Reklama

Reklama

Dark

(seriál)
  • Německo Dark
Trailer 1
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, (2017–2020), 24 h 23 min (Minutáž: 45–73 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel, Karoline Eichhorn, Maja Schöne, Stephan Kampwirth, Daan Lennard Liebrenz, Andreas Pietschmann (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (477)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Objektivně to není na pětku, ale to dnes nehodlám řešit. Ten pocit, který ve mně seriál zanechal je silnější, než horší, druhá polovina, nebo složitější orientovaní se v ději a hlavně postavách. Zbytek ten to všechno hravě přebije. Perfektní námět, vymazlený vizuál a pak hlavně herci, kteří v průběhu těch několika desítek let vypadají, jako by opravdu zestárli a ne jako, že je hraje úplně někdo jiný. Až na Noaha, ale u něho se to dalo vzhledem k náklonnosti k temné straně očekávat. Dark je pro mě osobně jedním z letošních největších seriálových překvapení a fakt, že ho Netflix natočil i v němčině, to už byla taková malá bonusovka navíc. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

21. června v malém německém městečku Winden spáchá Michael Kahnwald sebevraždu oběšením. Zanechá po sobě obálku nadepsanou instrukcemi s datumem a časem otevření 4. listopadu 2019 ve 22 hodin a 13 minut. Po tomto incidentu podstupuje jeho syn Jonas několikaměsíční psychiatrickou léčbu, aby mohl normálně fungovat. Jonase přivítá ve škole jako první kamarád Bartosz Tiedemann. Zrovna v té době se asi čtrnáct dní pohřešuje jejich spolužák Erik Obendorf. Vyšetřování vedou Charlotte Doppler a Ulrich Nielsen... V seriálu se objeví velké množství postav a divákova ostražitost nesmí polevit ani na chvíli, protože by přišel o nějakou souvislost. Musím se přiznat, že se vyplatilo dělat si poznámky, aby se člověk v příbuzenských vztazích neztratil. Těšil jsem se na každou novou informaci, která odhalovala věci budoucí. Na druhou řadu jsem zvědav, protože tento příběh lze rozvíjet dále. Zhlédnuto 10 epizod z 1. sezóny. (Netflix) ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Občas to klopýtne, ale ve výsledku jsem z Dark nadšený. Stylově to míchá Stranger Things, Twin Peaks a ponurou Pustinu až by se člověk bál, že to vůbec nebude "svoje." Ale je a jak moc. Je to pořádný guláš to zaprvé, fakt si zvykejte, že některé scény si přetočíte a bude tápat, co se tedy děje, ale nakonec se to hezky sejde dohromady. První série mě dostala výbornými herci a temnotemným vizuálem. Doufám v druhou. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Německá odpověď na Stranger Things? Tohle tvrzení slýchám pořád, ale nemůže to být vzdálenější od pravdy. Oba seriály mají společné snad jen to,že jsou mysteriózní a zaplatil je Netflix. A že je to mysteriózní tedy fest. Osobně z výsledku nejsem bezpodmínečně nadšený, hlavně kvůli několika dílům ze začátku, které si nedržely tak dobré tempo,dělal jsem dobrovolně velké pauzy a ačkoliv jsou všechny záhady zaštítěny líbivou atmosférickou hudbou a co se týče audiovizuálu, je se pořád na co koukat. Ovšem celá první série pro mě nadále zůstane malinko překombinovaná, hlavně tedy kvůli nabalování dalších a dalších záhad v posledních čtyřech dílech, kdy už jsem se poměrně ztrácel v komplexnosti dějových linií, které nejspíš velmi záměrně zůstaly nedořešeny. Druhou řadu jsem po prvním díle z neurčitého důvodu na rok odložil a vrátil se k ní až s premiérou třetí. Během roku z tohoto seriálu stal obrovský fenomén a já úplně chápu proč, je to skvěle natočené a výborně promyšlené, mě ty šokující zvraty ovšem nechávaly poměrně v klidu. Celkově obrovsky respektuju německé tvůrce za to,že se jim povedlo prorazit v globálu a já to docela se zaujetím sledoval, ale zvláště ta třetí řada pro mě už byla moc a dost dílů jsem celkem protrpěl. Závěry dílů s nějakou chytlavou hudbou jsem si většinou dost užil, ale ta stopáž, dost často stoupající i nad 60 minut, pro mě byla zkrátka ubíjející a kvůli pauzám jsem se opět až do konce ztrácel i v postavách. Nicméně na další,již potvrzený, projekt těchto tvůrců na Netflixu jsem zvědav...70% | S1: 4/5 | S2: 4/5 | S3: 3/5 | ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Moje obľúbené seriály Ztraceni a Hranice nemožného našli svojho nasledovníka. SPOILER: Ďalej čítať až po pozretí všetkých 3. sérií! Dark prináša podobne ako Ztraceni veľké či skôr obrovské množstvo postáv. Zorientovanie je nejaký čas ťažké, ale sú Vám ponúkané vhodne zvolené a dávkované identifikátory. Postupne zisťujete prepojenia medzi postavami o ktorých ani samotné postavy netušili a zažívate s nimi viacero časových rovín. Dark zároveň prináša podobne ako Hranice nemožného predovšetkým sci-fi rozmer. Na úplnom začiatku sa všetko tvári ako akási temná, hororová detektívka. Z nej sa však stane čistokrvné sci-fi, ktorého hlavnou doménou je útočiť na Vaše mozgové bunky. A tu sa dostávam k hlavnému kladu seriálu. Perfektne prepracovaný scenár prinášajúci mnohovrstevný mix udalostí, ktorý je postupne skladaný do správneho poradia/významu. Postavy nie sú nijako zvlášť zaujímavé, ale ich zážitky a vzájomné ovplyvňovanie dodávajú nevšedný zážitok. Bavilo ma, ako sa pôvodne malé veci (stratený prívesok, duchárska historka,...) vedeli za x dielov prejaviť ako nové a zásadné zápletky. Seriál vyčnievajúci z davu, seriál prekvapujúci svojou epickosťou, seriál ktorý možno najlepšie zo všetkých doterajších filmov/seriálov spracúva dôsledky "cestovania". ()

Galerie (145)

Zajímavosti (44)

  • Natáčeno na kameru ARRI ALEXA 65. (Jas3)
  • Tričko jednoho z mrtvých chlapců je potištěno nápisem „Atomkraft, nein danke“. Jedná se o slogan německého anti-nukleárního hnutí z 80. let. (Ignus.cz)
  • Ke konci epizody hraje skladba „Bad Kingdom“ od německé hudební skupiny Moderat. (Doomcourier)

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama