Reklama

Reklama

For All Mankind - Season 1

(série)
Trailer 2
USA, 2019, 10 h 9 min (Minutáž: 48–76 min)

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Joel Kinnaman, Michael Dorman, Sarah Jones, Shantel VanSanten, Jodi Balfour, Wrenn Schmidt, Chris Bauer, Noah Harpster, Krys Marshall, Olivia Trujillo (více)
(další profese)

Epizody(10)

Recenze (25)

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikajuca zalezitost spracovania jednej z moznych alternativ nedavnej reality. ;) Pocstiva a prepracovana filmarcina. Klobuk dolu. Premakane psychologie a pohnutky postav, autenticke herectvo. Ovplyvnovanie a vyvoj vesmirneho programu najvyssou politikou, "pociatky" a tazke rozhodnutia pri jednotlivych vesmirnych cestach a takmer bezchybne zaverecne diely. Nie je to len solovka vyborneho Kinnaman-a, ale takmer vsetky zucastnene postavy, i tie z vedlajsich linii, dostavaju dost priestoru a teda je to hodne vyvazene. Od dramy, cez psychologicke a vypate situacie v thrilleri. Od pathviezdia z mojej strany to bol fakt iba kusok. Niekto to napali bez zavahania. Odporucam vsetkymi desiatimi a tesim sa na druhu seriu. 85% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý alternativní scénář pro všechny, kdo si říkají, proč sakra vesmírná explorace tak velkolepě vyvrcholila v letech 1969-72, načež další čtyři dekády jsme na měsíc nepáchli jedinkrát... Ubral bych ta personální melodramata, ale chápu, pořád je to mainstreamová TV show. Naštěstí boduje po stránce herců a emocí, kladně hodnotím neotravné zasazení dnes i tehdá hojně propíraných sociálních issues, no a vyloženě radost jsem měl z pár alt-historických perliček; zde raketový konstruktér von Braun za nacistickou minulost zaplatí, pilotka Jerrie Cobb (jako Molly) se dočká své vesmírné mise, Ted Kennedy je prezident, NASA je na ocasu a nucena více riskovat, zazní výčitky z Nagasaki... Pro příště beru ještě větší fokus na vesmírný program samotný, i tak ale: spokojenost veliká - po technické stránce naprostý top, měsíční krajina je nádherná. Body i za správný retro šmrnc a výborný písničkový soundtrack. 85% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý mix uvědomělého popcornu, solidních hereckých výkonů, silné emocionální roviny i faktografických prvků. For All Mankind nabízí působivou verzi alternativní historie, která těží rafinovaně fakta z toho co bylo a přidává v rozumné míře upgrady a alternace k tomu, co mohlo být, nikdy však netlačí příliš na pilu a v rámci rodinné zábavy servíruje uvědomělou a důvtipnou jízdu, kde si každý divák přijde na své a pro fandy space travels a vesmíru celkově je to absolutní must-watch záležitost. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"That’s usually what happens when the race is over. Winner collects their prize, loser goes home." Po zhliadnutí filmu Prvý človek som zostal mimoriadne ohúrený a hneď som začal hľadať ďalšie filmy a seriály s podobnou, vesmírnou tematikou. Prvú sériu For All Mankind mi odporučili aj rodičia, takže voľba bola jasná. A z toho, čo som videl som zostal milo prekvapený... Nevedel som, čo mám očakávať a čo mi vlastne môže historická fikcia ponúknuť a tu to máme... Odpoveď na otázku, ako by sa zmenili dejiny, ak by na Mesiaci pristáli ako prví Rusi a nie Američania. Priznávam, že od Prvého človeka to má celkom ďaleko (a ani sa mu to nevyrovnalo), viac mi to pripomínalo Armageddon, ale to nemení nič na tom, že konečný dojem bol naozaj výborný. Aj keď je prvá polovica tejto série naozaj nudná a z môjho pohľadu sa dosť vliekla, tak sa medzi tými časťami našlo aj zopár naozaj vynikajúcich a pomerne premakaných epizód. A samozrejme, to finále ma úplne odrovnalo, naozaj som nečakal, že kvalita po pomalšom úvode vystrelí až tak vysoko a k tomu ešte aj raketovou rýchlosťou. Potom je tu vizuál, ktorý je podľa mňa bezchybný, miestami priam špičkový, hlavne počas momentov vo vesmíre a na Mesiaci som mal pocit, že sa skutočne nachádzam spolu s astronautmi v ich module alebo na povrchu Zemskej družice. K tomu pridám ešte solídne a hlavne uveriteľné herecké výkony, ktoré celej tejto sérii pekne nahrávajú k tomu, aby pôsobila, čo možno najrealistickejšie. Takže v konečnom dôsledku som s prvou sériou For All Mankind spokojný a preto jej dávam 8,5 lunárnych modulov z 10. Som zvedavý, čo prinesie ďalšia séria, ale nemyslím si, že prekoná latku, ktorú nastolila prvá kapitola tohto seriálu, nechám sa prekvapiť, či bude kvalita stúpať alebo klesať... "Remember, we chose to go to the moon not because it was easy, but because it was hard." ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvelý retro sci-fi seriál z pera génia Ronalda D. Moorea (Star Treky, BSG) v štýle filmu Apollo 13 alebo seriálu From the Earth to the Moon, o súperení amíkov a rusov o dobitie Mesiaca počas 60-70 rokov minulého storočia. Na jednej strane to má dokonale vykreslenú dobovú atmosféru a určite sa tu nájde kopa odkazov na skutočné udalosti a osoby, ktoré som ani zďaleka nepochytal, keďže nejak extra sa v histórii kozmonautiky nevyznám, Ale na druhej strane seriál prichádza s kopou nových a zaujímavých zvratov, keďže sa jedná o alternatívny vývoj udalostí v ktorých prim pri dobývaní Mesiaca hrajú rusi a amíci ich neustále len doťahujú. Ako je dnes normou, tak sa seriál vo veľkej miere venuje aj menšinám, s čím ako vidím majú niektorí stále problém. Tu to ale rozhodne nepôsobí nasilu, vďaka dobre prepracovaným postavám. Bavili ma všetci. Či už tí, ktorí mi boli viac ale aj tí menej sympatickí. Každý mal nejaké chyby, ale vďaka tomu pôsobili uveriteľne a ľudsky. Možno by som predsa len prijal, keby sa seriál trochu viac venoval technickým veciam a problémom, ktoré museli prekonať na úkor niektorých viacmenej zbytočných línií. Napríklad línia o mexických imigrantoch ide príliš mimo hlavný dej a samostatne vôbec nefunguje. Zato triková stránka je perfektná. Celkovo Ronald D. Moore nesklamal a prvá séria je za silných 8/10. ()

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ron Moore je zpátky a opět ukazuje svojí šikovnost, kdy s pomocí alternativní historie nevtíravě a trefně nastavuje zrcadlo nejen tehdejší, ale i dnešní společnosti. Pro někoho, kdo nemá moc přehled o historii letů do vesmíru, bych ale nejdřív doporučil mrknout alespoň na From the Earth to the Moon a Fight for Space, který tomu dokážou dodat docela zajímavý perspektivy a kontexty - astronautický v prvním případě a byrokraticko-politický v tom druhým. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý seriál. Hledal jsem něco k alternativní historii a narazil na tohle. Je tu ale určitá nevyrovnanost. Jsou tu epizody, které jsou skoro o ničem a pak jsou tu epizody mnohem lepší. Takže trochu jako na houpačce. Druhou řadu ještě zvážím. ()

liuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nakonec velmi dobré. Je tam strašně věcí, které se dají vytýkat - ty alternativní dějiny jsou vlastně jen berličkou pozemských příběhů, které vlastně ani s dobýváním vesmíru nesouvisí. A dá se říct, že se děly i v těch pravých dějinách. Nebo je fakt škoda, že si tam nejdříve kontroverzně udělají legraci z Russiagate, aby se tomu už více nevěnovali, a místo toho dlouze řešili vynucený dvojí život homosexuálů. A jak jsou tyhle dnes ohrané příběhy takové telenovelové, tak z toho prvního zdvihání obočí vybruslí většinou skvěle, že se mi to nakonec vlastně líbí. Ostatně dokonalí Mad Men jsou taky takový stokrát promakanější Dallas, tak proč ne. V neposlední řadě je potřeba vyzdvihnout naprosté úžasné měsíční scény, na to je fakt radost koukat. Ale pořád si říkám, že kdyby to bylo vymyšleno ve Wire/Narcos stylu - pět minut pro Američany, pět minut pro Sověty, tak by to mohlo být lepší. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vizuální zpracování zcela fenomenální. Prokládání filtivního děje (díky za tu myšlenku, dívat se na dokument by zdaleka tak nefungovalo) reálným pozadím (historické/dokumentární záběry z Ostravy nebo Prahy byly dost povedené) funguje dokonale. Občas ke to sice zbytečně užvněné, ale velmi v mezích. Nejvíc otravná/zbytečná mi přijde linie s imigranty. Opravdu jsem nepochopil proč tam vůbec byla. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

3,5* Byl jsem nalákán na sci-fi z alternativní historie, ale ve skutečnosti se jedná vztahové drama z kosmonautského prostředí. Poslední 3 díly ale nabraly grády a druhá série si už podle všeho status sci-fi obhajuje, takže pojedeme vesele dál. ()

Mafiapau 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Souhlasím s komentářem od dud ** 50% kvůli úplně zbytečný mexikánský příběhový lince, zbytečně přehanýmu proLGBT a zbytečně přehnanýmu feminismu vecpaným všude, kde to jen jde. Seriál z 60. a 70. let upravenej pro připosraný precious snowflaky. Plus ohromná spousta nelogických kravin včetně fyzikálních přešlapů. Tohle mě sice při sledování dost sralo.. ale i tak jsem si seriál dokázal užít.. Zajímavý to počin který pedantovy na mise Gemini, Apollo atd. by měl vadit.. ovšem tak nějak jsem si řekl fuck it a dokoukal jsem první sérii. Přeci jen, je to alternativní historie která je HÓÓÓÓDNĚ fantazie.. A ještě jedna věc.. u seriálu jsem se sám přistihnul jak hodně dokážu předurčit co se přesně stane.. zkrátka tam není takřka napětí jelikož je vám jasný že kvůli plot-armorům tam hodně lidí nechcípne.. nebo podle toho jak se line celý story-telling, prostě už víte co se v třeba dost napnutých scénách stane.. takže za to taky hvězdu dolů.. Je to spíš taková hltací oddechovka, než nějaká seriózní alternativní historie založená na průzkumech.. což vám dá seriál po několika dílech dobře najevo. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Osudy amerických lidí a s tím spojených problémů jako gender, LGBT, politika, vetkaných do prostředí kosmonautiky. Seriál je spíše kriticky zaměřený na mnohé nešvary USA, ale občas to maskuje klišé scénami, oslavující typické chování Američanů. Sice to dělá umně, ale někdy až okatě. ()

oldy 

všechny recenze uživatele

Alternativní historie o dobívání Měsíce. Dobře natočené. Až na slabší mexickou linku(snad ta holka bude mít vic prostoru v další řadě,jinak to bylo zbytečne) a drama mezi ženami to bylo fajn.  8/10 ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Teplouši ani cpaní žen všude, mně zas tak nevadí. Co mně ale hlavně vadí je to, že jsem od toho čekal důraz na kosmonautiku a ne nějaké křehké vztahy. Koho zajímá, co dělají doma manželky astronautů nebo že někomu umře děcko? Já chci víc alternativních dějin v dobývání vesmíru. 3* ()

kubas369 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/10. Doopravdy jsem nečekal tak kvalitní seriál o alternativní realitě. Vše je podané zcela srozumitelně a zajímavě a překvapivě i hodně civilně. Doopravdy musíte ocenit kvalitní scenaristickou práci i nadšení do vesmírných objevů. ()

curfew77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První dva díly byly na rovnou stovku, především onen epický úvodní twist hned v zdánlivě nenápadné předtitulkové scéně pilotní epizody, který určí ráz celého seriálu a na který jsem (zaplaťpánbůh) nebyl připraven. Závěr dílu druhého je pak dalším exkluzivním momentem, který ale bohužel už nic nepřekoná, protože přinejmenším od poloviny série se hraje víc na city, melodramata, genderová pseudoposelství, a logika dějová i fyzikální začíná čím dál častěji dostávat přes koule. Závěrečný díl se pak vysloveně nepovedl, protože tlačí nesmyslně na pilu v celé řadě ohledů, a paradoxně se ještě k tomu dost vleče. Škoda, i když jsem tušil, že to prvotní ohromení prostě může vydržet jen těžko. Přesto dám silných 80 % a druhou sérii rád, i když s lehkými obavami, zkusím. PS: Herecky naprosto vládne Shantel VanSanten, a Sarah Jones je i ve svých šestatřiceti absolutní zlatíčko s neuvěřitelně sexy chraplavým smíchem, naopak Kinnamanovi tahle role dle mého moc nesedla. PPS: Móresy s protáčením režisérů u jednotlivých epizod jsou zlo, které se podepsalo i na FOR ALL MANKIND. Please, make it stop. ()

dud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

50% kvůli úplně zbytečný mexikánský příběhový lince, zbytečně přehanýmu proLGBT a zbytečně přehnanýmu feminismu vecpaným všude, kde to jen jde. Seriál z 60. a 70. let upravenej pro připosraný precious snowflaky. Plus ohromná spousta nelogických kravin včetně fyzikálních přešlapů. ()

Emílio 

všechny recenze uživatele

Vesmírny femnisticko - homosexuálno - prisťahovalecký seriálový napínač šmrncnutý studenou vojnou. Bezproblémov by sa dali dať aj styri či viac, ale to by tam muselo byť aspoň pre mňa viacej tej techniky, kozmonautiky a politiky namiesto povinnej agendy. Napriek tomu, oplatí sa to pozrieť každému, kto má scifi rád. ()

Reklama

Reklama