Reklama

Reklama

Mělčiny

  • USA The Shallows (více)
Trailer 9

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 9

Recenze (685)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Úvod a prvých 10 minút ako z videoklipu, pekná krajinka, pestré farby raja na zemi a B. Lively sa premáva v plavkách... Po prvom zdramatizovaní začína byť film zaujímavý, celkom sa vydarila scéna s veľrybou a kamarátka čajka neurazí... Film mal takmer po celú stopáž našliapnuté k slušným štyrom hviezdam, ale záver z kategórie nezmyselných, nereálnych až úplne debilných to hodnotenie vrátil na priemernú úroveň. Tak nečakanú smerovku a odpich do strany nedá ani M. Phelps a to je iný plavec. 60%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Neradostných výluhů Čelistí jsme tady měli už zatraceně hodně. Kombinace rychlých střihů, roztěkané kamery, plastových ryb, umělé krve a mizerné dramatické hudby byla přinejmenším pokaždé úsměvná. Solidní španělský řemeslník Jaume Collet-Serra se s ničím nemazlí, hned nám naservíruje několik sympatických záběrů na odlehlou pláž a hlavně pohled na božské tělo dlouhonohé Blake Lively s blonďatou hřívou, které umřela matka, ale byla bojovnice a nedostudovaná medička Blake (pochopitelně) záhy taky bude. Chvíli si zařádí na prkně, pokecá s dvěma hošanama a pak to přijde. Primitivnější (zápletkou) to být nemohlo. The Shallows nicméně představovaly takového černého koně letní filmové nabídky. Zklamaly tak napůl. Zraněná dívka odkázaná na kousek útesu a vlastní zbytky sil tu a tam dělá zvláštní rozhodnutí, tvůrci to tu a tam hodně přeženou s ambicemi a diváckou trpělivostí (finále je hodně úsměvné), na druhou stranu je otázkou, co je lepší cestou? Zda podobně laděné snímky, ve kterých postavy dlouze plavou a jen civí kolem sebe, jestli neuvidí žraločí ploutev, což se stává nepříjemně únavným..? I tady diváka napadá, co a jak šlo udělat lépe, nicméně se alespoň opravdu hezky kouká na slušné vizuální nápady a Blake Lively, pro kterou byla Věčně mladá první seriózní hereckou příležitostí a nyní potvrzuje, že vlastně solidně utáhne i podobnou survival jednohubku. Pokud nečekáte příliš!! ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Sakra ten žralok má, ale pech! Napřed si dá jednoho kořalu k večeři, pak posvačí dva surfaře a jako hlavní chod by si dal jakousi pyzdu z Texasu, ale ta je proti. Nehodlá v těhlech mělčinách zhebnout a žralok se nehodlá vzdát vydatný svačiny. Jak tenhle duel dopadnul? Absolutně pohodovým a nenáročným letním survival filmíkem z dokumentárního cyklu : Surfujeme se žraloky. Potěší i vedlejší dějová linie z ptáčkem a napravením jeho křídla plus závěrečná bojová sekvence. Shark není moc na scéně, ale je dobře trikově udělanej, rozhodně žádný Asylum. No a ptáček přežil taky! Proto velmi spokojený a pobavený 4* co víc od podobnýho filmu chtít.70% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Na "The Shallows" som sa celkom tešil. Mám rád Blake Lively a už to bude nejaký ten čas, kedy sme mohli vidieť dobrý film so žralokom. A tento film ma skutočne potešil a má svoje dobré momenty. Kým iné zase boli trošku divné. Keby som to ohodnotil ako celok, tak si myslím, že hlavná hrdinka je dostatočne inteligentná, má s čím pracovať a vie sa dostať zo situácií a vyťažiť maximum z toho, čo môže. A robí z filmu dobré sledovanie, lebo vie ako bojovať a rozhodne sa nevzdať. Záverečná momentka so žralokom podľa mňa skutočne stojí za to. Ale zase scénky s medúzami, alebo fakt, že vidí svoju zosnulú mamu a podobné pre mňa robia z tohto filmu viac jednorazovú záležitosť, než filmovú klasiku. Musím dokonca priznať, že aj to priateľstvo s čajkou bolo dobre spracované. Som rád, že som film videl, možno by som si ho v telke pozrel aj znovu, ale skôr ako nostalgickú spomienku než ako silný thrillerový zážitok. Čakal som viac atmosféry, viac boja a napätia. Ale celkovo som neostal nespokojný. Takže preto je aj moje hodnotenie nakoniec pozitívne. Hodnotenie: B- ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„We're gonna need a bigger tits..“ Eye candy survival, kde si to vyšinutý žralok rozdá se spoře oděnou blondýnkou. Pěkně se na tu faunu a flóru dívá, ale někde od poloviny se scénář plíživě překlopí do podoby, že by se za ní nestyděli ani Shakespeaři z Asylum. Scény jako videovzkaz rodině, nahazování vypadlého ramínka rackovi Wilsonovi či samotný závěr, kdy žraločice vypadala, že chce mít s bójí děti, posunuly Mělčiny do sfér přepálené letní komedie. Docela taky zamrzelo, že Blake Lively použila na zaškrcení tržné rány neopren a ne horní díl plavek. Styděla se snad před Stevenem Seagullem? Pokud chcete trochu více realismu a ne psychopatickou parybu, kterou neintoxikuje ani půlka nadraného Mexikánce, doporučuji australské The Reef.. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (32)

  • Na začátku filmu se dva surfaři ptají Nancy (Blake Lively), jestli je z Kalifornie, ale ona jim odpoví, že je z Texasu. Nicméně v reálném životě pochází Blake Lively skutečně z Kalifornie. (Stanislaus)

Reklama

Reklama