Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 2
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenze (1 250)

Olík 

všechny recenze uživatele

Retro osmdesátkový look, Kingovská mistika a taky brzké vystřízlivění. Koukám na zdejší hodnocení a nemohu se s ním tak úplně ztotožnit. Mně osobně se každou další sezónou ztrácela pozornost, až jsem se dostal do bodu, že vlastně už dál nepotřebuji pokračovat. Nutno ovšem podotknout, že tohle já mám u většiny Netflix sérií a tak mi nezbývá než věřit, že si Stranger Things těch 90% (v době mého hodnocení) zaslouží. ()

Smidak 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je absolutní špička! Pravděpodobně nikdy mě žádný seriál nevzal tak, jako tenhle. Svou atmosférou, hudbou, herci, příběhem, prostě vším. Opravdu velké díky NETFLIXu, že vytvořili tento skvost. 100%, ()

Kiisaki 

všechny recenze uživatele

Tak přesně po tomhle jsem tolik toužila! Děsivé monstrum, zvláštní schopnosti, strašidelná atmosféra, záhada, vládní tajemství - lidé (oprávněně) vychvalují seriál za skvěle zachycená 80. léta, mě ale svou atmosférou připomněl především fenomén, který přišel až v následujícím desetiletí - The X Files. Nevím, co vytknout. ()

fog 

všechny recenze uživatele

Uz dlouho jsem si tak moc nepral, at neni konec! Uplna spicka po vsech strankach. Prosim vice takovych jednohubek. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný seriálek! Dal by se označit jako rodinný, protože si tu každý najde něco, co ho bude zajímat. Působí jako osvěžení, poněvadž děj je zasazen do roku 1983 a tedy je to bez mobilů ( stejně nikdy nemají signál, když jde do tuhého!) a bez internetu! Hlavní hrdinové jsou dvanáctiletí chlapci, kteří se domouvají vysílačkami, vlastní výroby. Celý seriál je směsice žánrů. Od dobrodružného (kamarádi si nelžou a jsou nade vše!), přes triller, sci-fi až po horor a i špetka romantické lásky se tu najde. Místy trochu připomíná E.T. Mimozemšťana a trošku byl vykraden i Vetřelec, ale to není podstatné. Podstatné je, že to baví, nechybí napětí a trocha humoru a nuda nehrozí, Jedinou výtku bych měl k často přehrávající Winoně Ryder, ale je to jen malá vada na kráse. Na úplný konec si pak tvůrci pootevřeli vrátka do druhé série, protože co kdyby se ta první líbila? Ano, líbila!!! ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Takto sa má točiť horror! Uveriteľné postavy, dychberúca atmosféra 80. rokov, naozaj skvelá hudba, krásna kamera, využitie exteriérov a parádne herecké výkony (Millie Bobby Brown !!). Takýto počin u nás nikdy nevznikne. Ani nejdem nič viac písať, treba vidieť. Azda len - Netflix a HBO su momentálne špička televíznej tvorby. UPDATE 25.07.2019: Pred pozretím tretej série som znova oprášil ešte raz tú prvú a pozrel si všetky tri série naraz (áno, dokonca ani druhú som doteraz nevidel! :)). A bola to paráda. Ani prvá ma pri opätovnom pozeraní vôbec nenudila a aj jej pokračovania sa podarili. Druhá séria bola samozrejme ešte "väčšia" ako tá prvá, ale prišla mi miestami aj viac horrorová, čo ma potešilo. Tretia séria už bola čisto fan servis, ale s parádnou art direction, opäť skvelým soundtrackom, stale vymakanými hercami a klišé a odkazy 80. rokov boli dávkované v tom správnom množstve. U mňa stále veľká spokojnosť a ak by bola tu tá možnosť, rovno idem do 4. série. "Tuuurn around, look at what you seeeeeee, iiiiiin her face, the mirror of your dreaaaaaaams....." :D ()

feryk 

všechny recenze uživatele

Ani nevím co napsat, abych neopakoval to, co už tu bylo vyřčeno od ostatních. Film plný klišé a tisíckrát viděných věcí a přesto vše sedí jak p.... na hrnci. Je to pro děti nebo není? Spielberg, King... najdete tam vše, atmosféra přesně taková, jaká má být. K dokonalosti něco chybí, ale i tak je to velmi milé letošní překvapení. Určitě stojí za zhlédnutí. ;) ()

