Reklama

Reklama

Halo

(seriál)
Trailer 2
USA, (2022–2024), 14 h 35 min (Minutáž: 40–61 min)

Hrají:

Pablo Schreiber, Natascha McElhone, Charlie Murphy, Shabana Azmi, Björn Freiberg, Olive Gray, Bentley Kalu, Natasha Culzac, Yerin Ha, Kate Kennedy (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(17)

Super voják Master Chief brání ve 26. století lidstvo před mimozemskou vojenskou aliancí, Covenant Empire. (SkyShowtime)

Recenze uživatele Martrix k tomuto seriálu (17)

Kontakt (2022) (S01E01) 

Hry nehraju, takže nejsem zatížený srovnáváním. Zatím se to jeví jako vcelku přímočará záležitost, která funguje jen tehdy, pokud se tvůrci nestaží moc špekulovat a vymýšlet nějaká IQ esíčka. Intro s přepadením bylo působivé, vizuál je až nečekaně dobrý...i když to pořád stojí ranec, tak se dnes dá opravdu čarovat. Nevím vlastně o čem by to mělo být, ale v rámci první epizody je načrtnuto několik zápletek, které na mě zatím moc velký dojem nedělají. Ale určitě nebudu soudit tak brzy a dám tvůrcům příležitost se ukázat. Horší než Nadace, to snad nebude. Co se týče obsazení, tak pokud má být hlavní role Chief, tak zatím moc charismaticky nepůsobí, ostatně stejně jako většina ostatních herců, ale to se může časem změnit. ()

Odpoutaný (2022) (S01E02) 

Spíš než seriál typu Expanse, mi to evokuje Warcraft ve sci-fi verzi. Vizuál je opravdu parádní, ale příběh se zdá být skoro pohádkový. Možná je to tím, jak vypadají smečkaři, náboženským smrádkem a řečmi o vyvolených, předurčených, superzbrani, ale třeba i tou rádoby monumentální hudbou a dramatickým pózováním. Přitom to není potřeba. Nabubřelost a okázalost neudrží divácký zájem dlouho. Chybí tomu tvar, něco osobitého. ()

Uvědomění (2022) (S01E03) 

Místy je to sympaticky temné a pořád to má parádní vizuál. Možná šly do CGI peníze, které by jinak dali za nějaký hvězdnější ksicht. To schvaluji. Přestože je ta herecká squadra z druhé ligy, nemusí předvádět nějak velké herecké výkony. Scénář je totiž určený spíš pro hráče, kteří mají mozky vycuchaný z neustálého paření, takže titulky ani nejsou zapotřebí. Ale to nutně nemusí být špatně...třeba Pátý Element, nebyl o nic chytřejší (akorát, že tam se sešel skvělý vizuál, velký kus zábavy a bezva herci). Uvidíme, jak dlouho si Halo vystačí s tak jednoduchou zápletkou; postavený skoro jen na atraktivním looku. Zatím si to užívám a popravdě...po Nadaci, mi Halo připadá jako superseriál. ()

Návrat domů (2022) (S01E04) 

Neumím si představit, čím by to mohlo být zajímavé jako hra, takže je mi jasné, proč jsou její fanoušci nakrknutí. Pro mě je to jen vcelku slušný sci-fi seriál. Zajímavý svět, atraktivní vizuál, pomalu s zvykám na postavy...jen je to občas tak warkraftovsky primitivní. Nepotřebuju extra sofistikovaný příběh, ale ta linka s povstáním mě vůbec nebaví...to už do nás hrnou ze všech stran a je to ohrané. Zajímavější je to s Chiefem, ale chybí tomu drajv. Takže v této epizodě to zachraňuje snad jen rebelující Sparťanka. Ale přesto...budu se dívat dál, protože podobně vizuálně našlapaných sci-fíček je jako šafránu. Snad se to zvedne...objeví se ta potvora, která jde po Johnovi a konečně se něco začne dít. ()

Odplata (2022) (S01E05) 

Řekněme si to na rovinu. Kolik seriálů s invazivními emzáky a solidní výpravou, za posledních pět let vzniklo? Když nebudu počítat loňskou Invazi, která na to jde jinak, pohádkové natahovánky typu Star Trek a Star Wars, tak mi zůstane leda tak komediální Resident Alien. Buďme tedy rádi, že nám někdo naservíroval pěkně na denním světle, zdařilé potvoráky, velmi slušnou akci a vlastně ani ne tak blbý příběh. Od akčního sci-fi podle hry, žádného Nolana nečekám. Tato epizoda se mi líbila, dýchlo na mě něco z prvních řad Expanse, takže doporučuju se trochu uvolnit, nehledat mouchy a prostě se bavit. ()

Útěcha (2022) (S01E06) 

Trochu to skřípe. John si dělá co chce, ostatní postavy působí dost ztraceně a jejich motivy nemají sílu. Pozivní ale je, že tentokrát se nekonala linie s povstalci. Uvidíme, kam nás tvůrci směřují a jestli mají v rukávu schované nějaké eso, nebo spíš dvojku kulovou. ()

Odkaz (2022) (S01E07) 

Všechny ty revoluce, kdy musí hodňousci bojovat za svá práva a svou zem, se mi zajídají. Je to pořád dokola to stejné. Tahle linie se sice někdy prolne s tou emzáckou, ale do té doby je to jen zdržování. Inspirace Dunou, Hvězdnou bránou a kdoví čím dalším mi nevadí, ale nebaví mě to. ()

Smíření (2022) (S01E08) 

Na události bohatá epizoda, vztahy a motivy krystalizují, emoce ovlivňují úsudky... . Bohužel jde o předposlední epizodu....resp. s největší pravděpodobností už se v této řadě s Chiefem nepotkáme, protože poslední epizoda se jistě bude věnovat druhé linii s rebelkou... . Zůstává tedy mnoho nezodpovězeného. Snad nebudeme na pokračování čekat moc dlouho...Halo mě minimálně s tou Johnovou linií baví. ()

Dokonalost (2022) (S01E09) 

Přestože se našlo nemálo hloupostí jde znát, že to mají jako celek, tvůrci promyšlené. Vyvíjí se to zajímavě a má to potenciál. Všechny postavy, jakoby v této epizodě konečně ožily. Což je s ohledem na konec řady dost blbý, ale o to víc se budu těšit na tu druhou. Jsem za to rád, ale překvapuje mě, že byla celá epizoda s Chiefem. Ta druhá, většinou diváků neoblíbená linie s holkou, je tím dost upozaděná a návrat k ní bude o to víc bolet. Ale kdo ví, třeba se to povede zajímavě skloubit. Celkově hodnotím Halo pozitivně, snad to hlavouni neutnou a dočkáme se aspoň pěti řad. Kupodivu se v tomto univerzu dá hodně tvořit a rozvíjet, co tato řada načala. ()

Svatyně (2024) (S02E01) 

První řada se mi vcelku líbila. I když hry nehraju, tak jsem si v Halo našel pár slušných sci-fi momentů. Takže jsem se na pokračování těšil. O to je pro mě ale zklamání silnější. Nepamatuju si, že konec vyšuměl do ztracena. Takže mě překvapilo, že tvůrci po takové době nenabídli rekapitulaci. A i když jsem nepatřil k těm, kdo si stěžovali na málo akce, tak bych přece jen čekal víc, než jen těch úvodních pár minut. Halo nemá tak zajímavý příběh, aby mohlo být sci-fi okecávkou. Zatím je to málo i jako fanservice pro gamery. Nicméně není to jen přešlapování na místě, závěr epy v sobě má příslib, že se pohneme dál. ()

Meč (2024) (S02E02) 

Seriál jako byla Expanze samozřejmě chybí, ale Halo ho nahradit nemůže. Podobný vizuál z něj totiž chytrou space operu neudělá. Taky chybí správné dávkování zajímavých momentů. Nemůžu říct, že by se v této epizodě nic nedělo, ale....na zadek mě to neposadilo a že bych se už teď nemohl dočkat další epky...to ani ne. Zatím to nemá náboj. Ale průšvih to určitě není. ()

Visegrad (2024) (S02E03) 

Sice nemůžu srovnávat s předlohou, ale umím si představit rozpaky těch, kteří byli natěšení na drsné military sci-fi plné akce. Samozřejmě by bylo snadné něco takového naservírovat. Halo má fajn look, herci v pohodě a to universum včetně základní zápletky funguje. Tvůrci ale mají větší ambice a pokouší se o něco víc, než videoherní řežbárnu. Takže je ten rozjezd třetí řady ukecanej. Nicméně, nevím jestli je to tím, že jsem tuto epku viděl v originálním znění; narozdíl od těch prvních dvou mi to nepřipadalo hloupé a vlastně se mi to líbilo. Někdy dabing vysloveně uškodí nejen ohledně překladu, ale umí zdůraznit, jak hloupé věty postavy pronáší. Po této epce se tentokrát na tu další těším. Nebyla bůhvíjak akční, ale příběh posouvá směrem, kde se odehraje to, co tvůrci slibovali...že ve druhé řadě přitvrdí. ()

Cíl (2024) (S02E04) 

Přestože gameheadi konečně dostali svou porci akce, stejně mnozí frflají, že Sparťani bojovali jen v pyžamech. Ve skutečnosti by těmto fandům stačil jen hlas a nikdy nekončící přehlídka fight-art v ikonickém fight-wear. V ideálním vesmíru by Chief společně s Mandalorianem založili klub Upocených hlav a nikdy své bledé tváře neukázali. Dost vtipkování. Akce bylo v této epce dost, sympaticky přišly i ztráty na životech...tvůrci byli dost soudní, aby měl útok na Cíl dostatečně silný dopad. Samozřejmě se našlo i pár velmi hloupých(geroj, nebo naopak patetických) dialogů, ale kdoví...možná se mnozí lidé v tak kritických situacích opravdu hloupě chovají. Nicméně i na pozadí akčních scén probíhá vcelku rozumný vývoj děje. Setkání některých postav dává příslib zajímavých možností, kam se může příběh posunout. Takže dobrý. ()

Aleria (2024) (S02E05) 

Nedivím se nízkým hodnocením. Ta kritika je vlastně na místě. Halo měl být hardcore military sci-fi seriál. Že se přetransformoval do space opery by mi jako neplayerovi ještě nevadilo. Jenže tato epka spadá spíš do soap opery....vztahy, patos, vnitřní dilemata, ztráty blízkých... . Není to špatně napsané, ale nepatří to sem stejně, jako nepatří třeba do romantických filmů vybuchující hlavy. Dramaturgické selhání? Obávám se že ne. Bohužel je to cesta, kterou se tvůrci vydali a podobné epky nás ještě čekají. ()

Onyx (2024) (S02E06) 

No tak sláva! Tentokrát si užijí jak gameheadi, tak scifánci. Obsahově velmi slušné; současně se objevilo pár akčních scén, které dodaly solidní dynamiku. Pro mě byly zajímavější jiné okamžiky; Ottovi se podařilo předložit pár silných momentů. Velká škoda, že je kvalita této řady tak moc kolísavá.  Je jasné, že tvůrci by měli i po druhé řadě co vyprávět; ovšem pokud nebudou poslední dvě epky opravdu extra dobré, není vůbec jisté, že se pokračovaní dočkáme. Což by mi bylo po této epizodě líto. ()

Thermopyly (2024) (S02E07) 

Zvláštní, jak málo lidí chápe, že by nemělo žádný smysl dělat seriál, který by kopíroval hru. A to i kdyby ta hra měla tak bohatý děj, že by to bavilo i negamery. Z reakcí ostatních mi už došlo, že bych fanoušek přímé adaptace nebyl. Mnohem víc mě baví epizody, jako byla tato. Objevování tajemné civilizace, záměr hlavních postav dalece převyšující pouhá vítězství ve válce...tenhle rámec celého příběhu, se mi líbí. Jediné co mě nebaví, je celá linka se Sorenem a jeho rodinou. Ale jinak fajn. Z tupé military sci-fi se v této epce stala čistá new space opera...opět k velké nelibosti mnohých gameheadů. Škoda, že před sebou máme poslední epizodu...začalo to být zajímavé. Už teď je jasné, že závěr bude buď uspěchaně utnutý, nebo mega otevřený. A kdoví jestli někdy dopovězený. Stávka už je sice za námi, ale i pokud se další řada schválí, tak čekat další min. rok a půl... . ()

Halo (2024) (S02E08) 

Podivuhodná směsice všeho možného. Tvůrci si nejspíš spletli Čapka a spíš nežli otcem robotů, se nechali se inspirovat jeho bratrem Josefem. Na jednu hromadu tady máme nakydáno: military SF a space operu, kde se motají agresivní emzáci a la Warcraft, nesoudná vědkyně, nevyzpytatelná kněžka, zmatená UI, tajuplná mimozemská civilizace a la Expanze, vyvolená ochránkyně a la Avatar, supervoják, starostlivý taťulda s rodinkou, všehoschopná politička... . A nově taky agresivní virus a la Doom a s ním spojené zombofágy. Kdybych znal předlohu, nejspíš bych jejich nástupem nebyl překvapený. I když kdo ví. Pravidelné stížnosti gameheadů naznačovaly, že tvůci na divácká očekávání zvysoka bobkují. Jednotlivé ingredience mám samozřejmě rád, ale tenhle eintopf mi moc nešmakuje. Není to chytré, není to nápadité, není to ultimátní, je to další americká břečka. Bohužel je to už několikátý seriál, který se po pár solidních epizodách, nebo i řadách, do téhle škatulky odporoučel. To je tak, když v žánru SF neexistuje konkurence. No...jdu si spravit chuť právě vycházejícím 3 Body Problem. I když zatím ty recenze... . ()

Související novinky

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

12.01.2023

Již letos v kinech uvidíme filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů natočili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein (Noční hra… (více)

Míří k nám další velká streamovací služba

Míří k nám další velká streamovací služba

11.09.2022

V Česku je dnes možné předplatit si desítky streamovacích služeb, prorazit na poměrně saturovaném trhu se ale pokusí další. A může mít dobrou šanci na úspěch. Jde totiž o SkyShowtime, výsledek… (více)

Amazon chystá God of War

Amazon chystá God of War

08.03.2022

Společnost Sony to s adaptacemi svých herních sérií myslí vážně a po The Last of Us, Uncharted nebo Ghost of Tsushima nás tak čeká oficiálně také fantasy řežba God of War. K té se nakonec přihlásilo… (více)

Nový Star Trek, Tiché místo i Sonic

Nový Star Trek, Tiché místo i Sonic

16.02.2022

Studio Paramount v rámci prezentace pro investory oznámilo kupu novinek, a jelikož je toho opravdu hodně, asi se do toho rovnou pustíme. Tou největší zprávou je čtvrtý Star Trek. Nové pokračování… (více)

Reklama

Reklama