Reklama

Reklama

Robin Hood

(seriál)
Velká Británie, (1984–1986), 22 h 8 min (Minutáž: 50–102 min)

Hudba:

Clannad

Hrají:

Michael Praed, Jason Connery, Mark Ryan, Clive Mantle, Robert Addie, Ray Winstone, Philip Jackson, Richard O'Brien, Phil Davis, Anthony Steel, Nick Brimble (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Nebylo jich mnoho, ale strach dokázali nahnat dokonale. Vždy se z čista jasna objevili na tom nejnepravděpodobnějším místě a odvážně se stavěli na stranu chudých. Když bylo třeba, neváhali tasit meče a napnout tětivu. Málokdy minuli cíl. Jejich vůdcem byl sympatický Robin, kterého tajemná bytost rozkročená mezi dvěma světy, Herm, pověřila úkolem bránit zlu v jeho rejdech. V tehdejších dobách se o rytířství, gentlemanství a právu dalo mluvit jen stěží. Vždyť když i šlechta kradla a loupila kde jen mohla, jak to potom mělo vypadat mezi poddanými? Robin, jeho milá Marion, Will, Much , Malý John, tlouštík Tuck a saracenský bojovník Nasir se záhy proslavili a to se správci kraje kolem hvozdu Sherwood, siru Guyi z Gisburne, dvakrát nelíbilo. Proto se na Robina snaží všemi možnými prostředky nastražit léčku... (Siriuss)

(více)

Recenze (231)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nejskvělejší, nejmýtičtější a ve mně osobně nejhlubší dojem zanechavší zpracování legendy o sherwoodském zbojníkovi. Viděl jsem to jednou, bylo mi asi osm, a nikdy jsem na to nezapomněl. Pryč s Xenou, pryč s Herkulem, pryč i s tím Černým Rytířem, dejte nám starého dobrého Robina. Nový seriál opravdu za moc nestál.... ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

Ano, takto nejak si predstavuju dobre udelany serial. Neni to takove psycho jako Deti z kourove hory nebo ta uchylarna o te mimozemske forme strasici osmileteho chlapecka. Na druhe strane na ostrovniho Caryfuka to nema ;] Kdyz jsem to hltal poprve, tak jsem o nemel o Boormenovem Excaliburu ani poneti, ale jeho velky vliv na cely serial je vic nez jasny. Mozna i proto mne to tak sedelo. Nektere dily bych klidne klidne dal i tedka. ()

Reklama

ClimbVibe 

všechny recenze uživatele

Podmanivá hudba. Les, dlouhá ruka drží luk, soustředěný pohled kamsi do dáli a pak prsty tětivu pustí a šíp se vymrští vpřed. Robin, kvůli kterému už jsem nikdy nepřijal jinou podobu tohoto zbojníka. Holky ho milovaly, kluci chtěli být jako on. Tenhle seriál byl chvílemi dost temný (některé pasáže z Waylandových mečů např.), chvílemi vtipný a díky prostředí a hudbě magický. Casting se povedl na jedničku - vždyť ve třídě jsme se pořád bavili o tom kdo je z té party "nejlepší" a každý měl svým způsobem pravdu. A ať mi nikdo neříká, že Rebelka od Pixaru není inspirovaná Marion právě z tohoto seriálu. Nekriticky dávám 5 hvězd a jdu si pustit ten skvělý soundtrack (Clannad - Legend). ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Názorný příklad toho, jak mohou být vzpomínky z mládí zkreslené. Z velkého hrdiny z Magionu (nebo kde to tenkrát šlo) se vyklubal hezounek z lučíkem a velkého příběhu o zbojníkovi jakási selanka o boji druidů proti Církvi svaté. Tempo vražedně pomalé nehledě k bezradnosti dialogů a vůbec všeho. Dal jsem dva a půl dílu. 40% ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

Nostalgie jak sviň. Magie a kouzlo seriálu funguje i po těch letech!!! V utloučkém věku, kdy jsem viděl Praeda umřít tou nejepičtější smrtí, kde poprvé zjevil svou sílu Albion! Kde byly síly světla a tmy s námi... Nezapomenutelná hudba... ,,Muž v kápi přijde do lesa, setká se s lovcem Hernem a stane se jeho synem... " Tohle si v mé hercně našlo místo nafurt! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Tento díl Československá televize nenadabovala ani neodvysílala kvůli komunistům, protože se tam objevili Židé. (Marpe)
  • Vesnice s názvem Elsdon v hrabství Nottinghamshire ve skutečnosti neexistuje, reálně je vesnice Elsdon v hrabství Northumberland v severní Anglii. Autoři dílu se nejspíše inspirovali vesnicí a farností Elston, která skutečně v oblasti Nottinghamu existuje a to na východ od Sherwoodských lesů. V této vesnici skutečně bývala středověká nemocnice a také léčebna pro malomocné. Na jejím místě byla později postavena kaple. (ajaxx)

Reklama

Reklama