Reklama

Reklama

Městečko South Park

(seriál)
  • USA South Park (více)
Trailer
USA, (1997–2023), 118 h 25 min (Minutáž: 16–48 min)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hrají:

Trey Parker, Matt Stone, Isaac Hayes, Isaac Hayes (a.z.), Jay Leno, Tomorowo Taguči, Jenna Mattison, Elton John, Ozzy Osbourne, George Clooney (více)
(další profese)

Série(26) / Epizody(321)

South Park je americký animovaný seriál vytvořený Treyem Parkerem a Mattem Stonem pro televizní stanici Comedy Central. Seriál pro dospělé se proslavil svým drsným jazykem a neskutečným humorem, který se dotýká širokého spektra témat. Příběhy se točí kolem čtyř chlapců, Stana Marshe, Kylea Broflovského, Erica Cartmana a Kennyho McCormicka, a jejich bizarních dobrodružství ve smyšleném coloradském městě a jeho okolí. (TV Prima)

(více)

Diskuze

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Matyas

Já neberu seriál vážně.

To souvětí nedává smysl, jseš si toho vědom?

(Tvůrci říkají slovo "negr" běžně a často, ptal jsem se jich.)

Matyas

Matyas (hodnocení, recenze)

BMW12

Pouze ukázali co dělalo(jen v USA)  asi 200 000 lidí (vím, že v USA má 310 000 obyvatel, ale nepočítám asi 62 milionů, co ho volilo a zbytek, kterému to bylo jedno)

Matyas

Matyas (hodnocení, recenze)

doplnění- jsou libertariáni, neboli něco jako liberálně-anarchisticko-kapitalističtí s některými trochu konzervativními názory (neodpojavat euthanasii a nemají rádi potraty)

Matyas

Matyas (hodnocení, recenze)

Serou mě lidi typu eSakk, konvicce, Castrator, nebo třeba Venkovan, kteří asi seiál berou vážně, to, že se v díle řekne 'negr' neznamená, že to tak říkají tvůrci (mimochodem, jak Stone tak Parker jsou dost liberální, takže, je můžete opět nazývat liberálními mrdkami)

na příspěvěk reagoval Castrator, Miller

venca163

venca163 (hodnocení, recenze)

erased

Nevim. Nemyslim si, že když se mi nějaká série nelíbila, že je hned opodstatněný nazvat to řešením si frustrace.

na příspěvěk reagoval erased

venca163

venca163 (hodnocení, recenze)

Castrator

Neni. Mluvim o rozdílu mezi prvním a poslednim dílem jednotlivý série. Tzn. to, jak lidi přestalo v průběhu série bavit sledovat další díly.

na příspěvěk reagoval Castrator

erased

erased (hodnocení, recenze)

venca163

Ono to spíš vypadá, že frustrace si na South Parku řešíš ty. Na což máš samozřejmě plné právo, ale člověka jako Trey to asi zrovna nevytrhne, a i kdyby ano, akorát si udělá v rýpání odbočku tvým směrem.

na příspěvěk reagoval venca163

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

venca163

A jestli ty ofic. stránky jedou dlouho, řekněme deset let, tak čísla jsou ovlivněna pokrokem a možnostmi nelegálního stahování. Dřív si ne každý mohl stáhnout celou sérii rychle a hned, dneska je to jednodušší, rychlosti jsou jinde. Dřív by si lidi nestahovali ripy blu-ray disků, myslím ty 1:1, kdy má film 20 giga a víc, dneska je to poměrně běžné. Verze, které se vejdou na jedno CD a dřív byly standardem, dneska nikdo nechce, ani se už neuploadují. Takže jestli ty stránky existují dlouho, rychlost netu je taky nutné brát v potaz. Dřív bylo pohodlnější se podívat na webu, nebo v televizi, dneska si to prostě lidi stáhnou.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

venca163

To je jako porovnávat sledovanost Taxikáře a Moonlightu. Na sledování předchozích dílů bylo víc času. Vrať se sem za rok až dva roky po skončení současné série a uveď čísla znovu.

na příspěvěk reagoval venca163

venca163

venca163 (hodnocení, recenze)

Jenomže, zase bych to neotáčel tak, že SP je pořád stejnej, akorát teď už máme facebooky (a internety).
Podle je dvacítka politická víc než zdrávo a občas to až vypadalo, že si Trey přes scénář řeší nějakou svou frustraci. A to prostě nebaví.

Tak ať se neplácáme furt v tom "podle mě jo - podle mě ne", tak nějaký čísla. První díl 20. série má na ofiko stránkách 4.6m views, poslední díl 1.8m. Spočtěte si procentuální úbytek a porovnejte s předchozími sériemi =).

na příspěvěk reagoval Castrator, Castrator, erased

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Hlavně aby neupustili od kritiky homosexualismu a stále upozorňovali na nebezpečí sionismu. Nemusí to být v každém díle, ale sem tam je to potřeba.

Paulie88

Paulie88 (hodnocení, recenze)

O politice bylo spousta dílů už od první série. Ale tady to byla o politice a jedný věci série úplně celá! A to je ubohé , nudné a trapné. Navíc dřív to i mělo nějakou úroveň ...

niethustra

niethustra (hodnocení, recenze)

kiddo

Já bych nebyl tak opatrný. Neříkám, že zrovna otevřeně, ale SP byl politický vždycky. Souhlasím s tebou, že ten optický klam, že politický nebyl, vzniká nezohledněním vývoje sociálních médií a také tím, že v poslední době je každý kovaný arabista, religionista a odborník na EU zároveň i kovaným amerikanistou a začíná si všímat, že SP se politiky svým způsobem dotýká. Může to mít ale, a podle mého jednoduše i má, tu příčinu, že když jsem někdy v 99. začal South Park sledovat (což je nějakých 18 let), měl jsem usáckou politiku u řiti, a to tu nepatřím mezi nejmladší. Nakonec ruku na srdce, pro mnohé je SP prostě kurvadrát, wir müssen die Juden ausrotten atd., prostě řachanda. 

kiddo

kiddo (hodnocení, recenze)

venca163

Tož ono se od těch starejch dobrejch časů adiskuzního mléka a strdí změnilo pár věcí, které jaxi s kvalitou seriálu nemají moc co dělat, žáno. Jmenovitě třeba nástup sociálních médií a s nimi myšlenka, že každý se musí vyjadřovat absolutně ke všemu, nemluvě o tom, že čím dál víc Čechů se začíná v US kultuře/politice trošku víc orientovat, a tak jsou schopní rozpoznat, že se vůbec o něčem kulturním/politickém mluví. South Park byl politický nejpozději od 3. série, to jen tady si toho - mimo jiné kvůli vražednému dabingu - málokdo všim.

na příspěvěk reagoval niethustra

venca163

venca163 (hodnocení, recenze)

sl4necek

Kdyby si vynechal slovo "Jenomže" tak bych to bral jako takový konstatování. Jinak ten oslí můstek nechápu, nevzpomínám si, že by třeba po 5. sérii na sebe lidi řvali v diskusi, jestli Osama bin Ladin Has Farty Pants, nebo nemá.

na příspěvěk reagoval sl4necek, kiddo, erased

venca163

venca163 (hodnocení, recenze)

Přesně TOHLE je další důkaz toho, že 20. série stojí za hovno. Místo toho, aby prostě bavila™, tak se tu lidi kvůli ní hádaj o politice jak na idnesu. Tvl...

na příspěvěk reagoval sl4necek

kiddo

kiddo (hodnocení, recenze)

erased

Tak ono když člověk ustavičně nemá na výběr, asi se jeho rozlišovací schopnosti natolik vytříbí, že mu volba mezi různou kategorií hoven přijde časem jako zcela zásadní. 

 

Jen škoda, že Film Actors Guild se navzdory ideálním podmínkám už nestihne vrátit. Streepová a její "Hollywood = pronásledovaná menšina" by se v jejím čele vyjímala nádherně.

J.O´Neill

J.O´Neill (hodnocení, recenze)

Veď skupina vlastniacia aj comedy central bola najväčším podporovatelom Clintonovej kampane...

erased

erased (hodnocení, recenze)

Takže turd sandwich je v roce 2016, respektive 2017 kompliment a vychvalování? Každý den se dovím něco nového.

na příspěvěk reagoval kiddo

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

On byl někdy South Park nestranný ve věcech politických, resp. společenských? Jsem si nevšiml, a to ten pořad sleduji od jeho počátků, kdy se trefoval do zneužívání pomoci v zemích Třetího světa či se vyjadřoval k otázce tolerance různých menšin. Ve 20. řadě jsem nezaznamenal, kde byla vychvalována Clintonová, když celá jedna linie byla odvislá od její e-mailové kauzy. 

Abes

Abes (hodnocení, recenze)

Pierre

To přece nemůžeš z předešlého textu vědět. Ty prostě předpokládáš, že žena by takto argumentovat nedokázala! Je rok 2017! Ženy jsou chytré a vtipné, smiř se s tím.

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

06.08.2021

14 filmů, 5 dalších seriálových sezón a navrch k tomu ještě nová videohra. Ano, čtete správně. Tvůrci South Parku Trey Parker a Matt Stone uzavřeli novou megadohodu se společností ViacomCBS, domovem… (více)

Další peklo na Zemi

Další peklo na Zemi

23.11.2008

Televizní South Park spěje ke svému konci. Trey Parker a Matt Stone sice mají podepsané smlouvy až do roku 2011, ale už teď pomýšlejí na stylové završení úctyhodně dlouho běžícího kresleného seriálu.… (více)

Reklama

Reklama