Reklama

Reklama

Doktor Martin: Záhada v Beskydech

  • Slovensko Doktor Martin: Záhada v Beskydách (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběhy populárního doktora Martina s tváří Miroslava Donutila vyvrcholí úplně novým a tím největším případem jeho kariéry v celovečerním filmu v kinech. Svérázný doktor Martin bude řešit dosud nepoznané záhady osobního života i jednu detektivní otázku. Musí totiž zvládnout postarat se jeden den o malé dítě a současně s tím musí přijít na kloub záhadě, jejíž stopy vedou hluboko do historie až do doby první republiky. O dávném tajemství beskydských lesů dnes už ví jen málokdo a na povrch se dostane teprve nálezem podivuhodně malé kostry. To samo o sobě vnese do městečka v horách rozruch, ještě větší pozdvižení ale vyvolá představa, že do řešení se vrhnul strážmistr Topinka a doktor Martin, který si připravil nejedno překvapení. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (122)

mira007 

všechny recenze uživatele

Podle recenzí jsem čekal katastrofu, ale ono to bylo jako průměrný díl toho seriálu - proč na to chodit do kina, když diváci měli to samé dvakrát týdně v televizi. Pravda, pomyslné žezlo tímto doktor předával strážmistrovi Topinkovi a celkově do změnilo žánr do grotesky a já bych dal klidně i tři slabší hvězdy, ale mám sto chutí dát odpad za tu glorifikaci agenta STB z 50. let ( jaký to byl gentleman a uděláme mu pamětní desku v muzeu ) - co bude příště? životopisný film o hrdinském Aloisi Grebeníčkovi? To musel vymyslet naprostý kokot. Od odpadu mne odradilo jen to, že musím dát jednu hvězdu za paní Štěpánkovou, pro kterou je to poslední role a tím tento zbytečný film zapsala do filmové historie.tímto smutným prvkem. ()

ac3r 

všechny recenze uživatele

Jak to vešlo do kin, tak zavládla hysterie jak kdyby to bylo Playgirls III, tak si říkám proboha, že by to až tak zesrali, ale evidentně na to akorát zaběhli místní mozkovny považujíc se za těžký experty a když to není nějaká oscarová gayptákovina typu Moonlight, tak automaticky solí odpad, kór jak jde o CZ film :-) Prostě další trošku natažená epizoda, která volně navázala už na lehce upadající druhou řadu a která nijak nevybočuje z toho co bylo vidět v seriálu. Zápletky tam byly podobně primitivní, Topinka stejně cirkusácký, tak nechápu co tady někteří zas mají. Hodnocení něco mezi 2-3, přikloním se ke třem díky Elizavet :-) Do kina bych na to teda taky ale nešel, to je pravda. ()

Kamas 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo mi to podobné se seriálem Doktor Martin, spíš Byl jednou jeden polda. Jednu hvězdu dávám za normální Jitku Čvančarovou a doktora Martina. Ale prostoru dostali pramálo. Příběh byl slaboučký, humor násilný, hlavní postava slaboduchého strážmistra Topinky přehrávala až běda. Otázka také je, zda mělo smysl postavit na této osobě nový seriál? ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

No oproti seriálu slabé, nejlepší postava Doktor Martin, tu nedostává tolik prostoru, což je největší problém, protože ostatní postavy jsou jeden velký průser. Je to nejspíš hlavně z důvodu, že se blíží nový spin-off (Střážmistr Topinka) a je to paradox, protože seriál dostává ta nejhorší postava ze všech, která vypadá, jak kdyby se ztratila z okus dál vedlejší Policejní akademie. No a příběh byl takový vtipný, ale smál jsem se spíše tam, kde jsem zrovna asi neměl. Jako jít na to do kina, tak požaduji vrácení peněz, do televize film jako dělaný. A ať si říká každý co chce, ale Donutil je Pán herec. Nejlepší scéna, když je poprvé na terapii. Lepší 2* ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Opravdu to není tak špatné. Je to takový ten klidný a neutrální film na zlepšení nálady. Stále je na co koukat, protože se odehrává v nádherné krajině. Nedá se to hodnotit nikterak přísně, on si tento film totiž ani na nic nehraje a prostě u něj vypněte. Prostě si sedněte a koukejte se, občas se zasmějte a hlavně si udělejte chuť na výlet do Beskyd. Pro mě to byl odpočinek od Netflixu a buzerantských scén. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Ako milovnik serialu som bol poteseny aj tymto celovecernym filmom a samozrejme spokojnost,herecke obsadenie rovnake,co je super,pribeh pohodovy a Miroslav Donutil bol ako Doktor Martin opat skvely...:-) ()

ivamka 

všechny recenze uživatele

Chápu, že pražákům aspol je tento film cizí. Zas takové vtipy tam nebyly, ale už jenom za tu krajinu. Sama se do Beskyd dostanu tak jednou za rok, s dětma jsme tam jezdili častěji. Okolí Velkých Karlovic a Karolinky je idylické a pěkně to tam vše bylo.Taky se mi líbily herecké výkony všech i neznámých herců a zvláště Roberta Mikluše. Já nevím co všichni mají s tím Donutilem vtipně umí zahrát akorát Trondu. Jak už tu někdo napsal pěkná oddechovka. Dávám 5 hvězd i když bych hodnotila tak 42%. Odpad dávám jen politickýma sexuálním šaškárnám, které nás vracejí do těch trapných šedesátek. ()

krabatt76 

všechny recenze uživatele

Co by stačilo na seriálovou epizodu, na celovečerák nestačí, takže se výsledkům tohoto filmu v kinech vůbec nedivím. ()

Ozzy2 odpad!

