Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ticho bylo prolomeno... „Znepokojivé" (Time), „působivé" (The Wall Street Journal) a „napínavé" (Newsday) pokračování Mlčení jehňátek má „neobyčejný úspěch" (Us Weekly)! Anthony Hopkins je ve své staronové roli rafinovaného zabijáka Dr. Hannibala Lectera „perverzně dokonalý" (Rolling Stone), když po čase opouští svůj úkryt a vtahuje agentku FBI Clarice Starling (Julianne Moore) do životu nebezpečné hry, která prověří její sílu, chytrost... a loajalitu. Příval hrůzy a napětí a šokující vizuální efekty dělají z Hannibala „nejpůsobivější film, jaký kdy bude k vidění" (Joel Siegel, „Good Morning America"). (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (663)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jak je vidět, tenhle snímek rozděluje fanoušky lidojeda, jehňátek a jedné krásné agentky přesně na dva tábory :-) Já sám se musím přidat k těm, kteří obdivují krásu Itálie (taky zajímavou kameru) a zápletku s "nejhledanějším zločincem světa." Chamtivost je hrozná. Nechutné scény se dají celkem v pohodě přežít (možná také proto, že nejsou samoúčelné) a podle mě tím pádem vzniklo více než důstojné "pokračování" prvního filmu... Jo a ještě něco: Julianne Moore NENÍ krásnější než Jodie Foster!!! ;-) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Já vlastně nevím, co se pokazilo a jestli vůbec něco. Mlčení jehňátek je pojem a po takovém filmu zkrátka lidé mají nesmyslná očekávání. Problém je, že mně tak úplně nesedl právě ani první díl. Rozhodně je to vynikající film, to bezesporu, stejně jako tento "Hannibal", u kterého je cítit určitá tvůrčí vize, ovšem podobné thrillery asi zkrátka nejsou můj šálek čaje. Pro mě prostě Anthony Hopkins JE Hannibal Lecter, který se nechutně vybíjí na svých obětech a jelikož sleduji i seriál, tak k látce mám určitý vztah. K filmu, potažmo k celé sérii se ale v dohledné době vracet nepotřebuji...60% ()

Reklama

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Väčšinu pôvodnej atmosféry sa podarilo preniesť z prvej časti, príbeh je stále ten istí avšak tvári sa inak. Atmosféra je budovaná celkom precízne a postupne až sa dostane k záveru s jedením vlastného mozgu Hannibalovej obete, ktorej pod vplyvom omamných látok celkom chutí. Mňam. Pre mňa najlepšia scéna, ktorá sa mi z filmu vybaví ako prvá. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Pokračování výborných Jehňátek není tak působivé skrytými významy, ale bohatě to nahrazuje otevřenou vizuálností. Pro mě ovšem chybí více napětí a tajemna, více skryté perverze a úchylnosti, více vnitřního pekla. Vše zde ukázané je velkolepé, to ano, večeře ve třech mě naprosto dostala, ale...hmm...no...na pět* to asi nebude ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Co myslíte, chce ji Lecter zabít, sníst, šoustat nebo co?"-"Asi všechno. Záleží na tom, v jakém pořadí." Pokračování Jehňátek, které na vysokou laťku předchůdce sice nedosáhlo, ale i tak má co nabídnout. Moji pozornost si Hannibal zasloužil Scottovou působivou vypravěčskou režií, nádhernými scénami z Florencie, nezapomenutelnými "hnusárnami"... Inu, proč ne. "Tak jak to bude - střeva ven nebo ne?" ()

Galerie (69)

Zajímavosti (40)

  • Julianne Moore (Clarice Starling) vzpomínala na své rešerše: "Lidé, se kterými jsem se seznámila v FBI, měli úžasný smysl pro humor a dokázali neuvěřitelně riskovat. Tak třeba ty dvě agentky, Monique a Lou, plánovaly zátah na drogové dealery, ale když mě viděly, klidně přede mnou vysypaly kabelky a ukázaly mi, kde nosí pouta a pistole. Mají třeba speciální pouzdra, která drží na kalhotách. Mnoho agentek nosí želízka po kapsách, ale některé ženy je zase mají radši v kabelce. Člověk by si myslel, že na to jsou předpisy, ale když si s lidmi v branži promluvíte, zjistíte, že záleží na individuálním vkusu. Tyhle ženské byly skvělé. A připadalo mi bezva, že všechny mají dlouhé vlasy. Lou mi dokonce řekla: 'A ne, aby sis je nechala ostříhat!' protože už je unavovalo, jak ve filmech vidí agentky FBI jen v kostýmku a s mikádem." (NIRO)
  • Natáčení filmu probíhalo ve Florencii, Washingtonu, Richmondu, Montpelieru a Ashevillu. Natáčelo se od 8. května do 25. srpna 2000. (helen catter)
  • Představitel titulní role Anthony Hopkins komentoval, že "mě sice moc baví Lectera hrát, ale ve skutečnosti s ním nic společného nemám. Nevyznám se ve vínech, nejsem gurmet a pekelně vařím. Nezvládnu ani vajíčko. A už vůbec nejsem sofistikovaný - k podobným lidem jsem dokonce hodně podezřívavý. Pár jsem jich už potkal, a můžu vám říct, že sofistikovaní lidé vás unudí k smrti." (NIRO)

Související novinky

Druhé To má scenáristu

Druhé To má scenáristu

11.09.2017

Nejspíš jste si všimli, že horor To o víkendu vládnul kinům. Adaptace slavného románu vydělala za první víkend v USA 117 milionů dolarů, čímž pokořila rekordní zářijový otvírák Hotelu Transylvánie 2 … (více)

Hannibal za Alpami

Hannibal za Alpami

15.06.2005

Konečně máme potvrzené zprávy o natáčení dalšího pokračování osudů nejslavnějšího psychiatra na světě, a jak vás už asi z titulku napadlo, není řeč o Sigmundu Freudovi. Čtenáři románů Thomase Harrise… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno