Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šikanovaný student vojenské akademie dostane za úkol uklízet v katakombách pod kaplí. Při svém úklidu narazí na místnost, kde je mimo jiné ukryta kniha Satanova. S pomocí počítače přivolá Satana a pomstí se všem, kdo mu činili příkoří. (JohnSmith)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

Campbell 

všechny recenze uživatele

První hlavní role herce a uchyláka Howarda dopadla na výbornou. Howard je typ herce kterýho když vidím tak jsem rád, má správně nechutnej výraz a už od pohledu vypadá na nechutnýho hajzla(což udajně není, prý je to veselý a hodný chlap), a já ho mám celkem rád. Ale i tak jsem se bál že neutáhne celej film sám. Ale opravdu jsem se zmýlil. On to utáhl a hrál výborně. Jen teda to není moc horor jako spíše film o šikaně která se na konci dost obrátí. Konec je jedna velká gore scéna a výborná. A ta šikana a způsoby šikany byly výborné. Nic přehnanýho a zároven jste fandily Howardovi at je všechny nakope. Příjemnej méně známej film. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bubba Bully Team vs. kadet „Cooperdick“ a jeho satanistický software Esteban. Prostředím vojenské akademie to připomene pokračování The Omen, ale už od předělu mezi prvními dvěma scénami (useknutá hlava očividné figuríny - výkop školního mače socceru) tomu nelze upřít osobitost. Pod finále s útočnými vepři už sice praskal tenký led jezera parodie, ale Weston to i díky temným chorálům a divácké shovívavosti nakonec ustál. Produkční zajímavostí je, že se pro účely natáčení částečně zrekonstruoval zchátralý kostel v South Central Los Angeles a kněz, který v něm dříve pracoval, před tím zázrakem poklekl a modlil se k Bohu. To ještě netušil, že jej štáb za pár dnů spálí do základů. Nedivím se, že to byl oblíbený film Antona Szandora LaVeye.. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Docela nenápadný a polozapomenutý kousek ze zakázaných "videonasties" hororů. Úspěšně skloubil několik žánrů do jednoho, aniž by vypadal přeplácaně a vyzněl trapně. Z drtivé většiny se jedná o drama mladíka, jehož šikanují spolužáci z vojenské školy a učitelům je zase jenom pro smích. Pak trochu toho sci-fi, ale to jenom kvůli starému počítači, skrz něhož obtloustlý hrdina naváže spojení s dávno zesnulým satanistou. A právě tady se dostáváme k satanskému prvku, díky kterému se Evilspeak mění v tu správnou řezničinu. Ze šikanovaného mladíka se stává posel satanův, aby se konečně pomstil všem svým trápitelům. Závěrečných 15 minut se až šokujícím způsobem změní v nehorázný masakr, kde není nouze o brutální mňamky jako usekané hlavy, vytrhnuté srdce a sežrání zaživa prasaty. Už jenom tenhle krvavoučký konec si zaslouží napařit hvězdu navíc. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Don´t Skype with Satan! Vymaštěná guma-čekatel si v reakci na šikanu vytáhne z Applu dvojky smlouvu s Peklem. Infernální chyba. Bavím se jako čert...Víte jak by vypadala slavná sprchovací scéna z Psycha, kdyby místo chudáka Normana vlezlo do vany prase? Já si to taky neuměl představit. Je to chro, chro, choré. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Zajímavý horor s originálním nápadem. Uťáplej týpek na vojenské univerzitě je šikanován ze všech stran, jak odpornými spolužáky kteří by si zasloužili nejlíp vyliskat, tak fanatickými vojáky z vedení univerzity. Náhodou ve sklepení najde knihy se starými satanistickými rituály a pomsta může začít. Film plyne relativně pomalu a volně, je jasné že se všechno stupňuje až do makabrózního finále, které je mimochodem velice povedené. Trochu krkolomná a polopatická mi přišla týpkova komunikace se satanem skrze počítač, ale proč ne. Navíc je to film z roku 1981, takže zavzpomínáme jaké to bylo když vše valilo pouze přes textové uživatelské rozhraní. Na svou dobu celkem povedenej kousek, neurazí, ale ani nijak nezvedne ze židle. 6/10 ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Ve Velké Británii byl film zakázán a umístěn na seznam tzv. "Video Nasty" filmů. (hladass)
  • Clint Howard a Don Stark sa dohodli, že sa nebudú stýkať počas natáčania filmu, aby sa udržal nepriateľský vzťah medzi ich postavami vo filme. (beso74)

Reklama

Reklama