco zneklidňujícího. A jak postupně rostlo tempo a vybarvovaly se postavy, tak jsem se čím dál tím víc propadával do děje, až jsem na konci ani nepomyslel, že by mohla být poslední desetiminutovka rušivá a nepatřičná. Ale ani teď mi nevadí a přijde mi, že do děje zapadá. ()

Související novinky

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

30.01.2021

Jeden z prvních velkých found-footage snímků Monstrum (Cloverfield) z roku 2008 se dočká přímého pokračování. Snímek režiséra Matta Reevese vydělal celosvětově nějakých 172 milionů a série se… (více)

Uncharted našlo nového režiséra

Uncharted našlo nového režiséra

18.01.2019

Po odchodu Shawna Levyho (Ocelová pěst) se filmová adaptace herního Uncharted znovu ocitla bez režiséra. Snímek, který má vyprávět o mladém Nathanu Drakeovi, jehož ve filmu ztvární Tom Holland … (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Třetí Cloverfield už je na cestě

Třetí Cloverfield už je na cestě

28.10.2016

J. J. Abrams pokračuje v budování sci-fi antologie, která zatím čítá Monstrum (aka Cloverfield) z roku 2008 a letošní Ulici Cloverfield 10. Série tajuplných thrillerů, v nichž si nemůžete být ničím… (více)

Reklama

Reklama