Reklama

Reklama

Hlava Medúzy

(seriál)
  • Slovensko Hlava Medúzy
Česko, 2021, 7 h 41 min (Minutáž: 52–60 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jitka Čvančarová, Jiří Dvořák, Michal Isteník, Petra Bučková, Jana Švandová, Jan Vlasák, Karel Heřmánek ml., Pavel Kříž, Gabriela Štefanová, Štěpán Tuček (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Zmizelý originál Rubensovy "Hlavy Medúzy" a dva mrtví muži. Tak začíná první epizoda nového seriálu České televize, který natočil Filip Renč. Osm příběhů podle scenáristy Petra Hudského zavede diváky do Brna a jeho okolí. Čtveřici kriminalistů vede precizní a cílevědomá Karin v podání Jitky Čvančarové. Dalších rolí se zhostili Jiří Dvořák, Michal Isteník a Petra Bučková. „Vybrali jsme si podobu Medúzy jako symbol našich kriminálních příběhů. Co jeden jedovatý had v její hlavě, to jeden příběh, jeden zločin, jedno zlo,“ říká režisér Filip Renč a dodává: „Je pro nás velkou výzvou přijít v dnešní bohaté produkci detektivek a kriminálek s originálním realizačním řešením. Jednotlivé příběhy jsou tedy kombinací skutečných kriminálních případů a fikce autorů. Co se týká stylu vyprávění i hudební dramaturgie, rád bych obnovil atmosféru českých kriminálek ze šedesátých let. Jednoduchá, výrazná hudba, napětí, účelné dialogy, tajemná atmosféra a minimální barevnost obrazu. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele PatrikP4 k tomuto seriálu (9)

Hlava Medúzy (2021) 

Není to dobré... Tohle se prostě nepovedlo... Nuda, v podstatě u toho můžete vařit nebo uklízet a o nic nepřijdete... Na tohle se znovu už nikdy nepodívám... ()

Hlava Medúzy (2021) (E01) 

Když to tady všichni porovnávají s TV Nova a jejich Specialistama, porovnám to taky, v prvním díle Specialistů jezdily půlku dílu okolo jednoho bloku... Což tady bylo rozhodně kvalitnější "zápletka"... Uvidíme po dalším díle... Každopádně více než hlavní zápletka vraždy, byla možná daleko zajímavější vedlejší zápletka bratra, proto jdu tak vysoko s hodnocením... ()

Vykročení do života (2021) (E02) 

Asi ne... Začíná to bejt pěkná nuda... I když druhý díl je o malinko lepší než první tak stejně to nebude žádný terno a další díly asi už nedám... ()

Smrt na zámku (2021) (E03) 

Zatím jsme viděli možná nejlepší díl... A to je co říct... ()

Dům na konci ulice (2021) (E04) 

Ale jo kdyby seriál začal třetím a čtvrtým dílem tak se na to dá relativně koukat... ()

Královny krásy (2021) (E05) 

Jako sice se lehce úroveň zlepšila, ale tenhle díl na mě prostě dobře nepůsobil... Téma bylo takové nic moc, pro mě nezajímavé... ()

Tajemství umírajícího lesa (2021) (E06) 

Ale jo celkem to šlo Vašut a Havelka tomu přidaly něco navíc... Člověk se celkem nenudil... Nakonec i ta zápletka byla celkem zajímavá... ()

Krev na stříbrném plátně (2021) (E07) 

Ta atmosféra byla fajn, aspoň jsem také docela dlouho nevěděly kdo je vrah... Škoda bratra, ta zápletka se vyvíjela dost dobře, ale teď z toho začíná bejt slušnej paskvil... ()

Kalich hořkosti (2021) (E08) 

Pořád to bylo jak na houpačce... Taková zbytečnost nakonec... No už nikdy více... ()

Reklama

Reklama