LukeZapl 

všechny recenze uživatele

Výborně natočený seriál, dobrý výběr herců,kteří svojí roli fakt dobře hrají. Super hudba a hlavně ta úvodní znělka. Ani u jednoho dílu jsem se nenudil a už se těším na další pokračování. :) ()

deLaFere 

všechny recenze uživatele

Opravdové potěšení, nechci tu příliš opakovat to, co již bylo napsáno, ale Spielberg, Carpenter, Věc, Vetřelec a Akta X v perfektně fungujícím celku, který má to co se Holywoodu zoufale nedostává a to je kvalitní scénář. Pomalejší rozjezd, perfektní charaktery a casting, nevěřil bych, že si užiju americký snímek s dětmi. Nic nedrhne, prostě stačí přijmout paralelní dimenzi a je to. Tohle bych označil jako dokonalé chlapecké dobrodružství (byť některé scény jsou opravdu hororové), narozdíl od Jurského světa. Je opravdu zajímavé jakých úspěchů dosahují HBO, History či Netflix se svými počiny, kdo sakra krmí ten odporný Holywood? ()

XR 

všechny recenze uživatele

Vyzerá to ako 30 rokov zabudnutý seriál, ktorý nakrútili Steven Spielberg s Johnom Carpenterom, kým Stephen King ich zásoboval kokaínom a vymyslel scenár ()

Blaogranas 

všechny recenze uživatele

Série 1: S přimhouřením oka se dá hodnocení zaokrouhlit na 5*. Sice jsou tam nelogické výkyvy, ale jinak je mystická a napjatá atmosféra cítit téměř v každém snímku. Edit: A tak to pomalu pokračuje i v dalších sériích. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Špičková retro záležitosť so super atmosférou (a s Dungeons & Dragons!). V dnešnej dobe pôsobí svojím nostalgickým ladením ala starý Spielberg, King či Carpenter ako zjavenie, takže sa nedá diviť hypu, čo sa okolo tohto seriálu rozpútal. Možno aj kvôli nemu sa na konci nemôžem ubrániť istému pocitu nenaplnenia. A to hlavne kvôli príbehu, ktorý bol síce pútavý a nechýbali mu silné okamihy, ale nebol tak komplexný, ako som dúfal. Priotvorené vrátka k druhej sérii ma tiež nepotešili, očakával som plnohodnotné ukončenie. 9-/10 ()

Fat'Fatal 

všechny recenze uživatele

Asi jsem od Stranger Things čekal něco jiného, než pohádku pro děti od sedmi let. Až na šerifa a Dustina jsou všechny postavy ploché, záblesky thrilleru (nebo i hororu) se sem tam mihnou, ale kolem a kolem se jedná o převedení Dračího doupěte do světa filmu. Není to špatné, ale ani zdaleka to nemá na 90 %.// Viděl jsem v originálním znění s titulky. ()

Corbinian 

všechny recenze uživatele

Stranger things rozhodně patří k povedené seriálové tvorbě. Je tu ale několik věci, které mi vadily. Za prvé je to úděsné přehrávání Winony Ryder. Někde v polovině seriálu už to vypadalo, že se uklidnila a já se vroucně modlil, ať jí to vydrží. No, nevydrželo. Na konci se vrátila snad s ještě větším elánem. Dále bych si představoval, že tvůrci mohli o něco víc rozvinout linii dospělých, která byla ve výsledku i trochu připozaděna, její potenciál nebyl zdaleka využit. Poslední drobná výtka směřuje k poslednímu dílu, kdy si seriál strašně očividně snažil připravit si ornou půdu pro druhou sezónu, až mi to lehce snížilo celkový dojem. Jinak vykreslení 80. let suprové (až na pár drobností jako použití slova stalking). Zmínku si zaslouží super vybraní herci mínus Winona Ryder. Určitě jsem zvědav, jak se bude situace v další sezóně vyvíjet. Snad už Winona nebude mít krámy... |75%| ()

misbos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Že by ty Dufferovic bráchové viděli SPADLA Z OBLAKOV?? ... i ten zatopenej kamenolom tam je... :-) ; Bez prdelek - tohle se povedlo, ve všech směrech. Např. co tady předvádí náctiletá Millie Bobby Brown, tomu se některý "slavný herečky na vrcholu kariéry" nepřiblížej ani na dohled... zdravíme Raven Katniss... :-). Druhou sérii honem a už to noste!!! ---- 2.12.2017 Druhá řada : Au!!! Když jednou vyřešíte daddy issue - a to jste v první řadě udělali, že jo - tak postavit pokračování na jiným daddy issue s jiným daddy je slušně řečeno hloupost, a když do toho halabala připatláte mother issue a sister issue, je z toho maglajz! Prostě linka kolem 11 je tentokrát podělaná až běda. A zbytek... dobrý věci, který by stály za rozvinutí, necháváte ležet, a občas se vyloženě patláte v banalitách. Burke Vám to nezachrání, i když se snaží seč může. Je to evidentně uspěchaný a nedotažený, no. slabý tři. ()

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama