Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná kriminálka z Los Angeles sleduje životy členů elitní policejní jednotky, která se postaví do cesty nejúspěšnějším zlodějům v zemi. Ti mají v plánu zdánlivě nemožný cíl – vyloupit losangeleskou pobočku Centrální banky Spojených států amerických. (Magic Box)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (450)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pefektní záležitost po dlouhé době! Gerard Butler zde hraje opět skvělého, drsného antihrdinu a myslím, že od Ctihodného občana neměl lepší roli ( Je škoda, že se tenhle borec věnuje komediím, tyhle filmy mu sedí!). Je zde skvělá banda zlodějů, všichni bývalí mariňáci, schopní, inteligentní, solidně vybavení, kteří mají v plánu přepadnout banku, kterou se nikomu vykrást ještě nikdy nepodařilo. Akce je zde sice méně, ale když na ní dojde, jsou to drsné přestřelky, které jsou perfektně ozvučené, působí drsně i reálně a hlavně strategicky. Butler mě svým výkonem bavil hodně a gangsterského fízla zahrál geniálně. Napínavé, skvěle natočené, dobře promyšlené s nečekaným zvratem v závěru a vrcholem je samozřejmě přepadení banky, kde se mi až zatajoval dech. Chlapácký film jak víno. 85% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi treba prijať fakt, že podobné chlapské filmy sa presunuli z "mainstreamu" do dvd/bd požičovien a museli v európskych kinách ustúpiť CGI teroru. Ale verím, že nepôjde o status quo pre ďalšie storočie kinematografie, "dávám Bolševikovi tak deset let". Možno aj preto som si Den of Thieves užil možno podobným spôsobom ako kedysi The Heat. Záverečná lúpež bola výborne premyslená a bolo ju veľmi zábavné sledovať, ako aj záverečné zúčtovanie. Lenže kto sa smeje naposledy, ten sa smeje najlepšie. Že ide o režijný debut, som sa dozvedel až po filme a príjemne ma tento fakt prekvapil. Trochu mi prekážal zbytočný nazelenastý kamerový filter, LA si predsa vystačí aj so svojim neštylizovaným pôvodným lookom. ()

Reklama

vurhor 

všechny recenze uživatele

Docela suchý, utahaný, ale i celkem dobře natočený krimi thriller, který si hodně bere inspiraci z Mannova Nelítostného souboje. Tedy příběh dvou drsných charismatických protivníků, jeden na straně zákona, druhý na straně zločinu, kteří jsi tak nějak jdou po krku. Butler v roli alfa poldy umí. Nicméně ani on nemůže filmu zažehnout tu výjimečnou jiskru, díky které byl Mannův snímek tak skvělý. Nechci říct, že by to byl špatný film, protože není. Natočený je pěkně, má atmosféru, plus ty postavy tam jsou docela kvalitní, ale je to strašně zbytečně natahované, ne příliš vtahující, plus autoři se pokusili o jeden plot twist, nad kterým jsem jen nadzvedl obočí. Celkově se mi to líbilo, jen mě to zanechalo hodně chladným. Marný platný. Lepší 3* ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak Heat má brášku. Nemá sice vizálně dokumentaristický rukopis mistra Manna a psychologičtější propracovanost postav nahrazuje jednoduchost a přímočarost, ale koho to sere, když při poslední akci ani nedýcháš, Gerard je sexy jak nikdy a140 minut film přeměnuje na tryskoment. Zase jednou chlapi sobě. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý akčňák se zajímavou zápletkou a dobrou akcí. Jedná se opravdu o dokonalou loupež. Na konci jsem tak trochu fandil už těm lupičům, škoda, že jich víc nepřežilo. Jinak film postrádá kladného hrdinu, což je trošku mínus. Máme zde pouze padouchy, ať už lupiče nebo zlé poldy. Jinak ale akce krásná a film mě zabavil. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (20)

  • Keď si Nick (Gerard Butler) pýta od kolegu Pepto, ten ho vyťahuje zo šuplíka, hoci je viditeľné na stole v zábere predtým aj počas toho, ako ho vyťahuje. (Real Tom Hardy)
  • Pro autentičtější záběry byly skupiny herců, jenž hrály zloděje či policisty, různě vyškoleny vojenským konzultantem Paulem Maurichem. (Fildas)
  • Většinu kaskadérských kousků si herci odehráli sami, při jednom kousku si Pablo Schreiber málem zlomil krční obratle. (Fildas)

Související novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama