Reklama

Reklama

King Kong

  • USA King Kong
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Měl to být osmý div světa. Ale utrhl se z řetězů. Slavné filmové monstrum, obří opičí samec King Kong, vzbuzuje úžas filmových diváků už od roku 1933. Právě první verze jeho příběhu se stala nezapomenutelnou legendou, a to navzdory dvěma velkorozpočtovým remakům z let 1976 a 2005. Film vypráví příběh režiséra Carla Denhama, který se najatou lodí vydá na tajuplný ostrov, aby tam s nic netušící herečkou Ann Darrowovou natočil dobrodružný příběh na motivy pohádky Kráska a zvíře. V ostrovní džungli se totiž nacházejí desítky prehistorických tvorů. Mezi nimi i obří gorila, zvaná Kong. Domorodci, kteří drží zvířata za obrovskou starobylou zdí, herečku unesou a obětují ji Kongovi. Štáb ji však z opičákových spárů po dlouhém boji zachrání. Podaří se mu dokonce Konga omámit a převézt do New Yorku. Tam však začíná druhá část strhujícího dramatu: Denhamova nová atrakce se totiž utrhne z řetězů a rozpoutá v ulicích peklo... (Česká televize)

(více)

Recenze (280)

Bláža 

všechny recenze uživatele

Klasická „Monkey Story“, citovaná všude, kam se podíváte, Simpsnovi počínaje. Na rovinu – tenhle film má jedny z nejlepších animovaných triků, co jsem kdy viděl. Já byl odkojen Harryhausenem, on zase King Kongem. Loutky hrají hlavní roli skoro celý film. Samotný ostrov je doslova nacpán prehistorickými zvířaty, což je divákovi náležitě servírováno v podobě zničehonic se objevivších se potvor, snažících se unést Kongovi jeho lidskou milou. Dobrá příležitost pro Kongovi svaly. Nejlepší (se superlativy ještě nekončím) podívanou skýtá jeho souboj s tyranosaurem – dobrých pět minut čisté loutkové animace s neuvěřitelnou choreografií. Cesta do pravěku začala tady. Na svou dobu velkofilm se skvělou výpravou. Co mě překvapilo, bylo docela dost až brutálních (na svou dobu) scén – náležitě detailně je podáván každý Kongem zašlápnutý nebo sežvýkaný člověk. Trikově není co vytknout, dokonce i záběry se zadní projekci jsou bezvadné a vůbec ne rušivé. Brravo. Uvidíme, co přinese remakeová budoucnost. ()

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Kterak se humanofilní opička jménem Kong zamilovala do krásné Ann a neváhala se postavit krvežíznivým Tyranosarům, červům Velkého jablka a jejich dotěrným letadélkům. Poměrně prostý příběh o ctižádosti jednoho režiséra a milostném trojůhelníku, v němž figuruje i výše zmíněný gorilák, funguje překvapivě dodnes, i přes své občasné naivní dialogy a situace, které jsou v dnešním filmu zcela nemyslitelné. Jako velký příznivec loutkové animace musím smeknout klobouk a složit velké uznání tvůrcům trikových sekvencí, protože zápas Konga s Dinosaurem je strhující a v ničem si nezadá s poslední Jacksonovou verzí. A vůbec Cooper s Shoedsackem oproti Jacksonovi netrpí zdlouhavostí, milostnou kýčovitostí a zbytečnou patetizující ukecaností a sazí na přímočatost. No prostě abych to zhrnul: Kong je ve svém světě roku 1933 králem a v dnešním světě je tomu zrovna tak! Jdi se vycpat Jaksone! ()

Lanark 

všechny recenze uživatele

Největší nespravedlnost v dějinách kinematografie! Herci v kostýmech Konga a T-Rexe měli být na prvních místech v titulkách..dokud se tato křivda nenapraví, nepřidám 5. hvězdu!!! ()

lilina133 

všechny recenze uživatele

Neskutočne nadčasový film...Strhujúce vizuálne efekty od samotného King Konga cez všetky príšery pralesu a vrcholný súboj medzi T-REXom a King Kongom...Herci nedosahujú bohvieaké výkony (cez vrieskanie Ann až po duchaplné dialógy), ale veď sú tu vlastne len do počtu a slúžia ako pohyblivé kulisy pre "ôsmy div sveta"...Perfektné:-)) ()

zette 

všechny recenze uživatele

Asi budu v mensine, kdyz reknu, ze me bavila vice prvni polovina. Vyborna adventura, domorodci, krasna Fay Wray... Kdyz vstoupi na scenu Kong, uz to je takovy klasicky hollywoodsky trhak. Ve sve dobe to musela byt pecka. Dnes nesmrtelny film. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem to taky viděl, a až na pomalý začátek, to bylo úžasný! První záběr na Konga a následný nájezd na jeho obličej...to muselo tenkrát vyděsit hodně lidí. Atmosféra výborná, efekty na svoji dobu vynikající. Čistá klasika. A stejně mi bylo v závěru Konga líto, nemluvě o tom, že působil jako čistě agresivní zvíře...ale v jeho situaci bych dělal to samé. A poznámka pod čarou: Ani Kong ani Apatosaurus lidi nežraly, pouze je zabíjely rozdrcením páteře v tlamě. On taky Apatosaurus moc možností jak se bránit neměl.:-) ()

miciveres 

všechny recenze uživatele

Tento chlpac v snahe uputat mladu blondavu Ann postupne vyzabija takmer vsetky dinosaury na ostrove(par krat si to odnesu nejaki ludia) a uputana Ann od udivu z Kongovej sily neustale odpadava. Nakoniec sa jej rozhodne ukazat nadherny vyhlad z Empire State Building, kde pre zmenu odpadne Kong... A King is dead... ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Obrovská klasika. Nejlepší film s velkým monstrem a velké dobrodružství se spoustou fantazie, sympatickými hrdiny, nezapomenutelnou atmosférou a černobílým vizuálem. Legenda, jinak to snad popsat nejde, 5 hvězd. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Sice jsem se u některých efektů a naivních scén zasmál, ale vzhledem k tomu, že všichni ti lidi už jsou mrtvy a přeci již je to nějaká doba co se to natáčelo, tak tenkrát to musel být hit. Takže ubírám jednu hvězdu za scény typu "stojím a křičím, když mám utíkat" nebo "mlátím kongovu pazouru židlí a čekám, že ho to zastaví". ()

kubin. 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalý film, který překvapivě funguje i po 70 letech. Protože jsem viděl nepovedenou verzi z roku 76 i mnohem více povedený remake od Petera Jacksona dříve, mohl jsem porovnávat. A vítěz je i přes dnes zastaralé, avšak ve své době revoluční triky jasný. Jenom jsem trošku doufal, že Ann Darrow konečně přestane řvát a uvědomí si, že ji kong nechce ublížit. V tomto ohledu se mi líbil více film z roku 2005, kde byl kong více lidský a nebyla to taková bestie, která schválně ničila New York a zabíjela lidi. Jinak ovšem geniální film, který má kouzlo přetrvávající do dnešních dnů. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Kto by to povedal, že rok 1933 prichystá takéto prekvapenie. Legenda King Kong v plnej paráde a na sakra dobrej úrovni (na tú dobu). Je to dosť skratkovité, amatérsky zahraté, obyčajné miesta jednoducho natočené, ale zato akčné miesta dychberúce a úžasné, takisto efekty, ktoré dnešnému divákovi prídu asi úsmevné. Kongov výraz v tvári je neuveriteľný, ale v jednoduchosti je krása a tu to jednoznačne platí. Videl som to s dorobeným farebným obrazom a českým dabingom, ale myslím, že som nespravil zle aj keď tá čierno biela má niečo do seba. Odporúčam hlavne fanúšikom, ale aj každému kto má rád dobrý film, či klasiku. Perfektná predloha pre Jacksona, ktorý Konga výborne zremakoval. Po dlhšom zvažovaní sa prikláňam vyššiemu hodnoteniu. 85% ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Výborný monster movie. Neuvěřitelně kvalitní efekty a (předevšíém v druhé polovině) vynikající tempo (po stránce efektů a tempa se "King Kongovi" vyrovná jen "Neviditelný muž" ze stejného roku). Zajímavý scénář, parádní režie, excelentní hudba (co jiného čekat od Maxe Steinera, že?). Samotný Kong vypadá velmi dobře a je rozpohybován precizně. Ve chvíli, kdy se poprvé objeví (a až do konce filmu téměř nezmizí ze záběru) začne ta pravá akce, které se nedá nic vytknout. Závěr byl výborný, jasných 5*. ()

ing.Frosty 

všechny recenze uživatele

Úžasné !!! Tak jak mě poměrně zklamal Ztracený svět (1925), tak mě King Kong totálně nadchnul. Fay Wray je neodolatelná, i když se její herecký repertoár soustředí z 80 % na její slavný vřískot. Vůbec se nedivim, že se tak výrazně zapsal do dějin filmu :-). Narozdíl od remaku mi tady ale přišlo, že Kong hraje spíše zápornou roli a člověk mu ani při souboji s T-rexem moc nefandí a těžko s ním celkově soucítil (až na závěrečnou scénu). Ač mám Jacksona velmi rád, atmosféru svého oblíbeného snímku nenapodobil a ani se jí nepřiblížil. I když i jeho vize má něco do sebe. A ačkoliv je rozšířená verze delší o nějakých 100 minut než tenhle snímek, jsou tady scény, které ani v ní nenajdete. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k datu výroby se dají pochopit neznalosti ohledně některých tvorů, nicméně ve výsledku je to spíše milé, než majestátní. Ve své době to ovšem muselo být naprosto ohromující a nepřekonatelné. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Bílý muž přepluje moře, přelstí proradného černého muže, odpráskne všechno, co se hýbe, osvobodí bílou ženu ze všech nebezpečenství, poradí bílým mužům od novin, co o něm mají psát, a nezapomene u toho slušně vydělat; žlutý muž mezitím loupá brambory a směšně hovoří lámanou angličtinou, černá žena třese podprdou z kokosáku, prehistorická monstra se rvou mezi sebou (jak jinak než o bílou ženu), světla velkoměsta září do tmy. Bílý muž skolí potvoru největší, zatváří se filosoficky a pronese cosi o tom, že to ne on, ale láska k bílé ženě. — Je to archetypální rodokapsový blockbuster a obraz své doby, stojí to za to vidět kvůli poezii dobových triků, ale zároveň je to tak strašně nablblé, že se tím už ani nedokážu nechat klukovsky unést. Když stařičkou Krásku a zvíře, tak prosím raději tu od Cocteaua. ()

hajdano 

všechny recenze uživatele

Tak na rok 1933 klobouk sakra dolů. Starší černobílé snímky nepatří k mým nejoblíbenějším, ale tady jsem se bavil velice dobře. Ve své době to musel být trhák trháků. Napětí, akce, triky, ... ()

anli 

všechny recenze uživatele

Cernobily monster horor,ktery se stal klasikou a dal vznik popcorn-movie,v tom nejlepsim slova smyslu.Na svou dobu vynikajici vizualni efekty,ktere dodnes pusobi velmi realisticky.Klasicky a znamy pribeh,vychazejici z romanu A.C Doyla,J.Vernea a podobnych autoru,kteri psali o ztracenych svetech a prehistorickych civilizacich..Filmu na podobne tema bylo v te dobe natoceno mnoho a "King Kong" rozhodne patri mezi nejlepsi.Pribeh velmi prijemne plyne a je vypraven s patricnou davkou tajemna,rezie je spravne popcornova a efekty ve sve dobe vyrazely dech.Pridame-li k tomu romantiku,ani uz neni,co vic si prat.Zub casu se na filmu diky tomu moc nepodepsal a ja davam jasne kongovskych 90%. ()

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

08.05.2013

V požehnaném věku 93 let opustila filmový svět obrovská legenda, trikový průkopník, král stop-motion animace a držitel Oscara Ray Harryhausen. Začínal už ve třicátých letech minulého století na… (více)

Reklama

Reklama