Reklama

Reklama

Šmoulové

(seriál)
  • USA The Smurfs (více)
Animovaný / Rodinný / Fantasy
USA / Belgie, (1981–1989), 90 h 10 min (Minutáž: 12–23 min)

Tvůrci:

Peyo

Předloha:

Peyo (komiks)

Hrají:

Don Messick, Danny Goldman, Lucille Bliss, Frank Welker, Michael Bell, June Foray, Hamilton Camp, William Callaway, Alan Oppenheimer, Alan Young (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(256)

Veselé příběhy malých, ale modrou barvou nápadných skřítků - šmoulů. Šmoulové si žijí svým bezstarostným životem, který jim věčně kazí zlý černokněžník Gargamel a jeho kocour Azrael, kteří jsou posedlí touhou pochytat všechny šmouly a sníst je... (wader)

Recenze (319)

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Nejstarší seriál mého dětství. V letech 1988-92, kdy ČST v Magionu a Studiu Kamarád odvysílala 50 vybraných dílů z prvních 5-ti řad, jsem snad do ničeho jiného nebyl tak zažraný, jako právě do Šmoulů. Měl jsem tehdy nahrané skoro všechny díly a nedělalo mi sebemenší problém je odříkávat zpaměti. Zvlášť musím pochválit vynikající český dabing v brilantním podání předních herců/dabérů. A i teď, když se mi po víc jak 15-ti letech poštěstilo všechny staré díly znovu sehnat, jsem se opět dostal do šmoulí euforie a cítím se, jako bych znovu prožíval své dětství. Ale neodpustím si ještě menší kritiku na pozdější epizody, které byly v letech 1997-98 odvysílány na Nově. Tehdy jsem se těšil, že po nějaké době znovu shlédnu ty staré kvalitní díly z ČT, ovšem jaké bylo mé zklamání, že to jsou zcela jiné díly z pozdějších řad, s novými postavami, infantilnějšími dialogy i dějovými zápletkami a i sestava dabérů byla z větší části jiná. Takže i když pozdější díly z 6. - 8. řady, vysílané na Nově, byly po všech stránkách znatelně horší, za ty vynikající staré díly z ČT nemohu jinak, než dát plný počet 5 *. 90%. ()

Socom 

všechny recenze uživatele

Teraz pozorne počúvajte: „Šmolkovia sú prototypom totalitnej spoločnosti, majú črty stalinizmu a nacizmu,“ tvrdí francúzsky spisovateľ Antoine Bueno o legendárnej a jednej z najlepších rozprávok vôbec.Občas by som odporúčal to o čom sa chystám písať vzhliadnuť a potom očierňovať.Šmolkovia=jedna z najlepších a najúspešnejších detských rozprávok.Záporný hrdina Gargamel taktiež nemá chybu.10/10 ()

Reklama

AnniqueCh 

všechny recenze uživatele

Tenhle starý animovaný dětský seriál Šmoulové jsem v dětství vídala na televizních obrazovkách též i když se spousty dětem líbil (bodejť by ne, když všechny ty znělky zpívané různými našimi nejznámějšími a nejlepšími zpěváky například Stanislav Hložek, Hana Zagorová a další, později zaznamenané na LP gramofonových deskách, k tomu přímo vybízely) Standovi ani Hance není co vytknout pokavaď jde o Československou hudební scénu, ale jinak mě zkrátka tenhle seriál neměl co nabídnout krom těch znělek a děje s vysvětlením že se nemá zasahovat do přírody že se to může člověku vymstít. Neviděla jsem smysl ve Šmoulince zajímající se jen o svůj vzhled a okolo ní motajích se spousty Šmoulů kteří ji asi měli jak se říká pro potěchu těla : ) Jinak si to nejde snad ani vysvětlit, recenze ostatních o tom vypovídají. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Gargamel a malí ódéesáčci ve věčném battlu, do toho jediná příslušnice šmoulinkovského pohlaví a mě s nabývajícím věkem pořád víc zajímá, jak se ty roztomilý postavičky vlastně množí? Že by jim je Šmoulinka "vrhala" na zakázku? Nebo se oddávají takovému malému grupáčku a rychlejší vyhrává? Je pardon! Doufám, že můj koment nebudou číst děti! Těm doporučuju držet Šmoulům pěsti a poslat jim třeba dárcovskou sms a na facebooku založit vlastní modrej partaj. Update: Všiml jsem si, že nejsem sám, koho zajímá kopulační aktivita kreslených postaviček. Fuj, styďme se! :-) ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Celkový dojem: 421 dielov prekonáva aj tie najhoršie telenovely. No.. Prečo nie? Áno, deti môže toto číslo príjemne potešiť, ale ja som nikdy nebol fanúšikom Šmolkov, takže by pre mňa utrpenie bolo ich vidieť v jednom filme, ale 421 je predsa len veľké číslo. Niektoré seriály majú stovky dielov a vedia zaujať (Naruto, Dragon Ball, Bleach) a niektoré nie (Pokemon, Digimon, Bakugan) a Šmolkovia sú príkladom. Ono by nebol zlý nápad zanimovať nejakú rozprávku alebo mini seriál o modrej dedinke, lenže natlačiť to do desať, dvadsať, ba aj dvesto dielov môže byť niekomu dosť otravné. Postavy sú absolútne nezaujímavé a hlúpe, ale čo ma krásne farby je predsa najkrajšie, no nie? (áno, aj ja som bol taký vymrdaný) Dialógy sú často hlúpe, až neuveriteľne otravné a niektoré scény by som za ich blbosť úplne vymazal. Áno, má to niečo do seba, je to krásna rozprávka s krásnymi farbami a krásnou kresbou, ale je to jeden zo seriálov, ktoré ma aj napriek ich popularity nezaujali a v detstve som sa na nich dival nerád. Moje hodnotenie: 52% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (41)

  • V dílu „Neuvěřitelně se zmenšující čaroděj“ se Gargamel zmenšuje a zaútočí na něj Azrael. Je to odkaz na film The Incredible Shrinking Man (1957). (t.mon)
  • Ve Francii byly díly, kde se objevili Johan a Peewit považovány za jiný seriál a byly distribuovány pod názvem "Johan et Pirlouit" (1985). (HappySmile)
  • Čarodej Gargamel sa za celý seriál objaví bez svojho kocúra Azraela iba v troch epizódach, naopak Azrael sa bez Gargamela objavil až v deviatich. (matthew.17)

Související novinky

CGI Šmolkovia

CGI Šmolkovia

20.07.2005

Malí modrí škriatkovia s nápadnými bielými čiapkami zabávajú deti aj dospelých už od roku 1958, kedy začal Beligčan "Peyo" Culliford uverejnovať svoje krátke komixové stripy. Na popularite Šmolkov má… (více)

Reklama

Reklama