Reklama

Reklama

Carter Chambers a Edward Cole jsou zcela odlišní. Jeden je černoch, druhý běloch, jeden je prostý automechanik, druhý bohatý vlastník miliardového obchodního impéria. Jeden prožil příkladný život s jedinou ženou, dětmi a přáteli, kterým vždy pomáhal, jak mohl. Druhý má za sebou několik krátkých manželství, má jedinou dceru, s níž se nestýká, a s oblibou terorizuje své okolí. Jeden chtěl být profesorem historie a je pyšný na své vědomosti, druhý chtěl vydělávat peníze a je pyšný na to, kolik jich má. Dvě věci však mají společné. Nepříjemnou zprávu o zdravotním stavu a nemocniční pokoj, do kterého je svede osud a Edwardovo rozhodnutí, že v nemocnici, kterou vlastní a málo podle něj vydělává, budou všechny jednolůžkové pokoje nahrazeny dvoulůžkovými. Přes všechny rozdíly se muži pomalu sbližují a jednoho dne Edward objeví zmačkaný papír, na který Carter začal psát, čeho chtěl v životě dosáhnout a co chtěl prožít. Přesvědčí ho, že by měl seznam naplnit, a přidá do něj několik svých položek. Potom na vlastní zodpovědnost opustí nemocnici a s pomocí Edwardova asistenta Tommyho vyrazí. Absolvují seskok padákem, automobilový závod, nechají si udělat tetování, zaletí si do Francie, dají si kafe na vrcholku egyptské pyramidy. Společná cesta kupodivu není jen sérií výstředních zážitků, ale má pro oba mnohem hlubší význam. Vede je k úvahám o smyslu života, sebezpytování a pokusu o napravení chyb, kterých se v životě dopustili. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (960)

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. Celkom dobry namet, ale z tohto sa dalo vytrieskat omnoho viac. Mozno si Rob Reiner myslel, ze uplne staci obsadit dvoch veteranov Nicholsona a Freemana a bude to skvely film, ale nastastie som vedel, co mam ocakavat a nemal som teda ziadne velke ocakavania, takze nedopadlo to u mna az tak najhorsie. Bol to celkom dobry napad, natocit film o dvoch starcoch, ktori si pri poslednych mesiacoch zivota potrebovali zazit nejake dobrodruzstvo, ale prislo mi to strasne urychlene a ani hudba nebola postacujuco emotivna, respektive nezostala mi v pamäti tak, ako v inych filmoch. Mala to byt mozno aj komedia, ale bolo tam len par usmevnych scen, takze netreba mat prehnane ocakavania. Skuseny reziser Rob Reiner natocil aj tieto filmy: STAND BY ME / STUJ PRI MNE (1986), PRINCEZNA NEVESTA (1987), KDYZ HARRY POTKAL SALLY (1989), MISERY NECHCE ZEMRIT (1990), PAR SPRAVNYCH CHLAPU (1992) uz v tomto filme Jack Nicholson spolupracoval s reziserom, alebo aj AMERICKY PREZIDENT (1995) s Michaelom Douglasom... 18.11.2010 ________ Jack Nicholson - (Edward) +++ Morgan Freeman - (Carter) +++ Sean Hayes - (Thomas) +++ Beverly Todd - (Virginia) +++ Rob Morrow - (Dr. Hollins) +++ Alfonso Freeman - (Roger) +++ Rowena King - (Angelica) +++ Produkcia: Rob Reiner +++ Hudba: Marc Shaiman +++ ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Úchvatný film, ve kterém najdete komedii, drama či dobrodružství. Hlavní dvojici mužů, kteří jsou nemocní nevyléčitelnou rakovinou a vydávají se za splněním svých životních snů, které si sepsali na "Bucket list" (opět dokonalý český překlad :)), ztvárnili Oscary ověnčené legendy Jack Nicholson a Morgan Freeman. Jestliže začátek má trochu pomalejší tempo a nese se spíše v komediálním duchu, tak velmi emotivní konec to vynahradí. Velký zážitek, na který hned tak nezapomenu. Chtěl jsem dát čtyři hvězdičky, ale konec mě opravdu dostal a celkově to byl velmi příjemný film..... ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nebýt dokonalého obsazení, kdy si v rolích dvou smrtelně nemocných dědků neumím představit nikoho vhodnějšího, na 4* by to asi nebylo. Morganovi Freemanovi jsem tu laskavou (už zase) chodící encyklopedii žrala i s navijákem a Jack Nicholson (Jacku, nežer tolik!) měl charakter taky ušitý na míru - snad nikdo jiný by tak přirozeně nezahrál svérázného, neurvalého cynika (už zase). Dvojice páprdů, jeden zazobaný majitel nemocnice a druhý nepříliš movitý černý automechanik, skončí v jednom nemocničním pokoji se stejnou diagnózou: pár měsíců života. Rozhodnou se netrávit ten vzácný čas v sebelítosti, hodlají si to pořádně užít, splnit si sny: skočit si z letadla, vidět pyramidy, Himaláje, nechat se tetovat a podobně:-). Stopáž je tak akorát a přece se mi film zdál zbytečně natahovaný... přitom nevím, kterou pasáž konkrétně vytknout. Pár dobrých sarkastických hlášek a vtipných momentů, kupa nepřevratného moudra a hromádka moralizování; na orosené oči jsem čekala marně, jakkoliv po tom scénář volal. Příjemný film, ovšem potenciál byl možná o něco větší. 75% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jack Nicholson a Morgan Freeman. Dvojka, ktorej to spolu sekne. A pokojne týchto hercov môžeme označiť hereckými stálicami, čo bez menšej ujmy na dobrej povesti prechádzajú rolami vo filmoch rôznych kvalít. I keď sa ani oni nevyhli slabším filmom, ich herecká minulosť je celkom bohatá na zaujímavé filmové role, ktoré ako sú rôznorodé a zároveň tak podobné. Kým si po nás príde - je filmové klišé ako vyšité a v rámci tohto typu - filmov o umierajúcich - sa už len zriedkavejšie podarí vyčarovať niečo prudko originálne a skutočne zaujímavé, bez opakovania obohraných skladieb o poučení a znovu-nájdení rodinných hodnôt. Kým si po nás príde - je v prvom rade filmom Jacka Nicholsona a Morgana Freemana, ktorí si svoje postavy Colea a Chambersa skutočne vychutnávajú a je radosť sa na nich dívať. To však k výbornému filmu nestačí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Ještě nejsem mrtvej….. Pokud čekáte komedii, asi nebudete uspokojeni. Sledováním dvou ,,dědků“, jak blbnou v ,,disciplínách“, - které mi nepřipadají nijak zvlášť ujeté - můžete zabít čas, ale vaše bránice zůstane v poklidu. Čeká vás spíš rozjímání o životě, než odvaz. Snad jen pokud víte KOLIK ČASU VÁM ZBÝVÁ, můžete vzít zavděk hledáním odpovědí na otázky typu: NAŠLI JSTE V ŽIVOTĚ RADOST? či PŘINESL VÁŠ ŽIVOT RADOST OSTATNÍM? Pokud však víte (nebo myslíte), že si pro vás ještě ,,nikdo“ nejde, vezměte si k srdci alespoň tolik, ŽE UMÍRÁNÍ JE VESELEJŠÍ, KDYŽ KOLEM SEBE MÁTE NĚKOHO, KDO VÁS MÁ RÁD. Že to není moc veselé? Asi záleží na úhlu pohledu a na tom kolik vám je. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (24)

  • Stejná fotka mladého Morgana Freemana (Carter), jako je na obrazu u pohřbu Cartera, se objeví i na začátku filmu Frajeři ve Vegas (2013). Jedná se o skutečnou fotografii Morgana Freemana z jeho mládí, když byl v armádě. (MrAldridge)

Reklama

Reklama