Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (437)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nečekaná odzbrojující pecka! Dvě hodiny slítly jako voda, protože Coach Carter je extrémně poutavé basketbalové drama, které je o to více umocněno, že jde o true story. Trenér Carter vzal novou práci trénovat basketbalisty na jedné z velmi špatných středních škol, a tak se rozhodne, že nebude dbát jen na svou trenérskou roli, ale bude se snažit dát životy svých svěřenců dokupy a udělat z nich lepší a inteligentnější lidi. Perfektně vybalancovaný poměr osobních životů ku basketbalovým tréninkům, vyhrocené zápasy a precizně přesvědčivé herní výkony dělají spolu s jako vždy výborným S. L. Jacksonem z filmu úžasnou jednohubku na večer, která se zavděčí snad úplně všem typům diváků. Nemám výhrady, tohle bylo učebnicově provedené drámo, kterému nechybělo ani napětí, vyhrocenost a poutavost. ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších sportovních filmů, které jsou! Je to můj nejoblíbenější sportovní film ze všech. A pánové? Takhle mají vypadat tréninky. Je to parádní podívaná jak nezkrotný team najednou pod vedením nového coache začne makat. A co víc, hlavně studovat aby se někteří mohli ucházet o stipendium na vysokých školách. Ale není to film jen o basketbalu, je to film i o osobních problémech (životech) ostatních lidí. jak v teamu, tak třeba coache. Jsem velice spokojen. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušný sportovní film o neslušných klucích z ulice, kteří se musí naučit slušnému chování a zaměřit se nejen na sportovní výsledky ale i na prospěch ve škole a jediný kdo jim věří je jejich nový trenér. Tentokrát se nejdená o film z produkce Walta Disneye, jak jsem si u sportovního žánru za poslední dobu zvykl a je to na výsledném dojmu znát. Film je trochu odvážnější a postavy řeší dospělejší problémy než tomu bylo v jiných žánrově podobných filmech. Výsledný dojem není špatný ale přepálená stopáž a řada nezáživných nebo nechutně klišoidních scén mi nedovoluje dát lepší hodnocení. P.S. basket mě moc nebere. ()

Mgb21 

všechny recenze uživatele

Nejsem taková naivka, abych si myslel, že se teď všichni středoškolští basketbalisté začnou pořádně učit aby se dostali na vejšku. Ale příběh je to o to poutavější, že se zakládá na pravdivé události. Jackson je jako charismatický trenér výborný. Až má člověk sto chutí si jít zaházet na koš a pak se hned vrhnout do učení :-))) ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě sejmulo tak jak se sluší a patří. Coach Carter je vrcholem sportovních filmů, je to poctivá práce kamery, je to úchvatná hudba Travora Rabina, ale je to především excelentní herecký výkon Samuela L. Jacksona. Mnozí zde filmu vyčítají kýčovitost filmu potažmo scénáře a já jim to vyvracet nebudu. Jenže všechny ty řeči o morálce, vzdělání, systému apod. jsem prostě Cartrovi věřil a to je umění. Coach Carter je přesně film pro mě i jako bývalého basketbalistu i jako fanouška dobrých filmů. Jenže malá odlišnost tu je - tohle totiž není jen dobrý film, tohle je setsakramentsky povedená filmová pecka !!! :-) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Během natáčení trávili herci v posilovně i více než 5 hodin denně. (ArsenalEagle)
  • Předtím, než film vůbec vznikl, si herci prošli přísným třítýdenním basketbalovým táborem, kde trénovali až 12 hodin denně. (ArsenalEagle)
  • Když opravdový Ken Carter viděl film, tak řekl, že basketbalové scény vypadají neuvěřitelně reálně. (ArsenalEagle)

Reklama

Reklama