Reklama

Reklama

Jason je znovu zpátky a má už svoji legendární hokejovou masku. Tentokrát, ale nebude fyzická likvidace jednotlivých ubožáků rušící Jasonův klid až tak jednoduchá jako v díle předchozím. Kempaři totiž nejsou jenom nějací, i veverkou k smrti vystrašení studentíci, ale dosti otrlý členové motocyklového gangu. Jason se tedy bude muset hodně snažit, aby popostrčil čísla svého "bodycountu" o nějakou tu cifru směrem vzhůru. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

salalala 

všechny recenze uživatele

Pořád to samé, přesto je trojka nejlepší. Jason konečně nasadí masku a originálně zabíjí. Takové stříleníčko harpunou do oka nebo efektní rozmáčknutí hlavy jsou parádní a zaujmou. Hudba je v úvodu mistrovská a atmosférická. Atmosféra se pak ale vytratí a je to pořád na "jedno brdo". Logika jde pryč a až moc upjatě se dodržují pravidla žánru. Ozvláštněno je to povedenou kamerou (pro 3D efekt), která dost oživí a zaujme. Režijně je to vůbec nejlepší z prvních tří Pátků. Technicky zvládnuto výborně. O hercích nemá moc cenu mluvit, průměr. Konec už je natahovaný a zbytečně složitě odkazuje smyčkou k jedničce, to už si tvůrci mohli odpustit. U trojky se to mělo uzavřít. 60%. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Třetí Pátek jsem viděl poprvé v polovině devadesátek na ORF1 s podtitulem Und wieder ist Freitag dreizehn. V rámci série je památný tím, že Jason v polovině děje poprvé nafasuje svou ikonickou masku (kdo to vymyslel, je bez prdele génius, ta maska mu fakt sekne) a že byl stejně jako o rok mladší trojky Čelistí a Amityville natočen ve 3D. Takže se připravte na spoustu vražedných nástrojů (prim hrají tentokrát vidle) zabodávaných do kamery nebo v detailu trčících z těl obětí, nemluvě o chuťovce "Jason rozmáčkne týpkovi hlavu a z té vyletí oko do kinosálu". Jinak trojka patří se čtyřkou a sedmičkou, kterou jsem z celé série viděl jako první, k mým nejoblíbenějším dílům, je tu solidní bodycount, pěkný holky i pár fajn mordů (Jason sekne kluka chodícího po rukou mačetou do rozkroku) a vrátil se i Volkswagen brouk ze dvojky :) I když dneska už je to na mě moc zdlouhavé a přiblblé a třetí hvězdičku dávám z čiré nostalgie. V závěru se dočkáte parafráze kultovní závěrečné scény z jedničky - dívka se ráno po masakru probouzí v kánoi na jezeře a... ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

U třetího dílu této série jsem se cítil jako na houpačce. Začátek byl slušný, scény zabíjení byly (na tu dobu) efektivní a já se těšil na moment, až si Jason poprvé nasadí masku. To se stane zhruba v polovině filmu. Následujících cca 20 minut jsem si říkal "to je ono!", film měl grády a já byl spokojený. Jenže, pak přišel konec, který byl jednak dost natahovaný a jednak i dost nesmyslný (pochopil jsem to tak, že režisér chtěl vzdát hold jedničce, což je v pořádku, ale když ta scéna neměla prakticky žádný smysl…) Ano, konec tenhle díl opravdu zabil. Díky němu jsem měl chuť dát tomuto dílu o něco nižší hodnocení, ale když si vzpomenu na těch 20 minut, když Jason… však víte. Takže jak to já vidím, Friday the 13th Part III se vyrovná jedničce, ale dvojka je IMHO někde jinde… 70 %. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Původní název: Pohádka o tom, kterak Jason k brankářské masce přišel:-) Sice už to není to, co první dva díly (respektive je to úplně to samé, ale už ne tak děsivé), ale pořád je to kvalitní vyvražďovačka se skvělým Jasonem. I když tu scénu na lodičce si už mohli odpustit. Mimochodem některé z obětí byly docela i sympatické a některých mi bylo i líto. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Co jiného si pustit na pátek třináctého, než Friday the 13th. Třetí díl, ve kterém si Jason nasadí svoji legendární masku. V ničem jiným už zajímavý tenhle díl ale není. Gore občas vtipný, to vystřelený oko vážně pobavilo, top scéna - zabití dívky harpunou. Jinak chybí tu nahota, což je škoda, pár hezkých hereček tu je. Každopádně, svoji atmosféru to má, časem možná zhlédnu i další pátky, láká mě čtvrtý a osmý díl. Remake z roku 2009, se tenkrát povedl a já stále věřím, že se opět jednou Jason vrátí a bude to stát za to. (Full HD) ()

Galerie (136)

Zajímavosti (29)

  • V tehdejším západním Německu proběhla premiéra v pátek 13. května 1983. (Stocki)
  • Amy Steel, která ztvárnila postavu Ginny ve filmu Pátek třináctého 2 (1981), byla nabídnuta možnost zahrát si stejnou roli i ve třetím pokračován. Herečka ale roli odmítla. (Stocki)

Reklama

Reklama