Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší mejdan je ten poslední. Svérázný, upjatý a ambiciózní pianista Andi se potkává s floutkem a pohodářem Bennem a oba zjišťují, že mají jedno společné. Oba třicátníci mají na krku diagnózu smrtelné nemoci a na dveře jim už klepe zubatá s kosou. Jeden přesvědčí druhého, že mají ideální příležitost se vykašlat na jakoukoliv zodpovědnost. Společně utečou z hospice s cílem pořádně si vyhodit z kopýtka u žít si ty nejbáječnější dny v životě. Taky kdy už jindy ... Napůjčovat si peníze nebo nakoupit hromadu věcí na splátky je jednoduše geniální nápad, jak přijít rychle k penězům a oba smrtelně nažhavení třicátníci vyrážejí první třídou na fantastický výlet po Africe. Pro hypochondra Andiho je začátek výpravy malou noční můrou, zatímco Benno má svůj tajný plán. Jejich cesta se skládá z řady zábavných i tragikomických situací až jim nakonec nabídne to, po čem toužili – ten Nejkrásnější den. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (97)

Flego 

všechny recenze uživatele

Je to taká milá vykrádačka všetkého nemeckého, čo sa natočilo za posledné roky od Klopania po Fakjú. Ani to by mi nevadilo, keby scenárista, režisér a predstaviteľ Benna v jednej osobe nepopracoval trochu viac na svojej práci. Takto vznikol len smutno-veselý príbeh smrteľne chorých mužov bez nápadov. ()

nevermore 

všechny recenze uživatele

Úplně normální road movie, řízlej nemocema, kterej když člověk mine, tak se vůbec nic neděje. Já vůbec nechápu, proč tenhle film vznikl, když existuje Klepání na nebeskou bránu, který je i lepší. Prvních 20 minut jsme si myslel, že to je jeden a ten samej film. Když je tak moc podobnej příběh, že to skoro nejde odlišit. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Filmov o umieraní tu už bolo... júj a koľko. No ale musím uznať, že v tomto prípade nepadla kosa na kameň, užil som si celkom pohodový a smutný príbeh o dvoch chlapíkoch (resp. chalanoch) čo sa rozhodli svoje posledné dni využiť naplno. Oceňujem tiež humor, ktorý sa tu občas vyskytol, najmä v podaní Andiho. Niektoré pasáže boli síce nudnejšie a mal by som pár menších výhrad aj k záveru, ktorý mi prišiel zbytočne patetický (len aby bola nejaká zápletka a twist), no celkovo som spokojný. Hlavne keď uvážime, že som tohto námetu už prejedený. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Príbeh filmu a samotný záver filmu asi len málokoho prekvapí. Podobné filmy v tomto žánru, ktoré som naposledy videl, však mali premyslenejší scenár a boli jednotnejší. Film Knockin' on Heaven's Door z Nemecka v tomto žánru stále zostáva najjednotnejším. Osobné hodnotenie: 78% (***) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Téma ako v Bucket list, ale chýba tu Jack Nicholson i Morgan Freeman a poriadny scenár ako bol tam, tento je až príliš nemecký. Vtipu ale nebolo málo, niektoré situácie vyrazili dych, postavy boli celkom sympatické. Príjemná komédia napriek nepríjemnej téme. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama