Reklama

Reklama

Šmoulové

(seriál)
  • USA The Smurfs (více)
Animovaný / Rodinný / Fantasy
USA / Belgie, (1981–1989), 90 h 10 min (Minutáž: 12–23 min)

Tvůrci:

Peyo

Předloha:

Peyo (komiks)

Hrají:

Don Messick, Danny Goldman, Lucille Bliss, Frank Welker, Michael Bell, June Foray, Hamilton Camp, William Callaway, Alan Oppenheimer, Alan Young (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(256)

Veselé příběhy malých, ale modrou barvou nápadných skřítků - šmoulů. Šmoulové si žijí svým bezstarostným životem, který jim věčně kazí zlý černokněžník Gargamel a jeho kocour Azrael, kteří jsou posedlí touhou pochytat všechny šmouly a sníst je... (wader)

Recenze (319)

Grogan 

všechny recenze uživatele

Klasika mého dětství. Banda Šmoulů (každý má nějakou vlastní charakteristiku - můj favorit je věčně hladový Mlsoun a věčně zachmuřený Mrzout se svým "Nemám rád") je naháněna čarodějem Gargamelem, jeho kocourem Azraelem a později též jeho vychytralým pomocníkem klukem Fukem. Právě tihle 3 jsou silným tahounem seriálu, jejich hlášky a originální nápady na pochytání Šmoulů jsou nezapomenutelné. Díly bez nich jsou slabší, protože ne všichni Šmoulové jsou zábavní jako Mlsoun s Mrzoutem ( Sašetka a ostatní Šmoulata, děda Šmoula, Fešák, Koumák - ti mě moc neberou). Ale přesto je to moc hezká pohádka. ()

Liflaen 

všechny recenze uživatele

Šmouly jsem nikdy nesledoval, a když se na ně podívám nyní, přijde mi to akorát lacinné a hloupé. Ani špetka humoru, modrý skřítci, kteří mají bavit děti. Možná kdyby mi byly 3 roky a nevěděl bych nic tak dám víc. Takhle to nejde.. Jednu hvězdu a to stěží, za Gargamela, alespoň někdo je nemá rád ... ()

Reklama

AnniqueCh 

všechny recenze uživatele

Tenhle starý animovaný dětský seriál Šmoulové jsem v dětství vídala na televizních obrazovkách též i když se spousty dětem líbil (bodejť by ne, když všechny ty znělky zpívané různými našimi nejznámějšími a nejlepšími zpěváky například Stanislav Hložek, Hana Zagorová a další, později zaznamenané na LP gramofonových deskách, k tomu přímo vybízely) Standovi ani Hance není co vytknout pokavaď jde o Československou hudební scénu, ale jinak mě zkrátka tenhle seriál neměl co nabídnout krom těch znělek a děje s vysvětlením že se nemá zasahovat do přírody že se to může člověku vymstít. Neviděla jsem smysl ve Šmoulince zajímající se jen o svůj vzhled a okolo ní motajích se spousty Šmoulů kteří ji asi měli jak se říká pro potěchu těla : ) Jinak si to nejde snad ani vysvětlit, recenze ostatních o tom vypovídají. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

U šmoulů to mám tak, že už jako dítěti mi připadali strašně infantilní... A taky jsem je nechápal, proč jsou modří, proč nosej všichni stejný hadry - a to jen kalhoty (-kvůli zakrytí genitálu?) K tomu ty debilní čapky a několik archetypů různých poruch - mě se vždycky nejvíc líbil rejpal (tak ne, to byl trpaslík od Sněhurky, ale dočetl jsem se tu, že šlo o Mrzouta...) ... a tak si tu tak rejpu, a ani mě to moc nemrzí... šlo to, no, ale žádný dobrodružství, co prožili, si fakt nepamatuju. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Jak jsem stará, tak když to stihnu, tak sleduji na Tv Barrandov ANIMÁČEK. Minulý týden jsem zažila kulturní šok. Stejně jako většina CSFD populace jsem řešila, jak se Šmoulové množí, když Šmoulinka je jen jedna (Saschetka je malá, navíc v těch "původních" příbězích, pokud si pamatuji, nebyla.) A považte. Jakýsi zlý skřet měl přinést trolovi tři kouzelné předměty, nebo přimět ke svatbě nevinnou plavovlasou pannu a hádejte, koho si vyhlídl? Tak a teď už lautr vůbec netuším, jak se vlastně ty modré potvory množily. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (41)

  • Když nemůže Šmoula dýchat, zežloutne. (HappySmile)
  • Českou stopu v seriálu je symfonie Antonína Dvořáka „Novosvětská“, která zazní ve většině epizod. (t.mon)
  • Ve Francii byly díly, kde se objevili Johan a Peewit považovány za jiný seriál a byly distribuovány pod názvem "Johan et Pirlouit" (1985). (HappySmile)

Související novinky

CGI Šmolkovia

CGI Šmolkovia

20.07.2005

Malí modrí škriatkovia s nápadnými bielými čiapkami zabávajú deti aj dospelých už od roku 1958, kedy začal Beligčan "Peyo" Culliford uverejnovať svoje krátke komixové stripy. Na popularite Šmolkov má… (více)

Reklama

Reklama