všechny recenze uživatele

Doktor Martin je fenomén.Propadák všech propadáků, strhaný od kritiky i diváků a stále vznikají nové díly.To je možné jen v tomhle bordelu. ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Film moc nefungoval, seriál měl sice nevyvážené, ale relativně krátké díly, které se daly přežít. Trpasličí kostra a poklad v Beskydech, mapa v hodinkách, Donutil jako otec mimina, Fřičova prapravnučka a další podivnosti. Pobavil snad jen Donutil u rodinného terapeuta. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Trochu nuda, bez humoru, světlé okamžiky jen při scénách s Donutilem. Jako předvoj seriálu o Topinkovi velmi slabé a na seriál to moc neláká. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Film trpí svoji televizností. Neměl bych s tím problém, ale pokud je uváděn v kině, pak očekávám větší kvalitu. Většina postav ze seriálu se pouze mihne, aby se neřeklo a nemají téměř žádný význam. Největším mínusem je pak strážmistr Topinka, který funguje jako vedlejší postava seriálu, ale tady přebírá druhou hlavní roli, což je, samozřejmě, z důvodu, že se blíží jeho navazující seriál. Dost to zamrzí, protože ta role Donutilo i seděla, ovšem tímto směrem ne. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

I když jsem si už postupně vybudoval k takovým těm seriálovým filmům velkou alergii, musím přiznat, že filmový Doktor Martin celkem ujde. Velmi jednoduchý děj, který je zasazen do překrásné přírody, má skvělou atmosférou, hlavní postavy jsou také vcelku stravitelné. Děj jako takový místy lehce nudí a pokulhává, ale to je asi dané jednodušším scénářem. Za mě relativně spokojenost, taková příjemná průměrná oddechovka. 5/10. ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Miroslav Donutil, krásné mimčo a sem tam vtip. Jinak otrava. Seriál celkem fajn, film se mi nelíbil a na rozdíl od většiny lidí tady se mi Elizaveta Maximova hodně nelíbila. Ne vzhledem, samozřejmě, nebavilo mě její hraní, přišlo mi, že to neumí. Ale možná to tak bylo schválně. Takže dvě hvězdičky jsou až až. Ono to vážně šlo do kin? ()

Trixcze 

všechny recenze uživatele

Pěkné jako připomenutí si seriálových postav, ale scénář byl opravdu slabší. Měli se spíše držet stejného tématu jako v seriálu. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Seriál Doktor Martin jsem ještě kvitoval díky nádherné přírodě a občas i docela vtipným příběhům, zkrátka celý námět je na českou krajinu vcelku originální, ale film se totálně nepovedl. Už samotný případ je příšerně zamotaný a ač v počátku zajímavý, postupně se stává nudným a divák se v něm přestává orientovat. To nemluvím o docela chabém scénáři. Bohužel nefungují ani jednotlivé souvislosti. Postavy se chovají nelogicky. Zvláště pak doktor Martin sám poučuje J. Čvančarovou o zodpovědnosti, ale sám se v průběhu chová nezodpovědně a naprosto jinak než během celého seriálu. A například některé postavy ze seriálu chybí úplně. Nevím, jak někoho napadlo přidat k lékařskému seriálu detektivní zápletku, snad to měl být úvod k chystanému seriálu o strážmistru Topinkovi, nicméně nefunguje to. Závěr je už silně komický, ale jinak - trapně komický. Protože to, co předvádějí postavy se opravdu neslučuje s žádnou logikou ani s normálním chováním postav. Nazval bych to úletem. Snad připravovaný seriál se strážmistrem Topinkou nebude stejný propadák. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem neviděl (teď si říkám - naštěstí), film jsem si ale nechtěl nechat ujít (teď si říkám - bohužel). Případ trpaslíka a pokladu je celkem brzy vyjasněn, ale problém je, když u typu krimi/komedie chybí napětí i vtip, tak to už nic nezachrání, rozhodně ne slabounký scénář. Takže nakonec dám jednu hvězdičku za hezké záběry Beskyd a honičku koně vs čtyřkolka, to byla slušná parodie - jen nevím, jestli chtěná. Je mi trochu líto, že zrovna tohle byl poslední film Jany Štěpánkové. ()

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Seriál nebyl žádný zázrak, ale ke zpříjemnění pátečního večera postačil, pár humorných scén a vtípků by se našlo a dle mého názoru je Miroslav Donutil jeden z našich nejlepších herců dnešní doby a seriál si samozřejmě ukradl pro sebe a bavil. Doufal jsem, že tento film bude příjemným zakončením seriálu a bude se věnovat především "Doktorovi" a jeho rodině a bude se výhradně točit kolem vztahu s jeho přítelkyní a k synovi. Bohužel se tak nestalo, namísto toho se tu řeší nějaký triviální promlčený případ, který nikoho nezajímá a jako třešnička na dortu Topinka, který dostal kupodivu mnohem více prostoru než Doktor Martin. To si Česká televize dělá z lidí srandu nebo to myslí vážně? To už je opravdu bizarní záležitost a ještě této dementní postavě věnují následně celý seriál? To si vážně myslíte, že na to bude někdo koukat? Navíc představitel Topinky Mikluš nemá šanci sám bez Donutila (i když se prý v některých dílech mihne, už bude jen jako vedlejší postava) tento seriál utáhnout a X dílů bavit jen svou demencí. Smutné. ()

Související novinky

Zemřela herečka Jana Štěpánková

Zemřela herečka Jana Štěpánková

21.12.2018

Česká herečka Jana Štěpánková zemřela. 84letá dáma nakonec nezvládla boj s těžkou nemocí, podle všeho zemřela již v úterý, dnes se s ní pak měli rozloučit její blízcí. Mezi její nejznámější role… (více)

Reklama

Reklama