Reklama

Reklama

Star Trek

(seriál)
  • USA Star Trek (více)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(22)

V tomhle animovaném seriálu nadabovaném herci z původního Star Treku míří hvězdná loď Enterprise za novými dobrodružstvími. (Netflix)

Recenze (34)

Adasin 

všechny recenze uživatele

Milý seriál, užila jsem si jeho sledování a tak trochu jsem se vrátila do dětských let, kdy jsem byla ochotná i v šest ráno vstát, abych v televizi chytila své oblíbené seriály. Animace mi přijde celkem odfláklá (hlavně u postav nebo pohybu Enterprise) - zvlášť vzhledem k tomu, že se jí tvůrci snažili co využít, aby představili co nejvíc jevů a mimozemských bytostí, jejichž realizace v hrané podobě by byla buď nemožná nebo příliš nákladná. V důsledku toho je tu většina druhů odlišná od lidí a Enterprise se dostává do všemožných prostředí, stejně tak výsadek (např. pod vodu). S animací párkrát i ujel děj, zřejmě proto, že po příliš velkém omezení představivosti teď tvůrci měli až příliš velkou volnost. Většina zápletek mě ale bavila a některé z nich bych si přála vidět v hrané (a delší) podobě, stejně tak některé postavy (Arex, Tchar). Ještě se soundtrackem si mohli dát víc práce, slyšet ve všech nebezpečných/napínavých situacích pokaždé ten stejný motiv, začalo být po pár epizodách už celkem otravné. 7/10 ()

Shakaar 

všechny recenze uživatele

Taková slabší náhražka za zrušený seriál. Ze serie jsem viděl asi tak 10 epizod, možná víc epizod. Na seriálu je hodně vidět že je určen pro malé děti. Témata se trochu opakují, včetně postav z původní serie. Sem tam se objeví i nějaké nehumanoidní druhy, které v TOS nemohli realizovat, ale to je tak vše. Když už nic tak to slušně zakončuje serii jako takovou, ale na to že to byl animovaný seriál a že měli větší možnosti (od lodí až po scenerie) to je trochu promrhaný potencial.Update: Měl jsem krátkou chvíli a mrkl jsem vcelku na komplet. V podstatě se moje hodnocení nemění. Snad proto, že je cítit trochu pachuť, že to bylo v podstatě upraveno pro děti a vysíláno v ranním čase, což ještě více degradovalo serii a následně ji zavrhl i otec Star treku Gene Roddenbery. Přesto ale nabídla možná víc než původní serie a hlavně je nadabována původními herci a byla oceněna cenou Emmy v roce 1975 za nejlepší dětský seriál, což byl pro tvůrce odměna za dobře udělanou práci, která epizodně stála něco okolo 70 tisíc dolarů a vyžádala si tříměsíční práci. ()

Reklama

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

Ani ryba ani rak. Epizody jsou kratší, takže ne vždy dosáhnou uspokojivé propracovanosti. Animace je poměrně jednoduchá a jako celek neurazí i když některé sekvence (hromadný běh) působí jako ze seriálu Scooby Doo. Trochu mi vadí přehnané užívání žesťů v momentech kdy se má dít nějaké drama, nemuseli to používat 10x v každé epizodě. Potěší hlasy původního ansámblu a návaznost na některé díly z TOS. Horší tři hvězdy, seriál který celkem neurazí, ale nenabízí nic extra co by nutilo se k němu následně vracet. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Animovanému Star Treku podráží nohy krátká stopáž epizod. Zápletka, postavy, poselství, všechno to tam je. V tomhle se seriál neliší od svého staršího hraného bratříčka. Ale zatímco v šedesátých letech dostala posádka Enteprise na podmanění diváka necelou hodinu, v sedmdesátkách se musela spokojit s necelou půlhodinou. A to je málo. Všechno se nutně odehrává v poklusu, čímž tím trpí především atmosféra a uvěřitelnost. Napětí se ani nestačí pořádně rozvinout, a už je tu šťastný konec. ()

Los 

všechny recenze uživatele

Sice poněkud slabší, než hraný seriál, ale stále skvělé. Díly mohly být delší, sotva se zde vytvořil nějaký problém, už byl vyřešen. Animace asi taky mohla být trošku lepší, ale i tak skýtala mnohem více možností než hraný film...i když už se člověk tak moc nepobavil sledováním ufounů a příšer. No a největší chyba? Že to už skončilo. 9/10 ()

Galerie (75)

Zajímavosti (14)

  • Seriál se stal v době uvedení nejdražším kresleným seriálem. (JORDY)
  • Hlas vulkánskeho chlapca Sepeka, ktorý sa posmieval mladému Spockovi patrí synovi režiséra Hala Sutherlanda - Keithovi Sutherlandovi. (koba)
  • George Takei a Nichelle Nichols původně nebyli k seriálu přizváni, s tím ale nesouhlasil Leonard Nimoy, který se tím pádem na seriálu také podílet nechtěl a protože úspěch původního seriálu stál do značné míry na postavě Spocka, muselo nakonec studio ustoupit. (JORDY)

Reklama

Reklama