Reklama

Reklama

VOD (1)

Basketbalový skaut, kterému se smůla lepí na paty (Adam Sandler), objeví hráče s jedinečným talentem a taky komplikovanou minulostí. Nemá sice souhlas klubu, ale rozhodne se svoji hvězdu dostat do Států na vlastní pěst. A všemu navzdory oba nakonec dostanou poslední šanci ukázat, že koše pro ně nevisí příliš vysoko ani v NBA. (Netflix)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (269)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Životní trefa pro mě představuje naprosto klasické, snad až šablonovité sportovní drama, které tedy sice není určitě špatně zpracované, či zahrané, ale prostě ten dějový vývoj, od úplného začátku, až po happyendový konec, je tak strašně předvídatelný a tuctový, že ve výsledku celý ten film prostě nemá naprosto čím překvapit. Ano je sice skvělé tvrdit, že Adam Sandler v hlavní roli podává další výtečný a hlavně přesvědčivý dramatický výkon, a vlastně i všichni ostatní herci ve svých rolích nejsou mimo, ano je fajn, že je to celé svižné a rozhodně nenudícím způsobem natočené, že to má působivou atmosféru, že dramatické a emoční scény se zavřenými oči poměrně fungují, že momenty s basketbalových tréninků, soubojů a utkání jsou výrazné a efektní, nicméně opakuji, co je tohle všechno naplat, když to na druhou stranu nemá jediný moment překvapení, že to je tak přímočaré a jednoduché, že veškeré postavy jsou tak ploché a nezajímavé, že je již prakticky o všem dopředu jasno, jak to dopadne, bez jediné odbočky, bez jediného záblesku nápaditosti, či inovace. A vlastně Hustle nemohu označit ani za věrohodnou inspirativní podívanou, jelikož cesta na vrchol hlavního hrdiny a jeho svěřence mi přišla bohužel dost nepřesvědčivá, naivně jednoduchá a znovu zopakuji, tak moc tuctová, že v jakémkoliv směru vyhecuje asi jen vážně těžko někoho. Pro příznivce podobných sportovních dramat, basketbalu zvlášť, se nicméně bude jednat o podívanou i tak jistě zábavnou a zajímavou, na to ten film totiž určitě má. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hustle je jako situace ze závěru zápasu, kdy zbývá pár sekund do konce a mužstvo po time-outu sehraje nacvičenou akci na vítěznou střelu. Divák je tu za bránící tým, který velmi přesně ví, co soupeř zahraje, ale pokud ten signál provedou kvalitní hráči a v odpovídající kvalitě, nejde to ubránit.. Basketové balboaování po Philly, při kterém Sandler ukáže drobné rozdíly mezi skautingem a stalkingem a vy na něm pozorujete, že je jako ryba ve vodě. Navíc je tu jistota, že spousta různých odkazů a tucty současných hráčů a ex-hráčů hrajících sebe, či někoho jiného, získají pozornost fandů NBA. Mě nejvíc potěšila krátká zmínka o asistentovi, co 18 let chystal zásilky pro „Pošťáka“ z Jazz.. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Kariéra Adama Sandlera? Nahoru, dolů, ovšem on to zřejmě moc dobře ví a jednoduše dělá, co ho baví. A v posledních letech vždy po pár taškařicích pro nenáročné davy připluje s nějakým dramatickým projektem. A znovu platí, že když vystoupí mimo svou komfortní zónu, stojí to za to. Díky jeho celoživotní vášni k basketbalu si vybral látku, ve které se představuje coby ostřílený basketbalový skaut Stanley pracující pro klub z Philadelphie. Jeho job znamená obří porci hodin v letadlech a po hotelích, on by však už rád trávil víc času s rodinou a naplno se prosadil na trenérské lavičce. Jakmile je ovšem blíž svému snu, převelí ho synek zesnulého majitele klubu do terénu, konkrétně má ze Španělska přivézt nějakého talentovaného čahouna. Jednoho takového najde, nikoliv však na naleštěné palubovce, ale ve španělských ulicích: neotesaného bezejmenného borce, který by jinak zakrněl kdesi na stavbě a který ovšem při draftech vedle zámořských hvězdiček (které nejdou pro dobře cílenou urážku daleko) neudrží emoce na uzdě. A jelikož v něj za velkou louží nevěří, Stanley zariskuje a zkusí mladíka na vrchol dostat sám. Výsledek samozřejmě (skoro vůbec) nepřekvapí, je to klasický příběh talentovaného outsidera a jeho mentora, který ale zároveň chce být prostě feel-good kouskem, a u kterého je úplně jedno, zda divák v dětství dribloval na plácku za barákem. Mohlo to být o kus kratší, každopádně tvůrci servírují solidní tah na branku a chytlavě uchopené zápasy. A zatímco španělský filmový spoluhráč je prkenný, ze Sandlerova zápalu a čirého nadšení je cítit, že tenhle kus je jeho srdcovou záležitostí. Tři až čtyři hvězdy. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

V kontexte americkej športovej drámy to nie je ani He Got Game, ani Ali, ani Moneyball. Je to však ďalší zaujímavý twist v kariére a celkovom mediálnom obraze Adama Sandlera. Hviezda (okrem iného aj športových) komédií berie moreless charakterovú úlohu (už druhú vrámci netflixovej produkcie) a dokáže ju solídne ukočírovať. Dokonca mám chuť použiť tú desivú novinársku frázičku "predvádza herecký koncert". Intergrálnou súčasťou jeho postavy je aj šialená fashion game, ktorú predvádza. sandlerov anti-štýl sa v poslednej dobe mení na oceňovaný módny postoj (stačí si poscrollovať magazíny ako GQ)a začína byť jasné, že ešte donedávna "filmového trtka" začína publikum chápať ako ikonu. A Hustle je po Uncut Gems ďalším dôkazom tejto transformácie. Sandlerovka raz bude samostatný subžáner americkej kinematografie. Wait for it! ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Snímek celkem hezky ukazuje, jaká je to řehole. Pro všechny co závidí sportovcům jejich prachy, že je to srandička, stačí trocha talentu a je to. Sandler je dobrej herec a mam ho rád. Vážná role mu sedí a to je dobře. Ne, že by mě komedie s ním nebavily, ale proč si ho zbytečně zaškatulkovat. Jen mi přijde na basket trochu malý. Film se dále snaží ukázat, kolik lidí se na tom všem podílí a kdo vlastně tahá za nitky. Bez servítek ukazuje nahou pravdu, že rozhodují vždy privilegovaní sráči, co klub zdědili po tatíkovi a ničemu nerozumí. Bože, jak já nesnáším tuhle nabubřelost, když si někdo myslí, že je něco víc. Čekal jsem nějaký klišé a dočkal se. Ale nebylo ho tam zase tolik. Od snímku jsem toho moc nečekal a příjemně mě překvapil. ()

Galerie (143)

Zajímavosti (7)

  • Na konci filmu nastupuje Bo (Juancho Hernangomez) za Boston Celtics s číslem 22 na počest Stanleyho (Adam Sandler). Toto číslo bylo ale v roce 1963 vyřazeno, neboť patřilo legendárnímu Edu Macauleyovi. Mezi lety 2021–2022 byl Juancho skutečně hráčem Bostonu, oblékal ale dres číslo 41. (ArsenalEagle)
  • Natáčení začalo ve Filadelfii v říjnu 2020. Natáčelo se i na Croatesville Area High School v Pensylvánii. (Cever)
  • Ve filmu si zahrály více než 2 desítky v té době aktivních nebo bývalých profesionálních NBA basketbalistů, kteří většinou ztvárnili sami sebe. Výjimkami ale byli například Juancho Hernangómez (Bo), Kenny Smith (Leon) nebo Anthony Edwards (Kermit Wilts), tedy právě ti, kteří dostali nejvíce prostoru. Kromě toho se zde objevilo i několik legend streetballu. (ArsenalEagle)

Související novinky

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama