Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná kriminálka z Los Angeles sleduje životy členů elitní policejní jednotky, která se postaví do cesty nejúspěšnějším zlodějům v zemi. Ti mají v plánu zdánlivě nemožný cíl – vyloupit losangeleskou pobočku Centrální banky Spojených států amerických. (Magic Box)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (450)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Malujte si co za hovna chcete, za mě přesně taková ta policejní "ayerovka" (a budiž, malinko rip-off HEAT) pro jaký mám slabost. Drsný mačo charaktery na straně kriminálníků i policie, zábavný obsazení a cool městský přestřelky, naposledy s čím mě potěšilo TRIPLE 9. Butler tu hraje super "cop gangstera", co je svým způsobem větší grázl než banda lupičů v jeho hledáčku, takový fyzický anti-hrdina mu sedí a táhne film i s dvouhodinovou stopáží. Charisma i záporák Schreiber (známý z AMERICAN GODS), má to pár zábavných UFC cameí a vtipnou scénku s 50 Centa dcerou. Srát originalitu, tyhle filmy by měly pořádně vydělávat - chci jich víc. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(49%) Jeden z nejrozporuplnějších filmů. V podstatě ani nevím, co nám tento počin chtěl říct. Celé je to takové nezáživné a dějem a ani ničím jiným se to nikam v průběhu sledování neposouvá. První hodina je ještě docela vydařená a to díky G.Butlerovi, který svojí roli sehrál bravurně. Jenže to byl asi tak jediný klad snímku. Neříkám, že se zde najde plno nelogických děr, ale jako krimi to působí dost průhledně. Víme vše, co se stane a ta poslední část filmu se zloději mi přišla tak nezáživná, nudná, až jsem málem usnul. Butler se najednou vytratí, pak se ke konci ukáže, nevím, celé to bylo dost divné. Hudba – té jsem si nevšiml. Rozhodně jsem se vyloženě nenudil, ale opravdu kromě Butlera zde není o co stát. Technicky je to natočeno výborně, i přestřelky jsou celkem dobře nasnímané, i když moc nezaujmou. Vidím to na průměr, takovou tu slabší jednohubku. 2/3* - po dlouhém zvážení dávám silnou 2*. Víckrát bych si to ale nepouštěl, takových filmů bylo už natočeno mraky. Tohle mě moc neoslovilo. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

No už bylo na čase, abych se na tenhle film podíval a jo těšil sem na něj. A začnu pozitivně, na celém filmu mně nejvíc bavil Gerard Butler, který zde hraje ukázkového zmrda a celá jeho linka, je o tom že je to hajzl, který se za celou dobu nepokusí o nápravu. A když film vytáhl jeho rodinu, tak sem si říkal že se to odehraje tím klasickým klišoidním stylem a to byl omyl, žádná duha, žádná šťastná rodina, jen bolest a vztek na sebe. No a pak je tady ten problém, kdy profesionální, vycvyčení a sehraní zloději, se projeví jako totálně nepoužitelní, kdy nechají svého mrtvého parťáka na zemi, což dovede policajty na stopu a spustí se ten řetez mačo předvádění mezi Butlerem a Schreiberem. Přitom ho stačilo naložit, do jedno z těch aut a Butler a jeho parta, by to měla ztížený a odehrálo by se asi nějaké skutečné vyšetřování a film, by byl asi tak kriminálkou. Protože film určitě neni kriminálka, film je z větší části o tom, že Butler soupeří s Schreiberem o to, kdo je větší mačo, takže je to víceméně o pubertálním a dosti nevyzrálým chováním, dvou jedinců. U Butlera ještě dejme tomu, jeho postava je taková a tak nějak to k němu sedne, ale od postavy kterou hraje Schreiber sem čekal něco jiného. O'Shea Jackson Jr. a jeho linka s plot twistem, byla být něco ve stylu Saw, kdy prostě vyje najevo pravda a jak to celé bylo, ale on a jeho příběh, tady nemají skoro žádný prostor takže ta údernost toho plot twistu tady sice je, ale nemá ten wow efekt. Nicméně takhle si představuji ve filmech, je jedno jestli je tam těch akčních scén deset a nebo sto, ale měly by mít tu údernost a tady ta údernost je. Film dobře utíkál a docela mně to i bavilo, ale čím víc sem nad tím přemýšlel, tak sem si říkal, jak hrozně hloupoučký to celý je. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Normálně bych asi tuhle „novinkové“ krimi prozatím minul bez povšimnutí, ale celkem pozitivní ohlasy, zajímavé herecké obsazení a vysoké hodnocení zapříčinili, že když už to dávali večer na Primě, tak jsem na to mrknul. Žádné „galapředstavení“ se sice nekonalo, ale Christian Gudegast natočil opravdu vcelku snesitelný film. Skloubením hned několika prvků – akčnosti, vtipnosti, mazanosti a drsnosti, jsem se na to dokázal dívat až dokonce bez toho, abych se u toho nudil. Reklamy jsem využil k cigáru, mělo to místy opravdu povedené grády i zajímavé charakteristiky postav, takže ve finále to vidím na lepší průměr. Jen škoda, že některé věci tam byly dost přehnané a ani samotný závěr se mi zas až tolik nelíbil…60% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi bude velmi špatně hodnotit. Těšil jsem se na něj, dlouho jsem otálel, nakonec jsem se u něj příjemně bavil. Problém není úplně ve filmu, ale v přehlcenosti trhu. Gerard Butler je pro tyhle roli drsnýho chlapa jak stvořený. I příběh, ač má velmi dlouho stopáž, tak baví od začátku do konce. Hudební podkres v pořádku. A akční pasaže přehledné a dobře natočené. Vidíte, já říkal, že není lehké tento film hodnotit. Zkrátka v tom, o čem film vypráví a jak ho vypráví, tak to dělá velmi dobře. Problém nastane ve chvíli, kdy si uvědomím, že jsme tohle už jednou, dvakrát, mockrát viděl. Den of Thieves je super akční thriller, který sleduje policejní jednotku na stopě zlodějů peněz. Ovšem těchto variant jsem viděl již tolik, že ač mě film bavil, tak mě nezaujal natolik, abych si ho pustil opakovaně a nebo z něj byl nadšený. Líbil se mi, po filmařské stránce je to dobře odvedená práce. Pro mě ale stále nyní nadprůměr. V porovnání s odlehčenější popcornovou zábavou ve stylu Fast Five (2011) nebo naopak drsnější Triple 9 (2016), to v mých očích ztrácí. [Special Edition] (70 %) ()

Galerie (110)

Zajímavosti (20)

  • Většinu kaskadérských kousků si herci odehráli sami, při jednom kousku si Pablo Schreiber málem zlomil krční obratle. (Fildas)
  • Film nemusí být celý dle skutečných událostí, ale obsahuje prvky z četných pravdivých příběhů, které Gudegast slyšel nebo prožil. (griph)

Související novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama