Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(6) / Epizody(52)

Obsahy(1)

Vzrušující akce, v níž je skupina teenagerů pod vedením Tony Toretta, kráčející ve stopách jeho bratrance Doma, najatá vládním úřadem, aby infiltrovala elitní závodní ligu, která slouží ke krytí hanebné zločinecké organizace. Pomocí rychlých aut a řady udělátek a špionážních přístrojů tato skupina bojuje, aby zachránila svět před zničením. (TV Minimax)

(více)

Recenze uživatele MickeyStuma k tomuto seriálu (9)

Rychle a zběsile: Závodníci v utajení (2019) 

Důvod vzniku animované série z oblasti filmového vesmíru 'Fast & Furious' je na diskuzi. Zpřístupnit filmový fenomén mladším divákům a nebo mladší diváky na filmový fenomén připravit? Buď jak buď, každopádně je dílo dokonáno a veze se na zcela stejné koleji. Jen dospělé protagonisty vystřídali puberťáci. Co epizoda, to nějaký odkaz na filmovou předlohu, což právě ti mladší diváci asi těžko ocení. Na druhou stranu se jim ale zase skromně ukáže, co dané filmy obsahují. Inteligentní postavy, přemíra nabubřelé akce, naprostá ignorace fyzikálních zákonů a hlavně spousta krásných natuněných aut. Ano, i děti jsou bývají posedlé přehlídkami týkající se automobilů a vozidel, takže nemůže být překvapením, že tvůrci tímto cílí přímo na ně. Vše patřičné v rámci ucelené popcornové akční zábavy je potvrzené. Potenciál série rozhodně má a určitě by nebylo na škodu pokračovat. Obrázky jsou pěkné a dostačující, ale ta animace by opravdu potřebovala zlepšit. ()

Pravý Toretto (2019) (S01E01) 

První část dává jasně najevo základní věc. CGI provedení je snad v tom nejjednodušším zpracování. Tempo má přívětivou rychlost, takže netrvá dlouho a po seznámení hlavních postav se jde ihned k jádru věci. Vliv na to má ale i stopáž. Příběh jako takový se zatím zdá být s ohledem na mladší diváky přijatelný. ()

Cesta do Shifteru (2019) (S01E02) 

Dějovou událostí v druhé části tento seriál potvrzuje námět z počátku filmové série Rychle a zběsile. Rychlé tempo je zachováno, které však zrovna tady má patřičný drive. ()

Velká cena Města duchů (2019) (S01E03) 

Další akce, svižné tempo a vcelku napínavá atmosféra. Jako obvykle je potřeba zapomenout fyzikální zákony, ale u animovaného filmu je to obzvlášť problém až jako poslední. ()

Soví akce (2019) (S01E04) 

Další úkol a další napínavé dobrodružství. Na dvacetiminutovou stopáž je scénář dobře promyšlen v zájmu udržení pozornosti diváků. Špionážní dějová nátura bere striktně za své. ()

Nebeský trezor (2019) (S01E05) 

Pátá část v pořadí je zatím nejakčnější a asi i nejnapínavější. Aby taky ne, když se jedná o závod v hornatém terénu, kde je sice animace dost kostrbatá, ale jinak v rámci napětí vše podstatné vyobrazeno uspokojivě. Špionážní žánr tu jde dost na maximum. ()

Poslední klíč (2019) (S01E06) 

Napětí a akčnost se stále drží. Příběh na dvacetiminutovou stopáž je napsaný v pevných základech akčního thrilleru, samozřejmě v patřičných mezích určených pro mladší diváky. ()

Zážeh (2019) (S01E07) 

Přímo se navazuje na předchozí díl a postupně se děj vyvine do intenzivnější akce. Na to, že se dějově jedná o teenagery a fakt, že je tento seriál pro ně také určený, není potřeba přemýšlet nad logikou. ()

Klíč od Vegas (2019) (S01E08) 

Očekávané finále se vším všudy, avšak bez velkoleposti. Konec dobrý, všechno dobré. Teenageři se vyblbli, můžeme jet dál. ()

Reklama

Reklama