Reklama

Reklama

Hannibal - Zrození

  • Velká Británie Hannibal Rising (více)
Trailer 2

VOD (1)

Druhá světová válka – pokusy o nezávislost východní Evropy podlehly prudkým útokům sovětské nadvlády. V Litvě jednoho kluka připravila válka o oba rodiče a sestru. Děsy, které vytrpěl, potlačuje. Uvězněn v sovětském sirotčinci se vzpírá proti nelítostnému zacházení a bouří se proti krutým pravidlům onoho místa… ON však není obyčejným klukem. ON je mladý HANNIBAL LECTER. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (479)

Falko 

všechny recenze uživatele

Myslim ze najväcsou chybou je porovnavat tento film s Mlcanim jahniat, ale ak ho musim porovnat, par veci mi tam vadilo. Jednak mi chybala uzasna hudba Howarda Shorea, hlavny akter Hannibal sa ani trosku nepodobal na starsieho Hannibala Lectera a ani atmosfera nebola az tak temna, ako som ocakaval. Avsak keby som nikdy nevidel Mlcanie jahniat a ine pokracovania, pridal by som asi jednu hviezdicku navyse. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Dívat se na to dalo, ale co měl Hannibal - Zrození společné s ostatními díly, to fakt nechápu? Hannibal vždycky působil jako krvelačná zrůda, bohužel ve Zrození, je to jen plachý kluk, který se mstí za svou sestru. Myslím si, že by svou sestru pomstil každý. Tedy i já jsem Hannibal. Já bych si ty pomstichtivé vraždy vychutnával jinak! Zaživa bych je stahoval z kůže, vydloubl jim oči a pak bych je také uvařil! ()

Reklama

Rover 

všechny recenze uživatele

Ale tak není to zas až taková tragédie, jak by se nám mohlo po zběžném pohledu na hodnocení zdát. Webber má především cit pro výtvarno, a to promítl i do tohoto snímku, i když je nutno to pěkné hledat pod notnou vrstvou klišé. Především ten příběh je neuvěřitelně stupidní a trapný, vše je plytké a nedotažené, ale to už tu bylo řečeno mnohokrát. Já se soustředil především na Gasparda, kvůli kterému jsem si film sehnal, a z tohoto pohledu jsem navýsost spokojen. Nadšen jsem byl i z Li Gong. Potěšila samozřejmě i Kost jako zámek Lecterů nebo Tugendhat, kde mají štěstí, že jim vila při natáčení nespadla na hlavu. HUDBA: Ilan Eshkeri, Shigeru Umebayashi - Eshkeri?Mě na něm vadí, jak je strašně ovlivnitelný, nemá vlastní styl a je nerozpoznatelný.. hudba stála za nic. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že nadhodnocuji. Ale Ulliel byl prostě cool, Gong Li sexy a jak vidím české lokace, mé srdce zaplesá. Ano, nebýt to Hannibal, tak po tom nikdo ani neštěkne, samurajská linie byla hodně mimo, konec je slabej a příběh klasická šablonka "snědli jste mi sestru, tak vás všechny zabiju." Dívat se na to ale dá v pohodě. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Absolutní zprzněnina všeho. Ať se nikdo nezlobí, ale tenhle film mě tak neskutečně nebavil, až mě zároveň neskutečně naštval. Není ani trochu napínavý, všechny scény - válečné, "dějové" (?) nebo vraždivé - jsou natočeny tak, že člověka prostě nemůžou zaujmout. Představitel Hannibala je kapitola sama o sobě - nesympatický blbeček, který střídá dva výrazy, tedy rádoby naštvaný a trapně zamyšlený. Navíc nepochopím, vážně ne, že scénář mohl napsat přímo Thomas Harris. Jediné, co Zrození zachránilo od odpadu, je hudba, na které se podílel můj oblíbený šílenec Ilan Eshkeri. Jinak tfuj a hnus. Když je film založený na záběrech na zkrvavené čepele, vyhřezlé vnitřnosti a další výjevy z řeznického krámku, a když se toho všeho dočkáte, ale stejně vás to nebaví... Je něco špatně. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • Podle Entertainment Weekly byl Thomas Harris v podstatě donucený napsat příběh o počátcích slavného kanibala. Producent Dino De Laurentis chtěl snímek natočit a bylo mu jedno, kdo napíše příběh. Jelikož Harris zatím vždy držel nad Lecterem ochrannou ruku, napsal i tento prolog. (imro)
  • Thomas Harris vymyslel pro knižní předlohu, která dala filmu jméno, množství názvů, takže jsme se nakonec mohli dočkat tohoto filmu s názvy jako Behind the Mask: The Blooding od Hannibal Lecter, Hannibal 4, Hannibal IV, The Lecter Variations, The Lecter Variation: The Story od Young Hannibal Lecter, Young Hannibal anebo The Adventures od Young Hannibal. (imro)

Související novinky

Zemřel herec Gaspard Ulliel

Zemřel herec Gaspard Ulliel

19.01.2022

Přichází smutné zprávy z Francie. Ve věku 37 let zemřel po tragické nehodě na lyžích francouzský herec a držitel dvou cen César, Gaspard Ulliel. O jeho skonu informovala agentura AFP. Talentovaný… (více)

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (více)

Barbarella na bondovský způsob

Barbarella na bondovský způsob

15.04.2007

Producentský veterán Dino De Laurentiis to s novou verzí Barbarelly myslí opravdu vážně. Už podepsal smlouvu s Julienem Forestem, synem a dědicem Jeana-Clauda Foresta, legendárního komiksového tvůrce… (více)

Reklama

Reklama