Reklama

Reklama

Dark

(seriál)
  • Německo Dark
Trailer 1
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, (2017–2020), 24 h 23 min (Minutáž: 45–73 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel, Karoline Eichhorn, Maja Schöne, Stephan Kampwirth, Daan Lennard Liebrenz, Andreas Pietschmann (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Recenze uživatele VasekM k tomuto seriálu (3)

Dark (2017) 

Thrillerový seriál Dark (temnota), od Netflixu, se odehrává v malém městečku Winden v Německu. Začnou se tam však začít dít zvláštní věci, které mají podivnou shodu s incidenty před 33 lety. Co se týče technického zpracování je, jak už to u Netflixu bývá, zvládnuto na jedničku. Chtěl bych zejména vyzdvihnout hudbu a zvuk celkově, které dolaďují atmosféru. Herecké výkony jsou obdivuhodné a velmi uvěřitelné, jakoby přirozené. Atmosféra úžasná. Já bych měl ale trochu připomínky ke scénáři a samotnému příběhu: Přijde mi, že ačkoliv je začátek velmi zajímavý, postupem času se to začne trochu vymykat z rukou. Rozuzlení mi přijde strašně komplikované, jakoby chtěli autoři být tak originální, až to přepískli. Já osobně nemám moc rád ve filmech a seriálech cestování v čase, ale zde mi to zas až tak nevadilo. Pořád je to plné paradoxů, ale řekl bych, že to vyřešili nejlíp jak mohli. Na druhou stranu, konec 1. série mi přijde fajnově zvládnutý, jelikož se vám dostane špetka rozuzleni, ale stále máte spoustu prostoru na přemýšlení. Za mě 79% pro první sérii, však pro druhou už trochu méně; 70%, pro třetí jen 64%. ()

Season 2 (2019) (S02) 

Ve druhé sérii se vytratila jedna důležitá věc, co dělalo tu 'darkovskou atmosféru'. V první sérii jste nevěděli vůbec nic (vlastně ani na konci), což vyvolávalo stálé napětí a mysteriozitu, prostor pro přemýšlení. Tady se vám však najednou dostane takové množství informací najednou, že vám z toho jde hlava kolem. Cítím, že tvůrci mají celou zápletku velmi dobře a do detailů promyšlenou, ale je z toho guláš. Též mi v 2. sérii chybí nějaké rozuzlení. Stejně jako v první se rozuzlil původ Jonase a Mikkela, zde bych čekal něco obdobného. Však ono se to jen více a více zamotávalo. Dávám velké naděje do třetí série, doufám, že z toho nějak vybruslej a další série zkončí epickým závěrem, co všechno vysvětlí (anebo půjdou na peníze a natáhnou na pět sérií). 70% ()

Season 3 (2020) (S03) 

Tak konečně jsme se všeci dočkali finální série tohoto vskutku zajímavého díla. Jsem strašně rád, že autoři sérii ukončili uspokojivým zakončením v krásných osmi dílech (tak akorát), že se nesnažili sérii uměle natáhnout, jak je často zvykem. To je však, co se týče pozitiv, asi tak vše. Uvítal bych klidně i půlhodinový sestřih z minulých sérií, poněvadž v prvních dílech jsem se totálně plácal a hrabal v paměti, co to tam je za lidi. Poté, co jsem konečně přišel na to, kdo je koho otec a spojil si charaktery s jejich staršími a mladšími já, jsem se začal dost nudit. Polovina série je taková stejnotvárná a až od nějakého šestého dílu mě to začlo opravdu bavit. Všichni jen cestují do minulosti, aby někomu řekli, co mají dělat. Jednou za čas někoho zabijou. Mysteriózní atmosféra totálně vymizí. Ale na druhou stranu to docela chápu, jelikož nám muselo být nacpáno do hlav strašně moc detailů příběhu, abychom pochopili konec. Ten je sice pořád totální nonsenc z vědeckého hlediska, ale je vidět, jak měli autoři vymyšlené všechno dopředu, nevymýšleli za pochodu, takže všechno nakonec do sebe, ač se skřípotem, hezky zapadá. Věc, která mě asi vadila nejvíce, je ten čípácký efekt světélkujících jisker. Myslím, že kdyby se někdo přemísťoval napříč časoprostorem, tak jednoduše zmizí a nebude se pomaloučku rozplývat v malá zlatá světýlka. Třetí série zdaleka nenaplnila mé očekávání, ale finální rozuzlení bylo dobré, ačkoli jsem teda čekal něco trochu sofistikovanějšího. 64% ()

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama