Reklama

Reklama

Elisa z Rivombrosy

(seriál)
  • Itálie Elisa di Rivombrosa (více)
Itálie, (2003–2005), 40 h 39 min (Minutáž: 85–103 min)

Hrají:

Vittoria Puccini, Jane Alexander, Alessandro Preziosi, Luca Ward, Antonella Fattori, Linda Batista, Kaspar Capparoni, Pierluigi Coppola, Cesare Bocci (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Dřív než byl zavražděn vévodou Ranierim a jeho hrdlořezy, zařídil hrabě Conforti, aby byl kapitánovi Lombardimu doručen seznam šlechticů, kteří se podíleli na spiknutí proti králi. Mezitím se na svém panství Rivombrosa svěřila hraběnka Agnes Ristoriová mladé společnici Elise s obavou, že už nikdy neuvidí svého syna Fabrizzia, který se účastnil vojenských tažení. Fabrizzio se však během cesty domů stal svědkem zákeřného přepadení svého přítele Lombardiho, jež zorganizoval Ranieri, který chtěl dostat seznam spiklenců. Fabrizziovi se nepodařilo Lombardiho zachránit, ale získal drahocenné dokumenty a slíbil svému mrtvému příteli, že je osobně doručí králi. Když dorazil na Rivombrosu, spěchal za matkou a našel ji v Elisině společnosti. Fabrizzio byl zaskočen dívčinou krásou, ale v té chvíli ještě netušil, že je Elisa pouhou služebnou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Romantika, zámek, kostým, kam se podíváte, pravá láska, spiknutí proti králi, třídní nerovnost... Však to znáte. No, možná už jsme v té žumpě plné telenovel zapomněli, že se pořád dá natočit takhle poctivý harlekýn. Jen musíte zatnout zuby, když scénárista z rukávu vysype klišé číslo 38 "Omdlévající těhotná hrdinka" a překovat fakt, že z titulní postavy cítíte tolik charismatu a emocí jako z Malibu Stacy Lízy Simpsonové. Jo, a nekoukejte na druhou sérii, je to jasná podpásovka. Moje slabé tři hvězdy patří prvním třinácti dílům. PS: Ne, opravdu nejsem debil. Ale italskou historickou telenovelu nemůžete srovnávat s CSI, Ztraceni nebo Zoufalými manželkami. Musíte ji postavit vedle Esmeraldy, Ošklivky Betty, Rosamunde Pilcher a Inge Lindstrom. A v téhle konkurenci jsou to pro mě zářící tři hvězdy. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Tohle fakt ušlo, bylo to jak Angelika na třicet dílů, tady navíc s výbornou mrchou Lucrezií, charismatickou ďáblicí, která se nevzdává, ani když už je jednou nohou v pekle. Vcelku nečekané příběhové zvraty se pak v tomto žánru vyskytují poskrovnu, nutno je tedy v Elise opravdu vypíchnout a ocenit. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Italská béčková historická telenovela nevalné kvality. Herci hrůza, režie taky a hloupá hudba to všechno jenom podtrhuje. Ale je pravda, že na to svého času čučel i můj dvacetiletý brácha:) ()

k212 

všechny recenze uživatele

Slušná porce klišé na nedělní podvečer, kdy jsem po víkendovém relaxování třeba trochu společensky znavena, mi vlastně tato "duchaplná" zábava moc nevadí. No a když k tomu přičtu slušnou dávku krásných šedokých chlapů (jejichž výskyt je v tomto seriálu podivuhodně vysoký) :-) hmm tak mě to vlastně vůbec nevadí. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Dobre tí čo ma poznajú tak ich moje hodnotenie asi zaskočí. Priznávam je to telenovela, ktoré ja naozaj neznášam a nemilosrdne im dávam odpad. Ale aspoň je to niečím iné. Síce v každej telenovele máme, že niekto chce niekoho odstrániť z cesty neviem či v Španielsku je to bežné či z kade preboha tie telenovely sú ale v tejto telenovele je to o niečom inom pretože v tomto období to bolo takmer bežné nepáčiš sa mi dám ťa otráviť, zmrzačiť, zabiť, odvisneš narafičím na teba vraždu bla bla. Páči sa mi tu to historické obdobie, kostýmy vážne krásne a príbeh o láske samozrejme ničím prekvapivý no napriek tomu je toto jediná telenovela, ktorá ma zaujala. Pochybujem, že sa ešte dáka nájde a áno priznávam, že je to hlavne kvôli tomu obdobiu v ktorom sa telenovela odohráva. Takže lepšie 3* ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Pěkný seriál (alespoň 1. serie) - samozřejmě hned víme, jak to skončí, ale mě to prostě bavilo. To samozřejmě nic nemění na tom, že je to čistokrevný romanťák. Elisa vůbec není nezajímavá ani nesympatická hrdinka, řekla bych že je duchaplnější než filmová Angelika. Krásných šedookých chlapů je tu také skutečně dost a i přes všechny ty "obrovské" potíže víte, že nakonec bude happy end, takže jste klidní. Zároveň se mi na tom líbí, že ne všechno dopadne dobře. Za zmínku ještě stojí nádherná hudba. ---- P.S.: S Angelikou bych to vůbec nesrovnávala vzhledem k tomu, že z Angeliky, mně naprosto nesympatická, Mercierová udělala nafoukanou mrchu, která má všechno, co chce kdy chce a nemusí u toho ani hrábnout prstem (což mě, která jsem všech 13 knižních dílů četla, "uráží", protože ona musela za všechno tvrdě bojovat a platit :-) ). ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

No, čo ja viem. Okrem príjemného hlavého mužského hrdinu, ktorého mi potom zabili, naozaj neférové, tam nič dobré nebolo. Ale sťažovať sa nebudem, lebo druhú sériu som nevidela skoro vôbec. Aj tak to bolo o trošku lepšie ako odpad. Takých 25% ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Pár dielov zhliadnutých vedľa priateľky, ktorá tento seriál dosť žerie. Na mňa ale moc veľké sústo :). ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vyjma slušné výpravy pekelný a ukrutně natahovaný seriál, který je jen o ždibec koukatelnější, než argentinská seriálová produkce. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na IMDB 78 percent, a tu ani nie 40... Niekto to nazýva historickou telenovelou, ja som nemohol prestať pozerať a tešil sa na každú novú časť. Je mi jasné, že Elisa je dokonalá a tí, čo sú proti nej veľmi zlí, áno, je to čierno biele. Aj tak ma to strhlo. Skvele zahrané postavy predčí scenár, ktorý so zvratmi a prekvapeniami a napätím nemá vôbec žiadny problém. Lepšia je už len hudba, ktorá je priam magicklá, je presne namierená tak, aby danú situáciu u diváka emočne zakorenila. O čo romantickejšie je ešte aj to, že Elisa a Frabrizio sú v skutočnosti manželia :) Casting chválim takisto nadmieru. Lucretia je neatraktívna, v tom sa scenár mýli, zvyšok je ale presne taký, ako sme u talianskych filmov a seriálov zvyknutí. ()

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Tento seriál sledovala moja mama a mňa s tým privádzala do šialenstva. Príšerná romantika, príšerný dej, doslova béčková historická hlúposť. ()

Fabrinka 

všechny recenze uživatele

Snáď prvý a posledný romantický,dokonca talianský seriál,ktorý ma zaujal. Postavy perfektné, to isté sa týka aj hercov, ale mojou favoritkou určite ostáva Lucrezia van Necker, najväčšia záporáčka, ktorej som mala vždy plné zuby. Nesmiem zabudnúť na OST, ktorý je úžasne doladený k prostrediu. Škoda akurát tak 3.série, ktorú už určite nemali točiť. AntiCupo, FabriFan. ()

zdepapepa odpad!

všechny recenze uživatele

Děs a běs. Některé italské seriálové skvosty se musí otáčet v archivním hrobě, tohle možná přetrpí domácí hospodyňky a milovnice červené knihovny, ovšem já tohleto skutečně nemusím. Osobně bych radši v televizích viděl něco víc zaměřeného na mladé vzhledem k času vysílání, ovšem televizní programátoři se musí zavděčit všem a tak i já beru zavděk tomu, že tenhle seriál momentálně zabírá slot v 7 ráno a ve 3 odpoledne a nezab(s)írá sloty v primetimu. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

V podstate je to totálny telenovelový výplach, nelíšiaci sa od sračiek z Južnej Ameriky takmer ničím. Má ale celkovo príjemnú dobovú atmosféru a veci s tým súvisiace (kostýmy, masky, rekvizity, lokácie atď.) a zopár prekvapivo dobre zahraných postáv. Príšerný sentimentálny scenár to samozrejme všetko pochováva, ale do 200vky najhorších seriálov by som to rozhodne nezaradil. (40%) ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Je mi úplně jedno, že to má tak malé hodnocení. Srdcová záležitost, sledovala jsem to s velkým zalíbením. První řada byla skvělá, druhá už míň (toho Fabrizia jin nezapomenu), ale jak říkám, líbilo se mi to :) A hudba je nádherná. ()

Reklama

Reklama