Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sen Rubina "Hurikána" Cartera vyhrát šampionát v boxu ve střední váze se hroutí poté, co je zatčen společně s dalším mužem za vraždu tří lidí v baru v New Jersey. Nespravedlivě obvinění Carter a John Artis byli usvědčeni a odsouzeni na doživotí ve věznici, kde se Carter rozhodl dát průchod své frustraci a svému zoufalství tím, že sepsal svůj příběh. O několik let později mladý Američan žijící v Kanadě poprvé v životě pochopil směr, kterým se má ubírat, když si přečetl Carterovu knihu. Začal si s ním psát. Ani ne dvacetiletý mladík byl natolik přesvědčený o Carterově nevině, že přesvědčil sociální kurátory, aby rozjeli kampaň za jeho propuštění. Ačkoli byl Carter nejprve vůči těmto aktivitám opatrný, brzy si ho získali svým výjimečným nadšením a nesobeckým nasazením v jeho případu, což okomentoval slovy: "Nenávist mě přivedla do vězení, láska mě dostane ven." Carter v sobě našel víru a rozhodnost pustit se znovu do boje za spravedlnost, nakonec opustil stěny věznice jako svobodný člověk. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

martalini 

všechny recenze uživatele

Stydim se, že sem to viděl až teď...I přes vážně dlouhou stopáž, film rozhodně nenudí, téma je brilantně zpracovaný a Denzel Washington je prostě perfektní. Je až neuvěřitelný, jak přirozeně zvládá všechny polohy poměrně složitý postavy Rubina Cartera...Ale jak už bylo řečeno, najdou se i hluchý místa, kterejch je ale naštěstí po málu... ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Povinné filmové vzdělání doplněno a rozhodně bych nečekal, že si tenhle film zařadím do své topky deseti prozatím nejstěžejnějších filmů, které jsem kdy viděl. Tenhle film na mě přišel takovým mixem...co do lidskosti a síly emocí to byl trošku Shawshank, zároveň jsem tam viděl i prvky třeba Čisté duše a v neposlední řadě i třeba výbornému dramatu Philadelphie. Obrovskou měrou k tomu přispívá Denzel Washington v hlavní roli nespravedlivě odsouzeného nadějného boxera s pohnutou minulostí, který "žil bohužel ve špatnou dobu" a ocitl se ve spárech nemilosrdného nakládání s lidskými právy a diskriminací. 140 minut uteklo jako voda a mě bylo fakt líto, že už je konec...Slza ukápla................moje hodnocení = 10 z 10. ()

Reklama

salalala 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavý film, který má ale hodně much. Je tu brilantní a opět famózní Denzel Washington, který táhne celý film sám, ostatní jsou nevýrazní a nemají tolik prostoru. V hlavě už snad utkví jen soudce Rod Steiger. Jinak se mi ale ten příběh zdá až moc romantický (všichni ve vězení mají Rubina rádi, je strašně hodný a policisté zase strašně zlí), nepátral jsem, jak to skutečně bylo, nicméně tohle se mi zdálo trošku přitažené za vlasy. Dost mi tam vadila přemíra filozofických řečí a takového typicky amerického balastu, zkrátka řečí okolo. Ten film by snesl tak čtvrt hodinky vystříhat. Je to hodně nevyrovnané, dvě roviny filmu (boxer a jeho malý fanoušek) nějak nedrží u sebe a vzájemně se vyrušují, tudíž nejsou tak intenzivní. Silné scény tam jsou, střídají je ale okamžitě scény hraničící s nudou. Mrzí mě taky přílišné hraní na city a jejich "dojení", zejména v závěrečné scéně. Přesto mi přijde škoda ten film shodit a vzhledem k tomu, jak hodnotím jiné produkce, musím tomuhle přece jen ty čtyři hvězdy, i když hodně slabé, dát. 70% ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

Podľa hodnotenia som čakal niečo viac ako sa mi dostalo. Priznám sa, že hoci bol Denzel Washington po celý čas skvelý, väčšiu časť filmu som sa nudil. Začiatok filmu, zápasy, väznica, detstvo - to mi celkom ušlo, ale naťahovanie s prípadom v druhej polovici bolo už zjavné a pretiahnutá stopáž mi vadila. Hlavne pestúni mi prišli nejakí prispatí. Predsa len táto téma tu už viackrát bola a diváka musí zaujať pri takmer 2,5 hodinovom filme niečím viac. A na mňa opäť doľahol len závan Ameriky! Jedenkrát v pohode, viackrát si to už ale nedám. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $50,699,241Tržby Celosvetovo $73,956,241║ Tu sa výborne našiel režisér Norman Jewison a skvelý Denzel Washington. Ďalší "väzenský" klenot o nespravodlivo odsúdenom. Veľmi silný film o segregácie a rasovej nenávisti. /100%/ ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Natáčalo sa od novembra 1998 v štáte New Jersey na miestach ako štátna väznica East Jersey v Rahway a v mestách Avenel a Paterson, neskôr sa štáb presunul do kanadského Toronta. (Arsenal83)
  • Obraz Malcolma X v Hurikánovej cele je obraz Denzela Washingtona ako Malcolma X z filmu Malcolm X (1992). (Smok)

Související novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (více)

Reklama

Reklama