Reklama

Reklama

Hříšnice

(seriál)
Trailer
Drama / Mysteriózní / Thriller / Krimi
USA, (2017–2021), 24 h 5 min (Minutáž: 41–55 min)

Tvůrci:

Derek Simonds

Předloha:

Petra Hammesfahr (kniha)

Hrají:

Jessica Biel, Christopher Abbott, Bill Pullman, Patti D'Arbanville, Teri Wyble, Robert Funaro, C.J. Hunt, Jacob Berger, Adrienne Lovette, Abby Miller (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Cora Tannettiová (Jessica Bielová) je obyčejná dvaceti sedmi letá žena, která je šťastně vdaná za Masona Tannettiho (Christopher Abbott) a má s ním malého syna. Krom toho, že je Cora spořádanou matkou, je také spolehlivou pracovnicí v podniku svého tchána. Jednoho dne si celá rodina vyjede na výlet k jezeru, kde chtějí strávit slunné odpoledne. Když však Cora začne pozorovat dva mladé páry na pláži, zničehonic popadne nůž, kterým synovi krájela ovoce, přistoupí k nic netušícímu mládenci Frankiemu a začne jej bodat po celém těle. Frankie na místě umírá a Cora je ihned dopravena do vazby. Případ by mohl být vyřešen rychle – bylo mnoho očitých svědků, a i samotná Cora se k činu přiznává, i když sama netuší, proč onu věc spáchala. Vyšetřování se ujímá starší detektiv Harry Ambrose (Bill Pullman), který se nenechá odbýt jednoduchostí současné verze vraždy, a hodlá přijít na to, proč k ní skutečně došlo... První osmidílná řada seriálu Hříšná duše vznikla podle knihy německé spisovatelky Petry Hammesfahrové, jež byla vydána poprvé v roce 1999. Seriál byl dvakrát nominován na Zlatý glóbus za nejlepší minisérii nebo TV film, a také za nejlepší herečku v minisérii nebo TV filmu Jessicu Bielovou. Ta vedoucí úlohu v seriálu ztvárnila vůbec poprvé a diváci ji můžou znát ze snímků jako Iluzionista (2006), Hitchcock (2012) nebo z klasických hollywoodských trháků jako Blade: Trinity (2004), Next (2007) nebo Total Recall (2012). Bill Pullman, představitel detektiva Ambrose, má za sebou bohatou hereckou kariéru, z níž je možné zmínit např. komedii Spaceballs (1987), Lost Highway (1997) Davida Lynche či film Den nezávislosti (1996). (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele vyfuk k tomuto seriálu (4)

Hříšnice (2017) 

1. série: Taková ta klasická šedivá a jednorázová jednohubka, která má, co nabídnout, ale jen na pár dílů a sama si to moc dobře uvědomuje. A je to z toho cítit a už jenom tím, to vypadá jako taková neslaná nemastní show. Nejde o nic extrémně zajímavého. I přesto ale vhodné pro nějakou tu "zábavu", která proběhla. Ale v celku brzy se na to půjde dát zapomenout. Možná až moc. 2. série: Sinner začal v celku zajímavě. Udržel si kořen z minulé sezóny a začal na novo. To zní skvěle. A taky to tak vypadalo. Ale jednoduše... v moment, kdy se do toho až moc začala tahat sekta, jejíž smysl jsem nepochopil, asi dvacátá matka a nějaké velmi křehké vztahy v rodinách mezi postavami, začalo to být na mne moc. Hlavně moc nudy a odbíhání od tématu. Seriál si dokázal udržet v celku dobrou pozici, ale nic netrvá hold věčně. Jediný zajímavý aspekt tak jednoduše zůstal Bill Pullman a jeho linka. Ale ani to, to nedokáže tahat věčně. 3. série: Sinner přišel se třetí další sérií, která obecně vzato byla opět zbytečná. Moc nechápu to pozdvižení ohledně negativity u této série, když druhá byla ještě snad více o ničem než tato. Zde alespoň byl nový, charakterní záporák. Jinak to tím končí. Máme možnost opět vidět skvělý výkon Pullmana, který ukazuje, že má i na větší role, ale jeho linka a jeho hraní je asi to jediné, co stojí za zmínku. Další série není otázkou. Je zbytečností. ()

Julian (2018) (S02) 

Sinner začal v celku zajímavě. Udržel si kořen z minulé sezóny a začal na novo. To zní skvěle. A taky to tak vypadalo. Ale jednoduše... v moment, kdy se do toho až moc začala tahat sekta, jejíž smysl jsem nepochopil, asi dvacátá matka a nějaké velmi křehké vztahy v rodinách mezi postavami, začalo to být na mne moc. Hlavně moc nudy a odbíhání od tématu. Seriál si dokázal udržet v celku dobrou pozici, ale nic netrvá hold věčně. Jediný zajímavý aspekt tak jednoduše zůstal Bill Pullman a jeho linka. Ale ani to, to nedokáže tahat věčně. ()

Jamie (2020) (S03) 

Sinner přišel se třetí další sérií, která obecně vzato byla opět zbytečná. Moc nechápu to pozdvižení ohledně negativity u této série, když druhá byla ještě snad více o ničem než tato. Zde alespoň byl nový, charakterní záporák. Jinak to tím končí. Máme možnost opět vidět skvělý výkon Pullmana, který ukazuje, že má i na větší role, ale jeho linka a jeho hraní je asi to jediné, co stojí za zmínku. Další série není otázkou. Je zbytečností. ()

Percy (2021) (S04) 

Tohle už je v podstatě klasika. Stále to samé dokola. Po třetí sérii to vypadalo, že bdue všem dílům konec, ale oni se stejně otřepali a jsou zpět. A je jasně vidět, že s lepší myšlenkou, zápletkou i zábavou. O něco víc řešíme i psychologii hlavní postavy a fungujeme víc vážně. V jádru je to ale stále taková ta krimi série, která je taková béčková a v něčem nezáživná. Snad po letech jsem měl možnost něco bindž wočnout a v tomto případě se mi jenom ukázalo, že ke konci už je to mnohdy změť nahodilostí, které prodlužují děj a jsou takové v otaznících. Šest dílů by bohatě stačilo. ()

Reklama

Reklama