Reklama

Reklama

Hannibal - Zrození

  • Velká Británie Hannibal Rising (více)
Trailer 2

VOD (1)

Druhá světová válka – pokusy o nezávislost východní Evropy podlehly prudkým útokům sovětské nadvlády. V Litvě jednoho kluka připravila válka o oba rodiče a sestru. Děsy, které vytrpěl, potlačuje. Uvězněn v sovětském sirotčinci se vzpírá proti nelítostnému zacházení a bouří se proti krutým pravidlům onoho místa… ON však není obyčejným klukem. ON je mladý HANNIBAL LECTER. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (480)

Divočák 

všechny recenze uživatele

Hannibal - "Zhrození" je film, který neměl nikdy vzniknout. Ne proto, že by byl až tak špatný, ale už jen kvůli tomu, že totálně boří jeden z největších kultů světové kinematografie posledních 20 let. Hannibal tak jak jej známe z Hopkinsova podání je totiž mrtev a jeho následník, ať už se snaží kischitit hopkinsovsky sebevíc, mu nesahá ani po kolena. Ulliel není špatný herec, ale jeho postava je prázdná jako peněženka před výplatou a politováníhodná stejně tak. Z komplexního geniálního psychiatra, který poslouchá klasickou hudbu, pochutnává si na packavých houslistech a sní o nádherné Florencii, se stal jednorozměrný vyšinutý pubertální spratek, který vraždí bez hlubšího rozmyslu a elegance a noblesní Itálii vyměnil za "módní" Japonsko. Hluboce ale zklamal i druhý stežejní artikl Hannibalova dřívějšího úspěchu - Harrisova literární předloha. I takový spisovatel jako on zřejmě nedokázal odolat svodům komerce a místo brilantně šarmantního příběhu nám předkládá evropskou verzi Kill Billa. "Král je mrtev..." ...a my nového nechceme!!! ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Slabý priemer. Gaspard Ulliel síce Hannibala nepripomína ani náhodou, často prehráva o dušu, rolu psychopata som mu však veril bez problémov. Ani film nepripomína Hannibalovskú sériu, miesto toho ponúka mix vojnových scén, samurajskej tematiky a priemernej vyvraždovačky. Aby som nebol úplne kritický, ono to niekedy aj funguje, ale to nič nemení na fakte, že Thomas Harris už má najlepšie roky zjavne za sebou. Na jeho slovách, že chcel divakom ukázať ako sa séria začala sa len tíško bavím, je tak ťažke priznať sa, že sa proste nechal zlákať vidnou tučného zisku? ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Bože, co jsem komu udělal. Hannibal se samurajskou katanou, tetička s hirošimským komplexem, spousta oslích můstků a zástupy prachmizerných herců. Příště by to mohli vzít třeba z opačného konce - navrhuji "Hannibal Rises Again: Revenge From The Grave"....Thomasi Harrisi, vím, že prachy jsou příjemná věc, ale jsi šašek. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ne, že by mě nezajímaly kořeny legendy, ale už ten nápad ukázat mladého Hannibala (s katanou? WTF?) byl idiotský a zálibné slizské úsměvy Gasparda Ulliela tu sebeparodii korunují. Téma pátrání po válečných zločincích je zajímavé, ale aby z toho byl i zajímavý příběh, nesmělo by se to záhy zvrtnout do mírně nudné padesátimilionové vyvražďovačky, která navíc nejefektnější kill (uškrcení koněm) vykradla ze sedmdesátkového švédského shock-exploitation THRILLER, a napětí budovat hláškami "STALO SE Z NĚJ NĚCO, PRO CO NEEXISTUJE SLOVO. SNAD JEN NETVOR". A ta neustálá legrační snaha znechucovat a šokovat záběry na zašívání pořezaného palce nebo kuchání ryby! I když narážky na další díly jako ta rada od kuchaře, že nejchutnější jsou na většině tvorů víčka nebo řezník pokřikující na Hannibalovu tetu na tržnici ohledně jejího přirození, mě pobavily. A body to má i za vilu Tugendhat, kterou mám kousek od domu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Využitie, miestami až zneužitie názvu by som možno až tak nekomentoval, nebyť toho snaženia sa o akúsi horrorovú poetickosť, ktorej podstatu pozná a dokáže napodobiť len pravý Hannibal Hopkins. Efektne pospájané a preorientované tak, aby sa to podobalo na mladého Hannibala, ale inak ide len o béčkový horrorový vyvražďovací scenár, ktorý mohol mať bez názvu oveľa lepšie ambície, pretože ani Gaspard Ulliel nebol herecky vôbec zlý. 65%. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • Pohled do minulosti Hannibala Lectera stál studio MGM (Weinstein) 50 milionů. Během prvního víkendu promítání (9. – 11. 2. 2007) vydělal v amerických kinech 13 mil. dolarů na druhé příčce žebříčku a celkový obrat se zastavil na sumě 27,6 milionu. Zůstal tak daleko za očekáváním. (imro)
  • Představitel mladého Hannibala Lectera, Gaspard Ulliel, je Francouz a na procvičování angličtiny měl pouze měsíc. To byl také jeden z důvodů, proč váhal, jestli má roli vůbec přijmout. (109)

Související novinky

Zemřel herec Gaspard Ulliel

Zemřel herec Gaspard Ulliel

19.01.2022

Přichází smutné zprávy z Francie. Ve věku 37 let zemřel po tragické nehodě na lyžích francouzský herec a držitel dvou cen César, Gaspard Ulliel. O jeho skonu informovala agentura AFP. Talentovaný… (více)

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (více)

Barbarella na bondovský způsob

Barbarella na bondovský způsob

15.04.2007

Producentský veterán Dino De Laurentiis to s novou verzí Barbarelly myslí opravdu vážně. Už podepsal smlouvu s Julienem Forestem, synem a dědicem Jeana-Clauda Foresta, legendárního komiksového tvůrce… (více)

Reklama

Reklama