Reklama

Reklama

Boxer Rocky Balboa si užívá bohatství, které jako mistr světa získal. Bojuje pouze proti snadným protivníkům. Pak je ale vyzván arogantním Clubberem Langem. Rocky výzvu přijímá, aby ještě jednou dokázal, že je jen jeden mistr. Jenže se stane nečekané: Lang vyhraje a stane se novým mistrem. V Rockyho už nikdo nevěří, kromě jednoho člověka: někdejšího mistra světa Apollo Creeda. A právě on se pokusí povzbudit Rockyho bojovného ducha a dostat jej zpět do vrcholné formy… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Já vlastně výtky, že "je to potřetí totéž", trochu chápu, protože Rocky stejně jako jiné série opravdu opakuje jednu oblíbenou šablonu, jenomže bylo by nefér nevidět, jak důmyslně tu šablonu obměňuje. Hlavní hrdina se od minulého dílu změnil - během neustálého vítězení se stal celebritou, zbohatl, usadil se a trochu zpohodlněl, aniž by o tom věděl (a taky se naučil točit reklamy). Takže přijde rána (vlastně spíš lavina ran) a on se musí zase rvát, probudit to, co usnulo, a tak dále, znáte to. Rocky je typický hrdina a divákům bělají palce, jak mu je drží. Stallone opět napsal, natočil a zahrál to, co lidé i on sám chtěli vidět, a opět mu to vyšlo. Navíc, pravděpodobně aby odlehčil brutalitu Mr. T., tentokrát do scénáře zapracoval i humor (zápas s Hulkem Hoganem je úžasně vtipný a Burges Meredith a Burt Young také perlí), a závěr, to je přímo óda na přátelství. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Takto sa mi to paci! Pokial druhy diel este mohol tazit z uspechu preveho a bol mu velmi podobny, treti by len s nastavovanou kasou neuspel. A veru sa o to ani nesnazi. Treti diel je vytalny, s mnozstvom necakanych a zaujimavych udalosti, a znova ma tu iskru a napatie ako prvy film (hlavne zaverecny suboj je pre mna najlepsi zo vsetkych dielov). Ked rocky po druhy krat ziskal svoj titul, doslova som to s nim prezil. Tomu sa vravi poctivo budovana atmosfera. A naozaj velmi vtipna a trefna zaverecna scena.....(10/10) ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Po slušné jedničce a nastavované dvojce toho tvůrci ještě neměli dost a mermomocí museli natočit další pokračování. Největším problémem je tu pochopitelně scénář, který skutečně neví odkud brát, zač boxovat a o čem vyprávět. Na něco se nakonec přece jen přišlo a dalo by se to shrnout asi takto: Rocky se už nemůže třískat jenom s hodným Apollem, je potřeba sehnat nějakou zápornou postavu a vymyslet si záminku, která by tomu všemu dodala šťávu. Každopádně čistým filmovým zážitkem zůstávají bohužel již jen Rockyho závody s Apollem, jiné netradiční tréninkové metody a pak ty zkrácené ukázky toho, jak Rocky nebo Clubber Lang dělají fašírku z někoho ze svých soupeřů. Poslední "osudový" zápas se již tak nepovedl. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný díl Rockyho, který trochu vybruslil ze starých kolejí - Rocky už není prezentovaný jako chudý nesmělý ňouma, ale jako boháč, který ví, co chce. Někomu ta změna může vadit, mně naopak tenhle díl sedl mnohem líp než dvojka. Apollo se navíc na roli trenéra skvěle hodí; po boku Rockyho ho vidím mnohem radši než jako toho tvrďáka, co proti němu stojí v ringu. No a konečně nesmím zapomenout na tu krásnou stylovou písničku Eye of Tiger, bez které si dnes Rockyho jaksi ani nedokážu představit... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Urputnost, s níž si celá ta léta jde za svým snem, je obdivuhodná. Napotřetí se ale tahle outsiderská mašina trochu zasekla, není to ono příběhově ani emočně (prostě palce divák nedrží tolik). Vzrušující vůně testosteronového mužství zůstává, ale naopak přibyla nažehlenost a luxus, což v téhle látce není dobře. Na druhou stranu nám Sylvester Stallone po trojce naservíroval TOP díl série, kde obalený americkou vlajkou rozdává údery vytáhlému Rusovi Dolphu Lundgrenovi v emocemi napěchovaném kousku. Tahle třetí zastávka je ale tak trochu zbytečná, co si budeme vykládat. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (99)

  • V jednom zo svojich zápasov Clubber (Mr. T) udrel súpera, keď bol na jednom kolene. Rozhodca mal Langa za tento úder okamžite diskvalifikovať. (Pat.Ko)
  • Podľa rozhovoru, ktorý poskytol Mr. T, sa premiéry filmu zúčastnil so svojou matkou. Počas scény, kde na mal ohavné poznámky na adresu Adrian (Talia Shire), jeho matka mu povedala: "Nevychovala som ťa, aby si sa rozprával takto dámou." Potom z divadla následne odišla. (Pat.Ko)
  • Natáčelo se od května do srpna 1981 v Kalifornii, New Yorku, Pensylvánii a Nevadě. (Varan)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama