Reklama

Reklama

VOD (1)

Basketbalový skaut, kterému se smůla lepí na paty (Adam Sandler), objeví hráče s jedinečným talentem a taky komplikovanou minulostí. Nemá sice souhlas klubu, ale rozhodne se svoji hvězdu dostat do Států na vlastní pěst. A všemu navzdory oba nakonec dostanou poslední šanci ukázat, že koše pro ně nevisí příliš vysoko ani v NBA. (Netflix)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (269)

castor 

všechny recenze uživatele

Kariéra Adama Sandlera? Nahoru, dolů, ovšem on to zřejmě moc dobře ví a jednoduše dělá, co ho baví. A v posledních letech vždy po pár taškařicích pro nenáročné davy připluje s nějakým dramatickým projektem. A znovu platí, že když vystoupí mimo svou komfortní zónu, stojí to za to. Díky jeho celoživotní vášni k basketbalu si vybral látku, ve které se představuje coby ostřílený basketbalový skaut Stanley pracující pro klub z Philadelphie. Jeho job znamená obří porci hodin v letadlech a po hotelích, on by však už rád trávil víc času s rodinou a naplno se prosadil na trenérské lavičce. Jakmile je ovšem blíž svému snu, převelí ho synek zesnulého majitele klubu do terénu, konkrétně má ze Španělska přivézt nějakého talentovaného čahouna. Jednoho takového najde, nikoliv však na naleštěné palubovce, ale ve španělských ulicích: neotesaného bezejmenného borce, který by jinak zakrněl kdesi na stavbě a který ovšem při draftech vedle zámořských hvězdiček (které nejdou pro dobře cílenou urážku daleko) neudrží emoce na uzdě. A jelikož v něj za velkou louží nevěří, Stanley zariskuje a zkusí mladíka na vrchol dostat sám. Výsledek samozřejmě (skoro vůbec) nepřekvapí, je to klasický příběh talentovaného outsidera a jeho mentora, který ale zároveň chce být prostě feel-good kouskem, a u kterého je úplně jedno, zda divák v dětství dribloval na plácku za barákem. Mohlo to být o kus kratší, každopádně tvůrci servírují solidní tah na branku a chytlavě uchopené zápasy. A zatímco španělský filmový spoluhráč je prkenný, ze Sandlerova zápalu a čirého nadšení je cítit, že tenhle kus je jeho srdcovou záležitostí. Tři až čtyři hvězdy. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Loved it. Adam Sandler dozrál  a jak na staré kolena většina herců stagnuje ( Willis a spol), tak Sandler zažívá slušný herecký rozkvět.  Mám rád tyhle motivační sportovní příběhy zero to hero, zatím mě vyloženě žádný nenasral a jelikož se objeví opravdu jen jednou za rok, tak si přítomných kvalit vážím dost. Dějově to sice není překvapivé, ale to vůbec nevadí. Film má srdce, náboj, slušné dialogy, charismatické herce, emoce, napětí, sílu, energii, motivaci, humor, skvělou hudbu i napínavé zápasy ( především s ústředním rivalem, to byl dobréj hajzl). Pár hlášek v paměti utkví a celkově velmi příjemná podívaná ( fanoušci basketbalu budou hotoví ještě o hvězdu více). 8/10. ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8/10). Už delší dobu si všímám, že Adamu Sandlerovi daleko více sedí vážnější role, než právě ty komediální, díky kterým se proslavil. Po Uncut Gems stojí celý film opět na jeho hereckém výkonu a zvládl to bravůrně. Sportovních filmů je nespočet, ale já osobně jsem jejich velkým fanouškem. Po shlédnutí takového filmu by člověk mohl hory přenášet. Basketballový příběh je už taky několikrát použitá látka. V hlavě se mi vybaví perfektní Coach Carter se Samuelem L. Jacksonem. Proto jsem byl zvědavý s čím Netflix a momentálně jejich dvorní herec přijdou. Světe div se, Adam to opět dokázal a získal si mě společně s celým filmem. Příběh obrovského talentu, který byl ukrytý na ulici je samozřejmě obrovský kýč, ale já jsem hlavnímu představiteli fandil od první minuty. Na druhou stranu Bena Fostera jsem nenáviděl od prvních minut na scéně. V konečném důsledku jsem velmi spokojený s tím, co nám Netflix naservíroval. Mám z toho fakt dobrý pocit a to nejsem ani nějak velkým fanouškem basketu. Věřím, že když nějací nadšenci uviděli na scéně třeba takového legendárního Shaquille O'Neala, tak museli chrochtat blahem. ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Ale jo, tohle by šlo. Že Sandler umí hrát, to víme, akorát už to dlouho neukázal. Takže v tomhle palec nahoru. No a co se týče filmu samotného - nic objevného. V podstatě jsme tyhle vykoupení viděli už 100x a pokaždé je to stejné, ale je to natočený hezky a s láskou k basketballu, takže mě si to získalo. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler i v 55 letech válí! Tentokrát nejde o komedii, ale o dramatický sportovní film z basketbalového prostředí. Já osobně jsem velice sportovně založený, ale basketbal mě nikdy nebavil. Ovšem v tomto filmu jsem ho sledoval s nadšením, jakožto i celý příběh. Velice musím pochválit scénář, protože děj filmu mě opravdu bavil, a především Adama Sandlera, protože tohle je jedna z jeho nejlepších rolí! ()

Galerie (143)

Zajímavosti (7)

  • Podľa pôvodného scenára mal Adam Sandler nájsť zázračného hráča v Číne. Pod tlakom Netflixu, ktorý nemá svoj biznis v Číne, sa lokácia zmenila na Malorku. (megajalec)
  • Představitel Boa (Juancho Hernangomez) byl v době vydání filmu profesionálním španělským basketbalistou hrajícím za národní tým a za Utah Jazz. V NBA oblékal dres dalších 4 týmů (Denver Nuggets, Minnesota Timberwolves, Boston Celtics, San Antonio Spurs). (ArsenalEagle)

Související novinky

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama