Reklama

Reklama

Dark

(seriál)
  • Německo Dark
Trailer
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, (2017–2020), 24 h 23 min (Minutáž: 45–73 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel, Karoline Eichhorn, Maja Schöne, Stephan Kampwirth, Daan Lennard Liebrenz, Andreas Pietschmann (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Recenze uživatele Dave Lister k tomuto seriálu (2)

Dark (2017) 

Pro mě rohodně velké překvapení. Takhle atmosferickou lahůdku jsem dlouho neviděl. Německý seriál, který dělá dojem severského seriálu víc, než leckterý severský film či seriál. Dark je často srovnáván s americkým Stranger Things. Podobnost je opravdu minimální a daleko temnější a už vůbec ne místy rozpustilé. Je to inteligentní, geniální a atmosféra je vyšperkovaná opravdu maximálně. Už jen úvodní znělkou je jasné, že sledujeme něco vyjímečného. Hudba je naprosto hypnotická. ()

Season 3 (2020) (S03) 

Seriál Dark rozjel své velké a nezastavitelné finále a to třetí a také poslední sezónou. Po zhlédnutí první série před pár lety, jsem tušil že sleduji naprosto výjimečný počin. Proto jsem netrpělivě čekal na druhou a poté i na třetí řadu, tohoto německého zázraku. S napětím a velkým očekáváním jsem sledoval završení příběhu obyvatel městečka Winden. Milovníci kvantové fyziky a teorie relativity, si přišli rozhodně na své a je zde také spojení se Schrödingerovou kočkou, které má v určité části příběhu své opodstatnění. Tvůrci tohoto dílka byli opravdu geniální, protože i přes mnoho nevysvětelného a zdánlivě nelogického, zde má vše svůj smysl a vše se děje z nějakého důvodu. Seriál podtrhuje neskutečná atmosféra, doprovázena úžasnou hudbou a to během celého seriálu. Už při ústřední znělce víte, že co nastane bude něco jiného, než jste kdy viděli. Naprosto vynikající casting ústředních hrdinů byl také velmi šťastnou volbou. Co říci na závěr? Je radost sledovat toto dokonalé dílo s přáním, aby tvůrci konec nějakým způsobem nepokazili. Zde to dopadlo nad má veškerá očekávání a za mě je seriál Dark, to nejlepší co jsem kdy viděl. ()

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama