Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uplynulo skoro deset let od doby, kdy dobrodruh Rick O'Connell a nebojácná egyptoložka Evelyn bojovali o své životy s 3000 let starou mumií. Vzali se, usadili se v Londýně a mají osmiletého syna Alexe, který je kombinací vlastností svých rodičů, chytrý a zvídavý po mamince, silný a odvážný po tatínkovi. Prapodivný Evelynin sen přivede celou rodinu zpátky do Egypta, kde objeví vzácný zlatý náramek boha Anúbida. Svůj vzácný nález dopraví do svého domu v Londýně, ale záhy jsou přepadeni nevítanými hosty, kteří znají jeho zázračnou moc. V první chvíli náramek zachrání malý Alex, který si ho nasadí na ruku. Protože nejde sundat, stane se rukojmím těch, co neváhají znovu oživit mumii egyptského velekněze Imhotepa a riskovat zánik celé civilizace. Rick, Evelyn i její potrhlý bratr Jonathan se neprodleně vydávají na cestu za záchranou Alexe. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (564)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Mumie se vrací bez toho, co jsme měli tak rádi na Mumii. Herci sice pořád ujdou, ale co ten scénář? Kdo si tu uprdnul? Vykopeme Imhotepa, zalítáme si vzducholodí s černým pilotem, přimatláme k tomu zbytečné flashbacky, zahrajeme si na honičku s malýma šmejdkama a zachráníma jednoho blonďatého klučinu. Śpatně, špatně, špatně. Jako by Sommers při psaní scénáře konzumoval podezřelé houbičky. Můj táta by řekl "mysli si něco prd*li", mě spíš napadá slovo "srágora". ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle už tak dobře nefunguje. Přesně v duchu všech pokračování se to snaží nabídnout víc akce, víc vtipů a vůbec tak nějak víc všeho. Navíc podle některých prvků se zdá, že zde už tvůrci přešli od dobrodružného žánru do žánru fantasy, ale už to holt tak dobře nešlape a člověk se neubrání dojmu, že se dívá na recyklovanou jedničku, akorát o něco víc přehnanou. Ale ok abych jenom nepíčoval, tak před sesunem Stephena Sommerse do totálních bažin je to ještě slušný počin. Hudební doprovod působí na jedničku a tak se dá snad i odpustit, že to jinak není nic jiného než pokus prostě vydojit z toho nápadu další prachy po úspěchu prvního dílu.55% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Neohrožená egyptoložka, její zbabělý bratr, který se štítí jakékoliv námahy, a její hrdinsky švihlý manžel. Navrch otravný synek a další zápletka s nebezpečnými silami zla je na světě. První Mumie velmi mile překvapila. Přibylo pár postav, narychlo spíchnutý příběh a jede se dál. Všichni víme, že návrat přišel zejména proto, aby producenti schrastili další dolary. Snažíme se překonat rozmáchlost jedničky, ale zoufale se nám to nedaří. To, že do dvou hodin nacpeme všechno, co si zamaneme a co snese velkorysejší rozpočet, neznamená záruku úspěchu. Výsledkem je přehuštěnost, mnohdy doslova chaos, jindy bohužel i nuda a přeplácanost. Jednička představovala šťavnaté dobrodružství plné výborných triků a cynického humoru, dvojka už lehce olizuje fantasy žánr. Triky jsou velmi často samoúčelné a nestrhnou, ač je to pořád solidní popcornová jízda. I jednička místy kašlala na logiku děje a pomohla si několika umělými popostrčeními, ale tady je to už sakra vidět. Jak Brendan Fraser, tak Rachel Weisz jsou znovu velmi solidní, ale na plátně si už tolik nerozumí (jednička byla přeci jenom o jejich opačných povahách a postupném sbližování se). Ale co, tady jde o úplně jinou zábavu. Klidně bych ocenil půlhodinu dolů. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Král Scorpion zaprodal svoji duši bohu Anubiovy a ten jej postavil do čela armády, která smetla vše, co jí stálo v cestě. Poté se změnila v písek a tiše vyčkává až příjde čas.... Anubiusův náramek, kniha života, kniha smrti, mumie, pygmejové, velký brouci, Imphotep si je jistej, že mu hubu nikdo nerozbije a hrdinové zachovávají ledový klid v každé situaci. Archeologický film, jaké mám rád, spousta nadsázky a digitální orgie, které jsou schopny kolikrát držet krok i s LOTR. A synek Alex, který vnáší svěží vánek. Jo, jo, být tátou je hrozná dřina. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Námět i obsah a scénář šustí papírem žáků poškoláků. V momentech, v nichž si divák jižjiž téměř zvykne na to, že tu jsou alespoň některé příznaky místy zvládaného filmového řemesla, je knokautován násilně nakopnutým dějovým zvratem, který MUMII propůjčuje ráz hodně nastavované a čím dál bezchutnější kaše. Říká se, že pršet nemusí; stačí, když kape. Ale co si počít, když se jazyk lepí na patro a v nedohlednu je i ta efemérní občasná kapička nápadu, záblesku, vtipu, vytržení z pouště stále bezbřežejší nudy? ()

Galerie (131)

Zajímavosti (56)

  • Ve scéně, kdy hlavní hrdinové unikají z džungle do pyramidy, slunce vychází na horizontu zpoza hory, ale světlo se za nimi blíží od hory, tedy v opačném směru. (Jedza)
  • Pokračování dobrodružné hitovky vydělalo celosvětově v kinech 433 milionů amerických dolarů (rozpočet byl 98 mil.). (POMO)

Související novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

Reklama

Reklama