Reklama

Reklama

Epizody(26)

Obsahy(1)

Velká rodina Forsytů žije ve Viktoriánské a později Edwardovské Anglii více než příjemným životem vyšší střední třídy. Dvěma hlavní postavami jsou Soames Forsyte (Eric Porter) a jeho bratranec Jolyon Forsyte (Kenneth More). Soames je právním zástupcem, vždy řádný a přímočarý. Jeho láska ke krásné Irene (Nyree Dawn Porter) je jeho jedinou slabostí, stejně jako jeho krásná dcera Fleur (Susan Hampshire). Mladý Jolyon je jeho opak, svobodně uvažující umělec, který opouští svou manželku, aby žil s chůvou svých dětí. Jejich životy a životy jejich dětí se budou protínat více než 30 let a jedněm budou přinášet štěstí a druhým tragédii. (sator)

(více)

Recenze (20)

xxlch 

všechny recenze uživatele

Překrásná ukázka seriálu z dob dávno minulých.Naprosto perfektně zahraná postava Soamese,kterou jedna polovina divácké obce nenáviděla a druhá zbožňovala.Skutečně dokázal vylidnit ulice a spousta lidí si mněnila směny v práci,jen aby jim neutekl žádný díl..Ohnivé hovory diváků po odvysílání každeho dílu a odhady co bude dál,tak takováto atmosféra provázela málokterý seriál z 60-tých let.Snad jedině "Kdo chce zabít dr.Killdera" nebo "Abonent na lince U". ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mě uchvátil kdysi v mládí a už jsem nedoufala, že ho ještě někdy uvidím. Dlouho jsem váhala se shlédnutím ze strachu, že si zničím jeden sen. Jsem ráda, že se to nestalo i když si nejsem jistá, jak by byl seriál přijat dnešními diváky. V první polovině si udržuje příběh napětí, ale v druhé půlce je příliš politikaření a filozofování, což s ohledem na skutečnost, že se většina děje odehrává v interiéru a studiových kulisách, působí trochu rozvláčně. Navíc to vyžaduje určitou orientaci v anglické historii. V souvislosti s tím lze ocenit reálné dobové záběry, které jsou zakomponovány do děje. V čem je dodnes trvající kouzlo tohoto seriálu, jsou excelentní herecké výkony, které v dějovém rozpětí několika desítek let podávají velmi charismatičtí představitelé hlavních rolí. Nemohu si odpustit srovnání se současným seriálem Panství Downton, který částečně zobrazuje historicky shodné období z jiného pohledu. Rozvoj vyšší měšťanské třídy versus pomalý úpadek tradiční staré šlechty v kontextu doby. ()

Reklama

Zazie 

všechny recenze uživatele

Kult 60. let, přelomový seriál, vlastně první "velký" seriál všech dob. V Anglii v době vysílání premiéry prý se vylidňovali ulice, faráři přesouvali bohoslužby, protože měli prázdný kostel... Někdy v 90. letech ho myslím TV Prima uvedla znova a už to nějak nebylo ono. S odstupem času seriál působí pomale, roztahaně, kouzlo se vytratilo. Ani jsem to nedokoukala. Přesto z nostalgie 4 hvězdičky. ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem toto zpracování koncem 60 . let a pamatuji si, jak silný dojem na mě udělalo. V té době to bylo opravdu něco výjimečného. Jména Fleur a Soames se mi vryla do paměti. Když srovnám s novějším seriálem, fandím více tomu staršímu - výborné obsazení, skvělé herecké výkony a asi trocha nostalgie po zlatých šedesátých. ()

sator

všechny recenze uživatele

Velká rodina Forsytů žije ve Viktoriánské a později Edwardovské  Anglii více než příjemným životem vyšší střední třídy. Dvě hlavní postavy jsou Soames Forsyte (Eric Porter) jeho bratranec Jolyon Forsyte (Kenneth More) Soames je právním zástupcem, vždy řádný a přímočarý. Jeho láska ke krásné Irene (Nyree Dawn Porter) je jeho jedinou slabostí, stejně jako jeho krásná dcera Fleur (Susan Hampshire). Mladý Jolyon je jeho opak, svobodně uvažující umělec, který opouští svou manželku, aby žil s chůvou svých dětí. Jejich životy a životy jejich dětí se budou protínat více než 30 let a jedněm budou přinášet štěstí a tragédii druhým. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Jaroslav Dietl po letech přiznal, že právě tento seriál byl pro něj zásadním impulzem k napsání svých nejznámějších seriálů a pro pochopení toho, co všechno je možné v televizi natočit. (raininface)

Reklama

Reklama