Reklama

Reklama

Neporazitelný: Návrat krále

  • USA Boyka: Undisputed IV (více)
Trailer 1

VOD (1)

Ve čtvrtém filmu série Undisputed se Scott Adkins znovu vrací jako Yuri Boyka. Jde od souboje k souboji  a snaží se dostat na turnaj evropské ligy bojových umění. Avšak nešťastná náhoda a smrt v ringu ho přinutí zamyslet se, jestli to, čemu věnoval celý svůj život, stojí vůbec za zmínku. Když zjistí, že manželka muže, kterého nešťastnou náhodou usmrtil, je v problémech, rozhodne se bojovat v sérii nevyhratelných zápasů, aby ji zachránil... Bojovou choreografii připravil Tim Man, který spolupracoval se Scottem Adkinsem i ve filmu Ninja 2: Pomsta. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (186)

InJo 

všechny recenze uživatele

Boyka je po šesti let opět tady - a je to až překvapivě povedený návrat! Příběh je tu samozřejmě zase spíš jen z nutnosti, ale konečně se podařilo titulního hrdinu alespoň maličko polidštit. Do příchodu čtyřky to bylo vlastně jen strašně cool "zvíře", kdežto tentokrát otevřeně zpytuje svědomí a své protivníky nekompromisně posílá k zemi pouze z donucení a pod záštitou "vznešených" cílů. Nejdůležitější ale je, že kvalita (a i množství) soubojů je v podstatě na úplně stejné úrovni jako posledně! Cokoliv, co zde jakkoliv souvisí s jejich choreografií a způsobem snímání, je i na současné poměry akčních filmů naprosto, ale opravdu naprosto špičkové! Čtvrtý Neporazitelný podle očekávání nabízí fantasticky promakaná bojová komba (a rozhodně nejen v podání Adkinse!), která je pro velké fandy béčkových mlátiček vskutku značná potěcha sledovat. Rozmanitost soupeřů je sice skromnější než minule (hodně chybí někdo se specifickým bojovým stylem, jako byl Lateef Crowder), na druhou stranu tu máme např. menší ozvláštnění v podobě bitky "2 proti 1". A finální rival, jímž je děsivý dvoumetrový obr (popravdě mi o něco trefnější přijde slovo "obluda"), to je opravdu něco. Někoho takového bych si vážně nechtěl znepřátelit. ;-) 70 % ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Bojka nějak nemá na filmy štěstí. Když mu do páru nepřiklepnou obligátního pozitivně diskriminovaného negra, ušijou na něho potměšilí scénáristi do třetice zápletku tak nekonečně blbou, že jsem u ní málem několikrát umřel. Tohle už fakt nebylo zábavně blbé, tohle bylo jen blbé. Doufám, že touhle parodií na červenou knihovnu Bojka už definitivně skončil, další díl bych nemusel přežít, nebo aspoň přežít příčetný. Na druhou stranu ovšem musím opět ocenit prvotřídní fighty se skvělou choreografií i kamerou. A nejlepší z celého fláku bylo bezpochyby dvoumetrové pololidské hovado Košmar, noční děs, monstrum z lapáku, zuřivá bestie. Tahle impozantní postava by si myslím zasloužila samostatný celovečerák, diváky by jistě zajímalo jaké měl dětství, jak mu to šlo ve škole, co jeho koníčky a tak. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Obrovskou výhodou filmu je, že napriek tomu, že som žiadnu z predchádzajúcich častí nevidel nijakým spôsobom to neuškodilo v tom, aby som bez problémov vnímal celý dej tohto pokračovania. V podstate sa jedná o klasický film z prostredia bojových športov, aj keď ring v ktorom sa prevažná časť filmu odohráva nie je zďaleka práve takým, v ktorom by sa dodržiavali zásady fair play. Aj zápletka je takmer klasická, hlavný hrdina, skvelý bojovník bojuje o miesto v srdci mladej ženy (motívom však nie je láska, ale odpustenie) a v ceste mu stoja nie práve férový protivníci na čele s majiteľom klubu,mesta aj Boykovej vyvolenej. Hodnotenie smerom nadol posunulo hlavne vyvrcholenie filmu, keď už bolo možné ruského zápasníka označiť doslova za neprestrieľného mnícha. ( Skoro ako Riči :-D). Hodnotenie užívateľov na hranici 75% presne odráža jeho kvalitu, ďalší film z prostredia bojových športov ktorý nesklame, ale ani nenadchne. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Zatím poslední vystoupení Yuriho mi přišlo o něco horší než to poslední! Kvalita soubojů sice byla zachovaná a nedokáži si představit, že by to někdo byl schopen zvládnout lépe než Scott Adkins, ale všechno okolo, už hodně smrdělo béčkovostí nejvyšší kategorie. Neočekávám od "fightových" filmů kdoví jaký příběh, ale tohle bylo hodně chatrný. To co jsem vyzdvihoval u třetího dílů, že z Boyky neudělali vyloženě dobráka, tak tady to úplně pohnojili! Škoda no! Ale i tak v rámci žánru, slušná řežba! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Príbehom samozrejme Bčko ako vyšité, ale o to tu predovšetkým ide. Iba o primočiary príbeh a Adkinsové kopy. A znova ma to bavilo. Trojka Undisputed je vrchol serie a zrejme už prekonaná nebude a aj keď je toto pokračovanie slabšie a takmer úplne iné, civilnejšie, stále je na čo pozerať. Adkins síce nema charizmu ako Sly, Arnie, JCVD a podobne, čiže tu moc neuhrá, ale toto je jeho rola, ktorá ma pasuje a pokiaľ nič viac od neho nečakáte a zasa len štýlové kopy tak vás to nesklame. 75% - 4* ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Pôvodne mal film režírovať Isaac Florentine, no kvôli úmrtiu manželky Barbary od natáčania odstúpil. Na filme sa však podieľal ako producent. (m.a.t.o.)
  • Dátum narodenia 17. jún 1976 z falošného pasu Yuriho Boyky sa zhoduje so skutočným dátumom narodenia jeho predstaviteľa Scotta Adkinsa. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama