Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkový hacker Stanley Jobson byl propuštěn na podmínku z vězení, kam byl odsouzen za internetové podvody. Krátce poté ho navštíví atraktivní dívka Ginger. Její šéf Gabriel Shear by mu chtěl nabídnout práci. Muž je odhodlán dodržet podmínku a odmítne. Ginger ví, že Stanley nutně potřebuje peníze na právníky, s jejichž pomocí chce získat do péče dcerku Holly. Nabídne mu sto tisíc dolarů za to, že se s jejím šéfem jen sejde. Poté, co Stanley projde těžkým testem, Shear mu nabídne za další spolupráci 10 milionů dolarů. Má vytvořit červa, který pronikne do přísně střeženého systému. Cílem je tajné vládní konto s prostředky na boj proti terorismu. Stanley se sejde s dcerou a slíbí jí, že už brzy budou spolu. Sleduje je ale vládní expert Robetson, který už ho jednou dostal za mříže. Senátor Reisman, který Sheara tajně podporuje, chce, aby byla akce zastavena. Ten to však odmítne a senátor na něj pošle komando zabijáků. Shear se z pasti prostřílí. Šokovaný Stanley, který byl účastníkem přepadení, chce se vším skončit, proto mu Shear unese Holly. Stanley je nucen dokončit červa, aby zachránil své dceři život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Áno , možno je to film málo funkčný pre psychoanalytickofilozfickolaboratórny rozbor a uznávané " propellerHEADY " to nerozbehajú ani na bežiacom statíve. No v tomto prípade 3volty prekročil film, užil si to a Ja s ním. Je cool a patrí len Mne. THX Quentin ! Stretnutie s ním a Oakenfoldom naraz, to by som sa ......Wolverine spolu s Hall môžu strčiť hlavy do sáčku .No a v prípade nesúhlasu Get out of My.. - http://www.youtube.com/watch?v=PzOnZnkCIqM&feature=related. I´m ready ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Celkově jenom průměrný akční thriller, který sice zaujme některými akčními sekvencemi, ale celkově opravdu ničím výrazně nepřekvapí (i když nelze tvůrcům upřít snahu). John Travolta celkově jen odvádí svůj standart, Hugh Jackman je o něco lepší, ale nijak zásadně. Nejzajímavější scény filmu (kromě těch několika akčních sekvencí) jsou ty, v nichž se Halle Berry objevuje poněkud méně oděná. :) ()

Reklama

zputnik 

všechny recenze uživatele

Snímek Dominica Seny - SWORDFISH: OPERACE HACKER - "trpí" jednou základní běžeckou chybou, a to: nesprávné a nevyrovnané rozložení sil. Úvod filmu je strhující a velmi dobře natočený. Po počátečním „sprintu“ však snímku velmi brzy „dochází síly“ a stává se z něho průměrný akční thriller, který rychle ztrácí svou vybojovanou pozici. V závěru - v „cílové rovince“ - se ještě Dominic Sen snaží dohnat, co se dá. Bezúspěšně. Shrnuto a podtrženo: jedná se o (vcelku) dobrý film, ale na „stupně vítězů“ nemá; ty patří jiným - daleko lepším. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

"Víš o tom, že se v tomhle svlékne Halle Berry?" Tak to jsem vážně nevěděl a velmi mne to sice překvapilo, ale nic překvapivějšího nehledejte. Snímek je sice klasický thriller, kdy jeden maník umí s počítače, tak ho hned musejí zneužít a ... Halle je sice velmi krásná a zdá se,že pan režisér tohoto snímku na to sázel, až zbytečně mnoho. Snad neprohrál. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se snaží, aby bylo cool všechno, na co si divák vzpomene. Vesměs je to kontraproduktivní, ale pokud vypneme mozek, užít si to díky solidní režii, hvězdným hercům a nažloutlým filtrům můžeme. Leckteré pasáže nemají pro celek prakticky žádný smysl, nenavazují na sebe, nedávají v celkovém vyznění smysl, ale jednoduše to při nich může solidně bouchnout nebo může někdo někoho napálit, takže se i tady dá přivřít oko. Cool pohádka s hodně děravým scénářem. Holt každý správný hacker vozí ve svém autě protiraketovou střelu a holt Halle Berry ta ňadra na těch pár vteřin musela ukázat – prostě každej divák navíc dobrej. Obří rozpočet se navíc nějak rozkutálel. Když si vezmeme, kolik (vždy cca o 30 milionů dolarů méně) stály akcí mnohem víc nabušenější pecky jako Tváří tvář, Con Air nebo Skála, zasloužil by Sena pořádně přes prsty. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (12)

  • Film bol natáčaný i na ulici Quai Cassini vo francúzskom Nice. (dyfur)
  • Helikoptéra použitá ve filmu je Sikorsky S-64 (létající jeřáb). Nyní se používá v Austrálii na potírání požárů v bushi. (Rocky62)
  • Trailery, televizní reklamy, billboardy na filmy. Vše obsahovalo skryté kódy, díky kterým mohli diváci soutěžit na oficiálních webových stránkách. Jeden z tajných kódů byl dokonce ukryt i v závěrečných titulcích. (Rocky62)

Související novinky

Scénáristou Hitmana…

Scénáristou Hitmana…

25.10.2005

bude Skip Woods. Ten má na svém kontě krom několika minimálně známých projektů také práci na filmu Swordfish: Operace hacker. Otázkou zůstává, jestli dějovou skladbu tak ostře sledovaného projektu… (více)

Reklama

Reklama