Reklama

Reklama

Úsvit mrtvých

  • USA Dawn of the Dead (více)
Trailer

Mrtví se probouzejí a jejich jediným cílem je získat čerstvé lidské maso, kterým se živí. Celou zem zachvátí šílená panika a zbylí lidé zoufale bojují o holé životy. (Interdomino)

Recenze (269)

Kinema.sk (Ivan Kučera)

"Svet ľudí sa rúca. Televízie uvádzajú čoraz zmätenejšie informácie o „živej smrti medzi nami“ a štáb sa búri a odchádza bez dovolenia. Nikto nevie, dokedy sa ešte bude vysielať. Civilisti využívajú – či skôr zneužívajú - vzniknutého chaosu. Anarchia v mestách. Situáciu sa snažia hrubou silou riešiť…" více

Studna.net (Pepa Kokeš)

"Základní příběh je, jak vidno, velice podobný NotLD. Místo opuštěného domu je tu velký obchoďák a lidé jsou pro boj o přežití podstatně lépe vybaveni, ale v podstatě je to o tomtéž - jak udržet zombíky venku a sebe uvnitř. Této podobnosti ještě přispívá fakt, že hlavním problémem nejsou ani tak…" více

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Ďalší zombie remake

Ďalší zombie remake

31.05.2005

George A. Romero (na obr.), často označovaný za zakladateľa "zombie" podžánru, nakrútil v rokoch 1968-1985 hororovú trilógiu, ktorej prvým článkom bola skvelá, čiernobiela Noc oživlých mrtvol. Toto… (více)

Reklama

Reklama